Отговарям за малък екип, повечето от които на граждански договор. Предстои ми да взема решение дали да се разделя с един от хората. Накратко - човекът е готин, пасваме си добре, много добре се справя с работата. Но е крайно несериозен и не може да се разчита на него. Само за месец три пъти си смени мнението по отношение на ангажиментите, с които да се заеме. Излезе в отпуска и не можахме да го открием седмица след изтичането на отпуската, отложи важни дати, на които трябваше да се яви за работа. Имахме сериозен разговор и се разбрахме, че това не може да продължава и не може да отменя поети ангажименти. Мина месец. И сега отново ми пише, че за ангажимента, който е поел, има нужда да пътува една седмица и трябва да му търсим заместник през нея. Подчертавам, че човекът беше на трудов договор, но го прекратихме, защото той сам така реши. Сега е на граждански, но с ясно определени дни и ангажименти. Които се оказва, че пак не може да спази. Шефът ми иска да се разделим с него, но последната дума ще е моя. Въпросът е, че този човек пък добре си върши работата, когато реши. А трудно намираме подходящи за това. Как бихте постъпили.