"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 25 372
  • 685
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Винаги може да и пуснеш предизвестие за прекратяване на договора, ако не си доволна от комуникацията или други неща. Хем сега и изравнителните сметки са на хоризонта.
Имала съм видмо неуравновесени кандидат-наематели - прекратих огледа и ги изпъдих.За мене е по-добре 1 месец без наем, отколкото да си късам нервите с разни недомаслени.

# 271
"Топлофикация София" са пуснали мобилно приложение - "Моето топло". Влиза се с профила от клиентския портал. Не изглежда зле.

# 272
Здравейте,

иска ми се да споделя нещо, което не знам колко хора знаят.

През декември когато ми предстоеше смяна на водомери, се оказа, че не е задължително да плащам за дистанционно отчитане на показанията. Нужно е само да имам профил в Софийска вода и да подавам ежемесечен отчет там (всъщност на всеки три месеца Софийска вода идват да записват показанията както беше и преди.)
Реших да ползвам профила си, а не да чакам Софийска ежемесечно да ми отчитат дистанционно показанията и после да плащам за това. Платих само новите водомери и дължимите такси за демонтирането на старите и монтирането на новите водомери.

# 273
Да, това е възможно от години и най- подробно е описано на сайта на СВода. Имат и мобилно приложение. Аз правя така. Това, обаче, не означава, че Софийска вода предава данните на Топлофикация.
Има тема и за водомери.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1335703.210

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 21:00 от petiaivanov

# 274
  • Out of the Mix
Аметист,

Кой ти го е казал това?

Отчитането при смяна на водомерите го прави топлинният счетоводител, като Техем. И те предлагат това с да им плащаш, за да ти подават отчетите към Софийска вода.

Аз им теглих една при "зарибявката".

Инсталирал съм си приложението на Соф. вода и всеки месец си пускам данните.

А на 3 м. във Вайбър на глупавите им инкасатори.
На въпрос защо да го правя, като пускам в приложението, задължително било.
Едва ли не искат и 1 път в годината да влизали да "сверяват".

На мен топлият ми е дистанционен, и съм приключил с на Техем годишните отчети да им се седи диван чапраз, а студеният е обикновен с опция за слагане на модул след 2027 г., като стане задължително и всичко стане навсякъде дистанционно.

# 275
Аметист,

Кой ти го е казал това?

Честно казано, не помня дали беше топлинният счетоводител (Далсия Бруната) или Софийска вода.

(В началото на януари топлинният счетоводител ми смени 1 обикновен водомер за топла вода с дистанционен такъв. В края на същия месец Софийска вода ми смениха 2 водомера за студена вода с такива с възможност за слагане на модул за дистанционно отчитане.)

# 276
  • София
Имам въпрос свързан с Топлофикация София и по-точно с демонтаж на радиатор.
В интернет намирам информация, че процесът задължително започва с подаване на молба до Топлофикация, която е с уведомителен характер и от датата ѝ се чака 30 дни.
Звъннах в Топлофикация и оттам ми казаха, че няма такова нещо и тях не ги касае по никакъв начин. Да се свържа с топлинния счетоводител и да съставя протокол, че демонтажът е завършен с подпис на домоуправител и двама съседи.
Свързах се с топлинния счетоводител и оттам ми казаха, че дори и такъв протокол не се прави. Да си демонтирам когато реша до 30 септември и да им се обадя след това.

Имам съмнение, че е възможно служители от кол центровете им да грешат. Моля, ако някой е извършвал този процес наскоро, да ми даде информация от първо лице.

# 277
Мисля, че правилно са ти отговорили. Какво монтираш или демонтираш си е твоя работа, стига да е извън отоплителния сезон и да е заявено и отчетено навреме. При топлинния счетоводител.
Аз съм подписвала заявление-протокол на съседи за смяна на радиаторите.

# 278
Rebel, попадна ми това: 

Нека някой по-запознат с последните промени в закона да посъветва дали все още има такива глоби?

# 279
  • Пловдив
Изобщо не мисля, че има някой глобен. Познавам няколко човека, които миналото лято, а и сега след края на отоплителния сезон, си демонтираха някои от радиаторите и затапиха. Със съдействието на топлинния счетоводител, естествено. И познатите ми са клиенти на различни фирми за топлинно счетоводство.

# 280
Здравейте,

Някой знае ли защо при брой 0 за Разпределители и Индивидуални топломери, има начислена единична цена?

# 281
  • София
А има ли водомер за отчитане на топлата вода? Ако Да - плаща се.
На въпроса за махане на радиатори - не мога да помогна. Но напомням да не забравите да източите инсталацията преди това.

# 282
Кога спряха парното в София?
Сега получих фактура от 01 до 30 април за 135 лв. Ние сме на прогнозно отчитане, но през зимните месеци плащахме от 90 до 110 лв. Защо решиха, че през април сме ползвали най-много парно и топла вода?
Знам, че ще получим изравнителна, но ми е странно за април...

# 283
Започнали са да спират поетапно на 22 април, поне според сайта на топлофикация.
Нашата сметка за април беше по-ниска от предходните (и при нас е прогнозна).

# 284
На сайта на Далсия/Бруната вече са качени "първите" изравнителни сметки /без ДДС са/.

Общи условия

Активация на акаунт