Работа, CV-та, HR-и, съвети - 94

• 32 881
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
Преценили са, че имаш много странични дейности и няма да си отдадена на работата...

# 601
  • Melmak
Боже, дори нямаше да се хабя да им отговарям.

Интересно е тези служители как точно са злоупотребили с компанията като имат кредит???

# 602
Финансово независимият служител не е желан служител, защото не му пука и не е склонен на компромиси.

# 603
  • София
Боже, дори нямаше да се хабя да им отговарям.

Интересно е тези служители как точно са злоупотребили с компанията като имат кредит???
Оо знам за такива случаи, възможно е.

# 604
На мен всъщност ми стана изключително забавно и смятам, че им отговорих подобаващо.

Служителите, които са имали кредити са се облагодетелствали за сметка на фирмата.

# 605
  • София
Е и те са ти върнали - с къщата в Барселона. Да не мислиш, че не са усетили иронията.

# 606
Кражби на пари или на неща за залагане; взети пари назаем от шефовете и напускане преди изплащането му; взети пари от колеги и невърнати; завишаване на цена при продажби и прибиране на разликата.

П.п. това с нова обява 2 месеца след интервюто го гледам редовно.

# 607
Че те за такива злоупотреби не е задължително да са се овъртолили в кредити а просто толкова да са им скрупулите...
А с твоя сметкоплан (пардон, с "техния сметкоплан") чак аз прихълцах, дето съм учила счетоводство преди 20+ години и никога не съм го и работила Grinning

Въпросите в стил "кандидат-свекърва" явно не са никаква рядкост по интервюта...

# 608
Е и те са ти върнали - с къщата в Барселона. Да не мислиш, че не са усетили иронията.

Честно ли?

При цените на имотите в този град, могат да се купят две къщи в Барселона.

За мен е недопустимо да се задават тези въпроси на интервю.

Дори влизат в графата неуместни и между познати.

Кой какво го интересува даден човек има ли кредити и дали живее в собствено жилище.

# 609
  • Melmak
Кражби на пари или на неща за залагане; взети пари назаем от шефовете и напускане преди изплащането му; взети пари от колеги и невърнати; завишаване на цена при продажби и прибиране на разликата.

П.п. това с нова обява 2 месеца след интервюто го гледам редовно.

Ама ако човек е измамник, то си е такъв. Няма значение дали има кредити, дали няма. За това ми е чуден въпроса.

# 610
За позиции където се работи с големи суми пари или с финансови документи често се изисква да нямаш големи кредити, в допълнение към това да не си осъждан, следствен и т.н.
Това разбира се не се доказва с въпроси, а се иска справка от кредитен регистър, свидетелство за съдимост, декларации и т.н. Но ако е било първо интервю може да питат за да не си губите взаимно времето, понеже хората не си ги носят тия документи постоянно с тях. Сега, ако са го направили по просташки начин, си е въпрос на личностни качества. Моето лично впечатление от ЧР и "специалистите" по подбор в България е доста лошо, липсва им професионализъм като цяло.

# 611
Е, защо пък са искали с номера на сметки? Достатъчно е да им напишеш примерно Дт Разплащателна сметка в лв, ан. Банка ХХХ  / Кт с-ка Вземания от клиенти, ан. фирма ХХХ - сума еди колко си.

Да, може да напишеш и контировка с Дт с-ка 503 /Кт. 410, обаче в някои фирми Вземания от клиенти може да не е 410, а 411 примерно, а разплащателна сметка да е 501, да речем. Те дори трябва да приветстват използването наименованието на сметката в теста им, понеже показва, че разбираш същността на работата, не само някакви си кодове.

В една от фирмите, където работех, с-ка Вземания от клиенти имаше 10-цифрен шифър. Дали трябва да ги знам наизуст всичките клиенти с номерата им?

Финансово независимият служител не е желан служител, защото не му пука и не е склонен на компромиси.

Точно така е. И затова задават такива въпроси. Винаги си измислям някоя глупост....хаххаа Един пък казах - баща ми е депутат и имам собствен апартамент от него. Попитаха ме защо тогава си търся работа и казах, че не искам да се възползвам от неговите връзки....хахаха Не знам дали усетиха иронията, но ми е все тая.

# 612
[Нарцùса[/b], да, преди месец имах подобно интервю в международна компания, представяща екипите си като положителни, обичали хумора и т.н. -приказка. На интервюто ме посрещнаха мениджъри на два екипа и буквално започнаха да ме нападат, всички  въпроси бяха супер заядливи и остри, супер много се притесних и си тръгнах смазана, все едно са ме скъсали  на изпит. В твоята сфера съм и аз.

# 613
Соул, не знам. Вече дузина тестове правя, искат ми само имената на сметките и всичко ми е наред, коментираме теста веднага. Тука не беше така. Даже отначало като ми казаха, че искат само кодовете, малко се ококорих, после заговориха за националния сметкоплан и че все пак сметките си имат и име - в този момент реших, че аз нещо не съм разбрала първия път и тръгнах да изписвам с имена. И тогава почнаха да ми обясняват как може така, имало национален сметкоплан, та ми стана ясно, че съвсем добре съм ги разбрала още първия път Simple Smile
Шантал, имах подобно интервю преди май две седмици. Да си държат хумора.

# 614
От поне 25 години националния сметкоплан НЕ е задължителен, т.е. фирмите не са длъжни да ползват цифровия код, посочен там. По-добре да не работиш за такива, които ти правят проблем за нещо такова.
Счетоводна къща ли беше?

Общи условия

Активация на акаунт