Работа, CV-та, HR-и, съвети - 94

• 32 647
  • 779
  •   1
Отговори
# 60
Аз попитах конкретен въпрос, вие си изградихте сценарии за филм с измами. Не съм ви попитала, дали някой не се опитва да мами някаква система с мое участие и каква отговорност бих носила. Както писах по-горе, знам за какво става дума и съм видяла договора, в който няма нищо обвързващо и отгвороно. Благодаря за отзовалите се, разбрах, че няма да има никаква полза за мен (допълнителен стаж).

# 61
Не е сценарий, а си е реална възможност. И темата може да се развива, не е казано, че в публичен форум хората трябва да се отраничават точно до отговора на твоя въпрос и това е. Ако искаме, ще си продължаваме коментарите. Пък ти, ако искаш, чети.....

# 62
Може, да, да се развива темата, но градивно и информативно, а не обвинително и със заключения, некасаещи моят случай.

# 63
Казах няколко пъти - това е реална възможност.  Леко ми седиш като "гузен негонен бяга...."

# 64
Защото отгаварям с конкретика на измислените ви заключения ли?

# 65
Никаква конкретика не виждам в постовете ти. Нито за фирмата, нито за работата, нито за проекта или договора....ама все тая. Дерзай нататък.

# 66
Да ти снимам договора освен? За какво ти е тази информация, след като пак повтарям, моят въпрос беше свързан с това дали аз ще имам бенефити (като стаж) от допълнителен втори договор, и какви осигуровки ще имам, след като основния ми такъв е на максималния праг ( в случая никакви). Аз си дерзая, дерзай и ти.

# 67
Защото отгаварям с конкретика на измислените ви заключения ли?

Ти си получи конкретния отговор. След това имаш две опции - да помолиш да заключат темата или да я оставиш да се развива на където се случи. Избирай си, но не можеш да се опитваш да насочваш дискусията, защото не си господарка на темата.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 16:06 от Черна станция

# 68
Твоят въпрос беше, точно и ясно, какви дивиденти можеш да извлечеш от фиктивно назначение. Редица хора ти обяснихме, че това е нередно и че може да има последици, които не виждаш. Това, че не ти харесат тези факти си е твой проблем.

Фиктивен договор и да го снимаш - полза никаква. Дали парите дето ще се усвояват са държавни или частни и през колко подизпълнители се минава, също няма значение. Това, че договорът на бизнесменчето е с друга фирма не гарантира от къде идват парите.

Върти, сучи, дерзай, измамата си е измама, независимо кой обира дивидентите.

Не знам защо си мислиш, че става въпрос за усвояване на пари?! Като:
1. "Бизнесменчето" е в бранша от n брой години.
2.  Едно от изискванията на Инвеститора е да има назначени инженери по различни специалности.
3. "Бизнесменчето" ги има всички, без един.
4. "Бизнесменчето" има капитал и всичко необходимо за да изпълни обекта, но не отговаря на това условие.
6.  Измама ли е това, че иска да спечели този обект, за да работи? И да назначи човек, от който реално няма нужда, но за да удовлетвори документацията, му е необходим такъв?

Кой разбрал, разбрал, айде със здраве!

# 69
Добре, нека не го наричаме измама, а нарушение на законодателството. Точно това е подписването на договор, който нито една от страните не смята да изпълнява, а едната ще получи облаги от това.
Въпросът ти всъщност е дали и ти можеш да получиш някакви облаги, ако нарушиш законодателството, като подпишеш договор, който нямаш намерение да изпълняваш.
Твоя работа е какво ще подписваш/няма да подписваш, но да очакваш хората да проявят разбиране в ситуация, в която явно се обсъжда нарушаване на закони, е просто абсурдно.

# 70
Ако е измама, кой е измамения и ощетения?

# 71
Този, който трябва да получи готовия продукт/услуга. Ако става въпрос за голям проект като строеж например, първо инвеститора, после - всички, които ще си закупят имот. Инженер обикновено не ти трябва за продажба на сергия или пазач на паркинг.

# 72
Баш измама му се казва, като клиентът има изискване и го заблудят че е спазено, а пък всъщност има човек назначен само проформа. Какво трябва да върши тоя човек, какви отговорности има и защо трябва да е той а не аз, това са подробности и не променят факта че не е наистина.
Действително, не звучи красиво. Но то и няма как.

# 73
  • София
Щом има законово изискване за назначаване на такъв специалист, явно има защо. Фиктивното му назначаване с цел само формалното спазване на изискванията си е измама, а и дава предимство пред конкурентите. Не разбирам колко още човека трябва да се изредим и да повторим едно и също. Госпожата така или иначе явно си знае нейното и не разбира какво ни възмущава толкова в казуса …

# 74
Ще е измама ако пряко аз ще съм обвързана с договор с конкретния обект и инвеститора ще има очаквания и изисквания към мен, което не е така.  Такива служебни бележки за назначени инженери са част от наръча с документи, необходими за портфолиото на фирмата. Никой не го интересува кой кога е назначен, какъв опит има конкретната личност и тн. Гледа се глобално.
Добре де, след всичко изписано по темата, вие като управители как бихте постъпили. За мен вариантите са:
1. Назначавам инженер фиктивно на минимално работно време.
2. Назначавам инженер на 8 часа за добра заплата, за който няма да има работа и нужда от него. Единственото, което ще допринесе е да създаде напрежение в колегите.
3. Назначавам наскоро завършил на скромна заплата, я се навие, я не. Връщаме се на номер 2.
4. Отказвам се от участие за този обект.
5. Друго.

П.п. Какъв закон? Освен конституцията, не знам за друг, който налага закони. Нещо много омешахте нещата.
Какво предимство му дава това, след като е изискване към всички? Тъй като съм в същата сфера, голяма част от конкурентите или са в неговата ситуация, или са минали вече през нея кой както може.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 20:45 от АфРоДиЗиаЧкА

Общи условия

Активация на акаунт