При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 19 052
  • 367
  •   1
Отговори
# 90
Дай някакъв конкретен пример за какво "вината е изцяло твоя".... Много ми е чудно какво може да е....!?!

# 91
Хубаво, твоя е вината, и какво? Не му съдействаш да превърне ТВОЯТА дъщеря в негово подобие, да, виновна си.
Въпросът е ти какво искаш, това да продължава или това да се прекрати незабавно?

# 92
Дай някакъв конкретен пример за какво "вината е изцяло твоя".... Много ми е чудно какво може да е....!?!
Твърди, че е започнал нов живот заради мен, поел е грижа за жена с дете и то-тийнейджър-нещо, което много малко мъже биха предприели на негово място. Можел е да има много по-добра работа, по-добър дом, по-добър живот, но е оставил всичко заради мен, а живота му тук не бил хубав, затъвал. Отделно на това не получавал нужното уважение, а мислел само доброто за нас.
Той "затъна" защото напусна внезапно предходната си работа, без предизвестие, заради конфликт с началника си.Това доведе до финансови проблеми, което пък насади напрежение и именно от това напрежение той стана конфликтен и раздразнителен.
Отделно на това каза, че преди бил невероятно спокоен, а сега бил станал неузнаваем, заради нервите, които троши с нас, чак не можел да се познаел. Но пък още бил млад и едно не знаел-какво бил правел още тук.

# 93
Докато от снощи насам започнах да мисля, че тези неща започват да ме скапват, мен, детето също и може би  бихме били по-спокойни без него.
Искам нещо да попитам, преди да дам мнение - ако дъщеря ти не беше твое дете, а комшийско например, как би я описала като страничен наблюдател. Опитвам се да погледна от неговата гледна точка.

# 94
Той от нещо доволен ли е?
Не си мъчи детето.

# 95
Никаква вина нямате за решенията и финансовите му загуби. Да ти натяква, че е някакъв си благодетел, че те взел с дете е пълно дъно. Много балгородно. Противното му поведение е трудно за изтрайване.

Давай му пътя. Който и друг мъж да срещнеш след време, сигурно ще е по-подходящ.

"Можел е да има много по-добра работа, по-добър дом, по-добър живот, но е оставил всичко заради мен, а живота му тук не бил хубав, затъвал."

Не, не е можел, затова ви се е натресъл да ви тормози. Ако можеше - щеше.

# 96
Твърди, че е започнал нов живот заради мен, поел е грижа за жена с дете и то-тийнейджър-нещо, което много малко мъже биха предприели на негово място. Можел е да има много по-добра работа, по-добър дом, по-добър живот, но е оставил всичко заради мен, а живота му тук не бил хубав, затъвал. Отделно на това не получавал нужното уважение, а мислел само доброто за нас.
Той "затъна" защото напусна внезапно предходната си работа, без предизвестие, заради конфликт с началника си.
Това доведе до финансови проблеми, които пък насади напрежение и именно от това напрежение той стана конфликтен и раздразнителен.
Е, много ми е интересно, ти пистолет ли му опря в главата и го накара насила да се премести при вас? Да се ожени за теб? Да напусне работа? Я, малко по-сериозно и спри да се вързваш на долни манипулации.

# 97
Той "затъна" защото напусна внезапно предходната си работа, без предизвестие, заради конфликт с началника си.
Това доведе до финансови проблеми, които пък насади напрежение и именно от това напрежение той стана конфликтен и раздразнителен.
Е, много ми е интересно, ти пистолет ли му опря в главата и го накара насила да се премести при вас? Да се ожени за теб? Да напусне работа? Я, малко по-сериозно и спри да се вързваш на долни манипулации.

Точно. Пълни манипулации.

Следащия път, като почне с тези приказки, кажи му да си ходи, помогни му с багажа. Кажи му, като сте му толкова голяма тежест и е недоволен от живота си с вас, да си ходи при мама, при приятели, на квартира, все тая, да се оправя сам...... 99% съм сигурна, че ще обърне плочата и ще се откаже да се изнася.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 15:58 от Soul Free

# 98
Скрит текст:
Скрит текст:
Той "затъна" защото напусна внезапно предходната си работа, без предизвестие, заради конфликт с началника си.Това доведе до финансови проблеми, което пък насади напрежение и именно от това напрежение той стана конфликтен и раздразнителен.
Отделно на това каза, че преди бил невероятно спокоен, а сега бил станал неузнаваем, заради нервите, които троши с нас, чак не можел да се познаел.
Но пък още бил млад и едно не знаел-какво бил правел още тук.

