Кога е редно да запознаем детето с новата половинка

• 7 853
  • 182
  •   1
Отговори
# 150
Може бащата да има възрастна роднина, склонна да гледа детето. Всичко е възможно.

# 151
Не ми се вярва влюбените гълъбчета да гледат детето. Той бащата до сега се е оплаквал, че е изморен и се е скатавал, за да не играе с детето, пък сега ще го гледа. Искат да живея на широко с каката. Ще вземат детето за 2 дни, после ще кажат, че му е мъчно за майка му и ще го "изпидуркат" в малкото жилище.

Ами то на една майка  и стига да и вземат детето, пък да разчита на него кога и дали ще му писне  е рискова работа.

Явно не може да му има доверие, че ще спазва уговорки и ще действа в интерес на детето,  то щом изобщо му хрумва да вземе четиригодишно от майка му и да го връчи на новата , какво да говорим. Всичко сочи, че е човек, който гледа собствения си кеф и удобство и е безогледен, затова авторката трябва да се защити.

# 152
Стига с това вземане на детето, колко такива 4 годишни сте виждали, взети от таткото и от новата? Той може и на луната да иска да живее, но съдът решава.

# 153
  • София
Авторке, напълно нормално е огорчението ти. Мъжът ти е постъпил долно и унизително спрямо теб, детето ви, семейството ви. За мен такива мъже са жалки и противни. Но има неща, на които не можеш да повлияеш и е безсмислено да си ядосваш. Според мен фокусът ти трябва да е да си уредиш юридически нещата и да си продължиш живота. Гледай си интереса и се радвай, че боклукът сам се е изхвърлил от живота ти.

# 154
Най - добрия вариант е, да се продаде всичко, което е СИО и после всеки да си купува жилище, но което наследници ще са само собствени деца.

# 155
  • Бургас
Най - добрия вариант е, да се продаде всичко, което е СИО и после всеки да си купува жилище, но което наследници ще са само собствени деца.
Има два апартамента СИО към момента. Да се разберат как да ги използват и с добър адвокат да си ги поделят като собственост. Вероятно ще има надплащане за по - големия имот, но ако авторката иска да го задържи, ще трябва да надплати. Хубавото е, че ще си остане нейна собственост.
Ако имотите са добри, то няма смисъл да се продават, а после да се купуват нови.
В бъдеще и двамата може да имат и нови деца, това означава още наследници собствени деца. Т.е каквото и да се прави “днес” за наследници собствени деца, след 10 години може картинката да е многооо различна.
Ако продадат и разделят парите, като нищо при покупка на ново какичката да поиска да я впишат като собственик и пуф, за неговото дете ще има много по - малко. А реално финансите ще са от родителите на това дете. Разбира се, ако какичката даде пари за новия имот картинката е друга, а конфигурацията още по - сложна.

Преди всякакви съвети за продажби и конфигурации - адвокат.

Темата беше кога е редно да запознаем детето с новата половинка. Да вземем да се върнем на нея Simple Smile
Имотите адвокатите ще ги оправят доста по - добре от нас.

# 156
Това не е добра идея
Докато се продадат, като платят хонорари и такси, сумата ще е олекнала значително, а не се знае какво ще намерят и на каква цена.
А и тя все пак, не пита как да си трансформира имотите, а дали е нормално да запознае детето с какичката. Той какъвто и да е, запознанството е по-добрият вариант, отколкото " намери една какичка и забрави, че има дете"

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 08:03 от Светкавица

# 157
  • София
Според мен не е важно само кога, а как. Той го е направил тайно, подмолно, без оглед чувствата и интересите нито на майката, нито на детето. Без да се обсъди, без да се планира. Интересно ми е каква е целта на това бързане. Интересно ми е негова ли е инициативата или на другата жена. Авторката си има нейната теория. По описаното звучи, че мъжът бърза, прави напук, грам не я зачита. Приемем, че някои мъже като се влюбят, се настройват срещу половинката, защото започват да я виждат като пречка за голямото ново щастие, но за мен това се случва при мъже, които нямат никакво достойнство, вероятно малко акъл и подплата от новата "любов". С действията си той определено демонстрира известна доза омраза.

# 158
  • France
Може какичката да става мамичка и за тях да не е бързо изобщо.

Но това въобще не е важно. Не трябва да се губят емоции и време за да се обсъжда

# 159
  • Бургас
Какичката и таткото вероятно са във връзка, която не е от вчера. Това е повече от ясно. Никой няма да си запознава детето с връзка от два месеца, без да има сериозни намерения.

