Кога е редно да запознаем детето с новата половинка

• 7 878
  • 182
  •   1
Отговори
# 105
Щом сте разделени и ти живееш в жилището, ако и ти дава издръжка от момента на раздялата, какъв е проблемът с бързането с подписване на документите?
Ако до полонин година не подпише, завеждай дело по исков ред, съдът с привременните мерки ще постанови вече наложилото се фактическо положение.
Малко време трябва, за да се успокои обстановката. Не ти трябва рязко да завеждаш делото по вина, че току виж се върнал, ей тъй , на инат само. За да претендира и той права и да ти скъса нервите.
Избирай си битките.

# 106
Tays,ти не беше ли адвокат?
Как може адвокат да казва, че нямало смисъл да се уредят законово нещата?
Моят адвокат, например, ми обясни, че щом родителите вече не живеят заедно и детето е малолетно, трябва бързо да се определи къде и с кого ще живее това дете. Освен това той издръжка не дължи преди съдът да е определил такава. Тя какво, ще му се моли всеки месец ли? Или ще разчита на донра воля? А и жилището щом е общо и докато нямат решение как ще го делят, той може и с каката да си се нанесат в другата стая и тя нищо не може да направи!
Естествено, че трябва бързо да си подаде тя иска. Тя да заведе делото. Защото може и той да реши и после? Тя излиза виновна, че не е упражнила правото си да гарантира правата и интересите на детето като заведе веднага дело при настъпване на фактическото обстоятелство - раздяла, като, в интерес на детето е да му се определи местоживеене и родител с род. права и да му се присъди издръжка. Т.е. завеждайки дело, тя защитава интересите на детето. Ако чака, чии интереси защитава? Своите? На мъжа? На каката? Ама не и на детето.
Надявам се да съм се объркала и да не си адвокат. Не бих те наела.

# 107
Мая, всеки случай е различен. Не знам при теб как е стоял въпросът. За мен, в нейния случай, бих посъветвала това, което горе съм написала.
Издръжка се дължи от фактическа раздяла.
Защо тикате жената в битки, само шоу за форума и стрес за нея и детето.
Тук има две жилища, изнесъл се баща. За къде да бърза тя?
Бърза се единствено, ако е бременна от друг.

Пп И къде съм написала, че НЯМА СМИСЪЛ да се уредят нещата законово.
По- спокойно ми пиши, твоят случай си е твой.
Тук имаме друг.

# 108
Той се е изнесъл и е казал, че ще дава издръжка. Но след това се е отметнал и е казал авторката да се изнася от семейното жилище, защото на него му малеело по-малкото. И нямало да дава издръжка, защото с каката ще гледат детето.
Да не стане само фактическото положение - четиримата да си заживеят заедно, докато авторката "няма никакъв проблем"

# 109
  • Melmak
Аз бих казала, че делата доста катализират споразуменията. Водя няколко граждански дела в момента, по които съм ищец. Амии до преди да ги заведа дума не можеше да се каже с останалите страни. Мотаеха.

Заведох дела, леле, как се промениха изведнъж. Комуникират по-добре и са по-заинтересовани да се споразумеем.

Може и с бащата така да се случи изведнъж да стане по-кооперативен. На нейно място ще искам установен режим, издръжка и да се разберат какво правят с жилищата.

# 110
Причиняват си го, за да не се прекарат, защото са лакоми. Не ми е жал за такива хора. Когато се развеждах преди много години си мислех: мъжът ми не ме обича вече, аз да страдам за апартамента и мебелите ли? Или за всичко останало, което заедно сме изградили? Мне. Продължавам и ще успея.
Много са ларж някои хора, ама да питам, жилището общо ли ви беше, или само негово?