Сериозно ли това те убеждава, че той трябва да.... остане у вас?
Пусни го да лети с полета на сокола, да се освободи от тегобите и да намери щастието в бъдещия си живот където и да е другаде, само не с теб и дъщеря ти.
Поел грижата за вас, наистина ли? Оммммммм....

# 99
Докато от снощи насам започнах да мисля, че тези неща започват да ме скапват, мен, детето също и може би  бихме били по-спокойни без него.
Искам нещо да попитам, преди да дам мнение - ако дъщеря ти не беше твое дете, а комшийско например, как би я описала като страничен наблюдател. Опитвам се да погледна от неговата гледна точка.
Тя е красива, интелигентна и много самоуверена.
То е ясно, че за всеки родител неговото гардже е най-хубавото, но тя е наистина такава.
Малко по-експанзивна е, но аз отдавам това на възрастта, не на лошо възпитание.
Чувствителна е, за това понякога реагира по-бурно, но няма лошо сърце.

# 100
Аз пак да си задам въпросите, че авторката може да не ги е видяла:
Цитат
Включва ли се в домакинството, уважава ли личното ти време и пространство, уважителен ли е спрямо родителите и приятелите ти? Как взимате решенията - със спокойно обсъждане или налагане и скандали? Споделяте ли общи интереси, пътувате ли, забавлявате ли се заедно? Как е сексът, чувстваш ли се желана, прави ли ти комплименти, дава ли ти самочувствие? Чувстваш ли моралната му подкрепа, защото за финансова вече разбрахме, че не чувстваш.

# 101
  • София
Авторке, трябва да схванеш, че този мъж не разбира и никога няма да разбере какво е да отглеждаш дете. Кога е редно да постави граници, кога трябва да прояви разбиране, кога снизхождение. Как да не пренавива ситуацията и да не те залива с цялата вербална и невербална помия от ЛИЧНАТА МУ неудовлетвореност.

Ти от своя страна не трябва да му лижеш гъза за отплата, че ТОЙ бил направил жертви заради теб. Направил е това, което му е изнасяло по онова време.

Да сглупиш веднъж - рабирам. Втори път - еми, прощавай....

# 102
В тази връзка няма любов. Ако имаше, нямаше да те обвинява за всичките му житейски проблеми, нямаше да ти говори колко по-добре щеше да е без теб, нямаше да се вживява като султан. Когато двама души се обичат, дори да не е романтична любов, те не само искат да си помагат взаимно, но и са благодарни, че се имат един друг. Тук тези топли чувства липсват.

Той те бил взел с дете, а ти трябвало да си благодарна, че се е смилил над теб... Не, на този мъж провиненията дори не са породени от страст, той просто не ви обича. А може и да е от онези хора, които са неспособни да обичат.

# 103
Аз пак да си задам въпросите, че авторката може да не ги е видяла:
Цитат
Включва ли се в домакинството, уважава ли личното ти време и пространство, уважителен ли е спрямо родителите и приятелите ти? Как взимате решенията - със спокойно обсъждане или налагане и скандали? Споделяте ли общи интереси, пътувате ли, забавлявате ли се заедно? Как е сексът, чувстваш ли се желана, прави ли ти комплименти, дава ли ти самочувствие? Чувстваш ли моралната му подкрепа, защото за финансова вече разбрахме, че не чувстваш.
Извинявам се!
С всичко това помагаше в началото на връзката и брака ни.
Сега -не, или може би много рядко.
Комплименти преди-на конвейр, сега има дори леки шегички с моя външен вид.
Решения вземахме преди чрез диалог, сега често са еднолични.
Преди пътувахме, забавлявахме се, сега последното ни пътуване беше на гости при неговите родители.

# 104
Май се е поизчерпал този брак, не мислиш ли?
За негово и за ваше добро.

Общи условия

Активация на акаунт