"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 25 156
  • 685
  •   1
Отговори
# 645
В този случай зависи с каква инсталация на ТЕЦ сте. Ако сте с хоризонтална инсталация ( един топломер на входа на апартамента) няма проблем да си слагате колкото си искате лири в банята и колкото си искате големи радиатори. Ако сте с вертикална - няма как да избягате от плащането на дялово разпределиние, за това че минават тръби по вертикалата във всяко помещение. Преди да питате тук е хубаво да уточните вида на инсталация.

# 646
С вертикална съм и целта ми не е да избягвам дяловото разпределение, а да махна лирата, защото искам да използвам стената. Питам просто какъв  е процеса спрямо това как изглеждат нещата в момента.

# 647
Здравейте! При направена проверка от Топлофикация София са установени множество нарушения. Домоуправителят отказва да ми предостави протокола и твърди, че в него нищо конкретно няма, освен че е извършена проверка. Възможно ли е това?

# 648
Здравейте! Каква може да е причината парното да не работи под 4 степен на винтила? Радиаторите са отворени преди да го пуснат. На етаж 8 от 9 сме. Също така и налягането на водата е слабо.

# 649
Проверете радиаторите за въздух в тях. Аз на 7-ми последен етаж и доста често се случва това. Проверете дали радиаторите са пълни с вода /не знам, ако е СС как се прави това/. Може би трябва абонатната станция да допълни с вода.

# 650
Здравейте! Каква може да е причината парното да не работи под 4 степен на винтила? Радиаторите са отворени преди да го пуснат. На етаж 8 от 9 сме. Също така и налягането на водата е слабо.
въздух впсистемата или ниска температура на топлоподаването от абонатната. Нашата е настроена на някакъв икономичен режим спрямо външната температура, без да се отчита кой кога е в къщи и как иска да използва подавата енергия от ТЕЦ а на 70+ гр, и от началото на сезона повече от 45 градуса в системата не е качила. Аз съм на последен етаж познай дали стига 45 гр. до мен. За на поддържам 22 гр в помещенията вентилите са max, за по-топло мога да си мечтая или пусна климатици.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 00:37 от mauigirl

# 651
Има нещо възможно с градусите на подаваната вода. От пускането на парното до днес водата беше топла+, но при напълно отворен кран на максимум. Днес, за първи път я чувствах гореща - отворих и малко крана на студената вода. При ползването само на топла вода, кой знае какви ще бъдат сметките - повече кубици с подгряване.

# 652
За топлата вода - абонатната трябва да я подържа около 50-55  градуса.

# 653
А питали ли сте при съседите по долните етажи дали е същото, или при тях е по-добре?

# 654
Аз пък друго си мисля-за да не тръгва отоплението на степен под 4, това може да означава, че температурата в жилището е да кажем 22-23 градуса и термовентила не се отваря. Всяка степен на вентила отговаря на определен диапазон градуси.
Относно налягането на водата, ако са някави стари, метални тръби, те със сигурност за доста запушени .

# 655
привет, през октомври ми монтираха 4 броя радиодистанционни водомера в апартамент, в който не живея, гледам сега на сайта на Техем, че има бутон Проверете показания, но там излиза възможност само за Летен сезон 2025, съответно няма показания, защото тогава не са били монтирани, кога би се появяла опция и за 2025/2026 Зимен?

# 656
А договор за отчитане имате ли?

# 657
  • Пловдив
За лирата в банята: трябва да няма кран т.е. тапите да са директно на тръбата. По такъв начин няма как да се сложи за нерегламентирано радиатор. За да се сложат тапите без кран, трябва да се спре и източи парното на целия вход. Затова и се прави извън отоплителния сезон. Мисля, че има и вариант както са в момента, да им се сложат пломби, но за това трябва да питате топлинния счетоводител.

# 658
А договор за отчитане имате ли?

да, входът сключи договор с Техем, и затова се чудя защо не излиза в падащото меню за показания сегашния отоплителен сезон

# 659
  • София
Дали могат да се сменят измервателните уреди сега, по време на отоплителния сезон?

Общи условия

Активация на акаунт