Не защитавам мениджъра, никак даже. НО е напълно възможно той да е имал предвид, че ще се обади за уточняване на бюджета веднага, а не на теб, то тогава никой не те е подвел. Разбира се, не съм била там, че да знам.
В корпоративна среда - типично време за финализиране на процес е около 2 седмици. От мен, като назначаващ мениджър, се иска обратна връзка до 2 раб. дни, включително уточнен бюджет за позицията. Разбира се, навсякъде е различно, но ... над мен има още един още един мениджър, има човешки ресурси. Един ден е безумно кратко време за искане на обратна връзка, защото мениджърите също са хора и имат нужда понякога да помислят. Или впоследствие - светват червени лампички за нещо. Нищо не е загубено, но не им давайте зор, изчакайте търпеливо. Ако не се обадят до 10-ина дни - явно просто не са ви харесали.
Изобщо не е задължително да са ви харесали, а просто да са се държали уважително и силно насърчаващо. И не, това не е никак нечестно спрамо кандидата, защото по време на интервю доста често се провокират кандидатите в различни аспекти. Пак казвам - всичко това са чисти спекулации, не съм била там и просто философствам.