При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 19 130
  • 367
  •   1
Отговори
# 180
Мен такова приятелство между майка и дъщеря в тази възраст ме плаши. Може би мъжът да го намира също нередно.  Думите на дъщерята за хората без деца са много груби. Куца нещо, много дори. Както съчувствам на авторката, така съчувствам и на мъжа.

# 181
Дъщерята е заела позиция на възрастен, даже твърде възрастен съдник, защото майката е заела позиция на инфантил. Тя въвлича дъщеря си във връзката си, обвинява я за проблемите им, лабилна е, изпитва ужас, че мъжът ще си тръгне. В това семейство за мястото на авторитетна фигура се борят дъщерята и мъжът. Майката трябва да си заеме мястото и да започне да взима решения, избори, а не да трепери.

# 182
  • София
Изместен фокус в ролите дете - възрастен.
Горкото! Та, дете е още това…

# 183
Момичета, коментирам единствено конкретния казус. Няма да обръщаме темата на практиката ми, няма как да изместваме основния въпрос.
А той е посочен от авторката.
Всеки проблем, заплаха, напускане.
3 канала.
Откъде идват проблемите?
Заплашва ли той, или я подготвя?
Напускането е ясно. Ще напусне.

Никой мъж няма да изтърпи такова унизително положение.
Майката позволява на дъщеря си да говори негативно за партньора и. Той е усетил, че заговорничат " шушукат".
Няма място там.
Майката толерира излизания на дъщеря си. Той- не. Търси бащата. Това може да е криворазбрана отговорност, но за мен е загриженост. Толкова.

# 184
А дъщеря ти какво казва за мъжа - одобрява ли го, харесва ли го, как я кара да се чувства, тя как вижда нещата за напред?
Вчера разговарях с нея и точните и думи бяха: Той има проблем с мен, защото не е родител и няма твоите инстинкти.  Ти ме разбираш и понякога ме оставяш да си счупя главата, за да си науча урока. И пак си до мен.  Но той не го разбира, защото няма деца.  И Господ не му дава, защото може би е преценил, че не заслужава.

ОМГ каква мъдра дъщеря имаш! Да, някои хора не трябва да се размножават и Вселената не им дава! О, Боже и ти принасяш в жертва това прекрасно дете... На някакъв дето иска дая бие и нам си кво.... Оле .... Урода... не го ли е страх .. трябва да го е страх... Толкова, че да си събере двата панталона и петте ризи и да бяга...
Пп. Пет пъти си променях мнението, че да не ме баннат.

# 185
Той сам ще се махне, малко му е останало.
Какви позитиви има толкова. На чуждо място, в чужда къща, с разбесняла се тийнка и майка- приятелка. Естествено е да се чувства в изолация, ненужен и безполезен.
Ще си отиде, където му е добре.
Момичето ще си хване пътя, бившият ще се сдобие с деца, а авторката да му мисли.
Знам, знам, на всеки ъгъл стои принц и я очаква
Хаха и викаш като няма принц зад ъгъла, да стои с тъпака, дето й трови живота, щото винаги е по-добре зле придружена, отколкото сама?
Спокойно, тя и авторката е била в същото училище като теб и мисли по същия начин. Те тъпаците точно такива търсят и като ги намерят, почва гаврата.
Аха, агресията ти е неправилно насочена.
Мислех, че мразиш мъжете, а то, различно мнение във форума от общия хор.
Стига сте развеждали хората по форумите.
Аз ги развеждам в съдебните зали няколко десетилетия, та ми е ясно и как се чувства мъжът в историята.
Ще си тръгне, спокойно.
Никой мъж няма да търпи подобни заговори, ако е мъж, разбира се.
Муньо носи на всичко и остава до любимата жена. Преплува морета и прескача планини, ляга, за да го тъпчат, не се обажда, няма право на мнение, нали е " прибран".
Този мъж е в такова незавидно  положение заради авторката. Всичко си е имал. Сега, в чуждия град, се налагат протекции дори за работа. Напуснал е уредения си живот, за да му плаща авторката кредита. Дам, използвач и мръсник.
Бой през устата до кръв 😀
Офф, и за коментар не си.

# 186
Не съм, не съм. Сипвайте.

# 187
  • София
Дъщерята е дете, което още няма достатъчно разсъдък за да си мери приказките...но в същото време тя трябва да търпи този мъж, който постоянно се кара с майка и, а той не е дете или тинейджър. Дали и е приятно? И каква трябва да е нейната коректна реакция на скандалите и постоянно вменяване на вина. Дори и да допуснем, че дъщерята е проблемна, пастрокът не се ли преставрава малко? Там е майката, той е женен за нея, детето има баща. Защо трябва да се превръща той в ключова фигура по възпитанието без никой да иска това от него? И ще изгони жената от леглото и, а инчае той искал да си тръгне...🤨

# 188
  • София
Той в момента е на тема издребняване и дребно заяждане, защото е неудовлетворен цялостно от живота си. Нещата ще ескалират и Tays е права, че ще си тръгне рано или късно.
Ако не си тръгне, авторката е редно да му тегли шута за начален старт, по- скоро.

# 189
Е, сега светец да го направим човека.
Той се коментира сам.
Кой кого ще остави пръв, няма значение.

# 190
Дъщерята това за господа и децата не си го е измислила сама, а го е чула отнякъде. Това е нейния детски начин да си обясни защо мъжът се държи така с нея, приела е обяснението, че е понеже не разбира от деца.  Детето е в сложен период, с разделени родители и в пубертет, и на всичкото отгоре с пастрок, който смята, че деца се възпитават успешно с бой до кръв.  То не е нужно да става изкупителна жертва на неговите разочарования и несполуки. Като му е по-добре, да си отиде там, където ще си живее с 200. Явно такива са му критериите за хубав живот.

Аз също не мисля, че ще си тръгне толкова лесно, обаче. Опасявам се, че само използва тия заплахи като метод за да става на неговата. Видял, е, че авторката се стряска и айде, вадим куфара... Ако наистина искаше няма да прави тия смешни сценки, а просто ще си събере багажа и ще си търси късмета. Авторката я очаква още драма, ми се струва.

# 191
Кой адекватен мъж стои някъде, където не му е приятно, щом няма нищо, което го задържа, и заплашва, че си тръгва? Това не е привично държание за мъж, а по-скоро за жена тип драма куин. Този мъж търси оправдание за собствените си провали. Не знам дали прочетохте, че обвинява жената и дъщерята дори като колата му се развали. На мен ми говори за лабилен, неадекватен мъж, обвиняващ винаги другите, може би дори и шефове, колеги, държавата, господ; агресивен, злобен, несоциален, без цел в живота, неадаптивен, песимистичен, въобще много опасен тип.

# 192
  • София
Приятелка на една такава сценка помогна с багажа, любимия две години ходи и реве на всичко живо.

Лабилен е тоя мъж и още как. Малко се е нахендрил, малко и авторката и никой като голям не ще да поеме отговорност.

# 193
Този най-вероятно също ще обвинява. Нали ще се върне в бащиния дом, стар ерген, без деца и отново без работа. Тогава кого ще обвини? Ами бившата, че му е провалила живота.

# 194
  • ЯМБОЛ
Той и на работа се е изрепчил,нищо че има кредит.Добре иначе си е направил сметката,ще поседя в къщи пък тя ще ми плаща и за къщата.На такъв,всички са му виновни.

Общи условия

Активация на акаунт