Кога е редно да запознаем детето с новата половинка

• 7 861
  • 182
  •   1
Отговори
# 165
Абе каквото и да си говорим, е крайно гнусно да запознаваш детето си с любовницата, при положение че жена ти още не знае за нея, спите в едно легло и правите секс. Каква е целта - детето да уведоми майка си за наличие на какичка, щото муньото не смее!?!

# 166
Да, това си е гнусно и много долно, няма спор.

# 167
  • ЯМБОЛ
Той не е уважавал жена си в брака,че сега ли?!Химера!

# 168
Детето може да си помисли, че е виновно, ако не му се обясни адекватно, което включва и "тати не НИ обича и отива при какичката" и въобще, авторке, добре е да се допиташ до специалист как да съобщиш на детето, въпреки че вече си оплескала нещата със съобщаването. Що за зор да наранявате собственото си дете? Все едно не ви е достатъчно да страдате сами, ами трябва и детето да се чувства изоставено и необичано, че доволно да кажете на бившия - видя ли какво направи с детето. Майките в такива ситуации масово държат да идентифицират детето със себе си, че да не са сами в страданието си, как така ще ми се разхожда безгрижно това дете с новата какичка, а аз ще роня сълзи. Трябва да разберете, че мъжът се развежда само с майката, не я обича вече, не иска да живее с нея, но това изобщо не важи за детето му. В конкретния случай е можело да се обясни, че мама и тати вече не се разбират, ще живеят разделени, може да си намерят други хора, с които се разбират и да живеят с тях, но винаги ще бъдат негови родители и ще го обичат и нищо няма да промени този факт. Ето, няма лъжа, но и няма оплют родител.
Има лъжа и още как.
Човек, който има толкова малко дете, наистина го обича, не следва нагона си.
Или и да го е последвал това остава само между него и ползвания за това обект.

# 169
Много ти разбира детето от нагон. Но ако му се натякне, че баща му не обича вече майка му, а друга жена, въображението му кой знае накъде ще заработи.

# 170
Не само да му се натякне, че не обича майка му, а и него не обича - това казва съфорумката. Логика и чудо.

# 171
  • София
Имах се за либерална, но явно съм бъркала сериозно. Въобще не бих тръгнала да обяснявам за нагона на толкова малко дете. И не само за нагона, разбира се. Или да тръгна да му разправям как баща му не го обичал... Ако действам така, явно и аз не обичам детето.

# 172
Не само да му се натякне, че не обича майка му, а и него не обича - това казва съфорумката. Логика и чудо.
Може ли да ме цитирате там където съм написала,че съм казала на детето си ,че баща му не го обича.

# 173
Може ли да ме цитирате там където съм написала,че съм казала на детето си ,че баща му не го обича.

Аз теб ли репликирах, че се припознаваш? Ти каза, че си казала на детето каква е причината да се разделите, ако искаш може да разясниш какво точно си казала.

# 174
Казва му се, че тати вече обича друга жена и затова ще живее с нея не ли?

То би трябвало той лично да му го каже, но рядко го правят и остават тази чест на майката.

# 175
Авторката съвсем нормално е обяснила нещата на детето си, но явно е важно тук да и се начука канчето

# 176
Обяснила съм на детето ,че баща му вече не ме обича,но обича него и че няма да го изостави въпреки,че не живеем под един покрив.За "какичката" казах ,че тя е новата жена до баща му ,но че няма да ме замени и че ще се налага често да я вижда защото може би ще заживеят заедно.
Знам ,че подхода не ми е правилен и сега ще има хора които ще ме нападнат.
Попринцип детето беше много привързано към баща си,но когато той започна да страни от него и от мен и като цяло след като разбрах за любовницата,детето усети ,че нещо се случва.Все пак ставаше свидетел и на скандалите ни,започна да се отдалечава от баща си.
Когато баща му кажеше "ела да те целуна и прегърна" ,казваше "не искам ,тате".
Гонеше го и му казваше "отивай тате на работа,искам да съм само с мама"
Имайте впредвид,че тогава за "какичката" нищо не му беше обяснявано от моя страна.
Но отново искам да кажа,че аз не се опитвам да ги отдалеча.Дори съм казала на мъжът ми ,че дори да не е ден в който трябва детето да е него ,пак може да ми звънне и да го вземе да се разходят или просто да преспи при него.
Но това беше когато комуникацията ни се подобри и когато уж се разбрахме за формалностите по развода.
Имаше няколко коментара,че другата жена не го била навивала и че той си бил такъв крив.
Ами повярвайте аз виждам нейното влияние вмомента и промитият мозък на мъжът ми.

# 177
Ами много правилно е обяснила, защо да не е?

# 178
  • София
Ох, стига с това начукване на канчето...
Толкова не се вижда, че се реплекира друга съфорумка? Че и цитат има...

# 179
Мирена, моля те, успокой се и прочети внимателно хронологията на дискусията. Репликирах друга съфорумка, не теб.

Общи условия

Активация на акаунт