Повечето мъже, освен емоционално зрелите(които са рядкост) правят точно като бившия на авторката когато имат нова лИбов. Забравят всичко, започват отначало, но с друга принцеса. В поведението му няма нищо изненадващо. Бърза да свие гнездо, не да прави на пук. Не му дреме дали авторката ще е ядосана, важно му е с новата да му е добре. Та не прави на пук. Изключително тъпо е, но е извън контрола на авторката.

Но нищо от горните няма съществено значение за бъдещето на авторката и тя не бива да се самотрови. Нито бившия, нито новата заслужават толкова внимание. Той вече остава баща на детето и толкоз. Разговори, внимание и т.н. само по отношение на детето. За всякакви други драми е твърде късно.

# 160
  • София
Авторке, фокусирай се върху уреждането на взаимоотношенията с бившия ти. Не му позволявай да те мотае много и да бави споразумение. Не търси и не очаквай минимум уважение от него и такива неща, това са нереални неща предви как са се случили нещата. Вече си сама, той е показал, че не ти дължи нищо според него и нищо няма да ти даде.  Единственото уважение което ще получиш от него е когато някога си уредите формалните взаимоотношения.
Ако се отмята от предварителните уговорки, което е много често срещано, говори си с твой адвокат, гледай си само твоя интерес и този на детето. Запази спокойствие и хладнокръвие. Ако не можеш с дипломация да го вразумиш да си уредите нещата, аз бих помолила твоя личен адвоката да му звънне и да му изкоментира възможността за развод по исков ред, която ти обмисляш, тъй като по взаимно съгласие не става: какво представлява, колко време може да отнеме, колко струва и всички негативи свързани с него. И крайна сметка дай му някакъв срок да решава по кой от двата начина ще се развежда, без емоции, без драми, нека си помисли и прецени. Сега му е лесно, ти се разправяш с адвокати той само трябва да благоволи да се съгласи, обаче ако почнете по исков ред, ще трябва да се понъпъне малко и той. Дай му някакво разумно време да осмисли предимствата на развода по взаимно съгласие, който ти движиш в момента, пред другата опция. Но да разбере, че развода е неизбежен, по един или друг начин ще си уредите взаимоотношенията и ако бави, нещата могат да станат по по-трудния начин. Ако е нормален човек ще му дойде акъла. Четка си гордостта с такива маневри назад напред, че всъщност той решава нещо, но това е често срещано, при развода нещата са грозни по принцип, не е нещо лесно. Ако може комуникацията с него да не я водиш ти ще е по-добре.
И забрави тези илюзии за уважение, този човек не ти е семейство, не ти е приятел, дистанцирай се емоцианално и геледай прагматично на ситуацията. Няма да го накараш да те уважава, колкото и да смяташ, че е виновен. Малкото уважение което ще получиш е когато се разведете и всеки си поеме задълженията, така че фокусирай се върху това.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 10:04 от pimpinela

# 161
Не можеш в този живот никого да накараш да те обича, нито да те уважава. Това, че си обвързал/а някого с брак не означава, че ти е собственост. Всеки има право да живее единствения си живот както му харесва, с партньор, който обича. Ако имаш дете от почтен човек, той ще си поеме отговорността. И дотук.

# 162
Лъвица, ти съвсем като от някой романтичен филм се изказа - "Той го е направил тайно, подмолно, без оглед чувствата и интересите нито на майката, нито на детето. Без да се обсъди, без да се планира."

На този свят няма нито един мъж, който да е обсъдил с майката на децата си кога да ги запозане с новата си любов Simple Smile Всеки тича да си гради новото фемили и доскорошната жена е само в образа на лошия крокодил, който възпира неговите чисти пориви и пречи Simple Smile

Моят отговор по темата е - всеки прави, каквото той поиска. Не можеш да контролираш другия човек. Можеш да прецениш ти кога да запознаеш детето си с нов човек в твоя живот.

# 163
  • София
Има и такива мъже, но факт, че са рядкост. Което е жалко, но все пак въпросът беше какво е редно. За мен това е редното. Съответно, както казах, мъже като този ме отвращават. Но съм съгласна, че авторката не трябва да затъва в мисли кой, какво и как е трябвало да направи, а да си гледа интереса и да си уреди живота.

# 164
Възможно е запознанството с детето на по-ранен етап да е инициатива на другата жена, с цел да впечатли мъжа. Виж колко съм добра и грижовна, и детето ще ти гледам, и всичко. А малко им трябва на този тип мъже и се връзват. После нещата рязко се променят. Никой не може да изгони авторката от дома им и най-вероятно тя ще си остане там и ще си гледа основно и тя детето. Като приключи теленовелата да направи парти и да си продължи живота.

Общи условия

Активация на акаунт