# 111
Аз искам попечителството над детето,издръжка минимум 400лв и апартамента в който живея сега.Да си взема всичко друго и да не ме занимава повече.
За мен той си остава само и единствено баща на детето ми ,нищо повече.
Желанията които имаше в началото бяха да сме си останели приятели ,да сме си ходели на рожденни и да сме се събирали на семейни празници.И аз исках да си останем в добри отношения въпреки всички обиди които ми нанесе и то само заради детето.
Но сега нищо не искам,единствените ни срещи ще са в дните в които трябва да вземе детето и после да ми го върне.
Ако отношението му беше друго и моето щеше да е друго.
С "какичката " искали да се ширят в големият апартамент,е аз пък не искам всяка сутрин да пътувам по един час в задръствания за да заведе детето си на градина ,при положение ,че вмомента стигам за 5 минути пеша,нито имам намерение да сменям градината.
Не стига ,че сам оплеска всичко ами и нагъл.И тя нагла.Нито се е блъскала да го изплаща това жилище ,нито да го направи дом.
Единственото нещо което искам е да си отглеждам детето на спокойствие.
Цял живот съм мечтала да създам щастливо и хармонично семейство,такова в каквото аз израстнах.Е няма пълно щастие нали?

# 112
Важно е чие е жилището. Ако ви е общо, той ще се бори за детето, за да го отглежда той там. Каква е ситуацията?
Ти искаш това, но в брака сте били двама. Няма как да решиш всичко сама при раздяла. Искаш не е равно на получаваш. Неприятно е, но така вървят нещата.
Ако ви е семейно, вероятно съдът ще реши да си там ти с детето, но след 18-тата му година пак ще трябва да си го разделите. През това време могат да се случат много други промени. И т.н.
Тия мечти за семейство е редно да бъдат преразгледани след развод. Приказките за вечен брак аз например отдавна не ги слушам и не ме умиляват никак Simple Smile

# 113
Бианка, те имат още едно жилище.
Тук всичко е въпрос на стратегия и да се запази психиката на детето.
Съд може да не присъди 400 лева издръжка, ако не е по споразумение.
Затова посъветвах да изчака, за да подпише той. И ако не, след половин година да завежда исково.
Но тук я съветват да воюва.
Адвокат си има, предполагам, че ще я посъветва най- добре какво да прави.
Той сега поставя някакви нови условия, защото , предполагам, комуникацията не е сдържана. Тя иска, и той решил да иска.
Докато не спрат да се тръшкат, адвокатите ще вземат вместо 800 лева на двамата, по 1200 на всеки.

# 114
И авторката се е заяла да не му отстъпи точно това жилище, за да е по-удобно за нея и ДГ, да. Той също няма да отстъпи, сигурно е по-голямо и уредено.
А накрая нервите са единственото, което не се връща. Това го казвам от опит. Човек трябва да пази себе си и психиката си, детето си и чак накрая идва имотите. Понеже ако жената спечели желания дом и си остане там с детето, но вече не е добре с нервите, кой печели и какво?

# 115
Тя ще си го получи.
Но с дипломация е по- добре, отколкото с война.
И аз съм имала много тежък развод, но дори прежалих жилището, за да си взема детето и да подпиша споразумение.
Съдебната процедура изпива човек, ама който не е влизал в съда по исков ред, не е влизал в ада.
Насрещни искове, спор за права, плюене, въвличане на роднини и приятели във войната, социални...
Но, има хора биткаджии.

# 116
Още е много ядосана. В дългосрочен план ще осъзнае, че най-важна е самата тя и детето й.
И може и да не го получи това, което иска, поне не всичко. Нямам никаква идея нито за издръжките в момента, нито за жилището, децата и т.н. Но ако и бившият се заяде, все нещо ще пропадне.

# 117
Ма чудничкоо, той  я вкарал в тези л@йна, сега и се била тръшкала и акулите отгоре, давай 1200, щото не си съгласна и си с двата крака в батака. И любовчията и вас адвокатите с мед да ви намаже човек, наглеци.

# 118
  • France
А възможност да продадете и двете жилища и да си поделите парите няма ли?
Разбирам логиката за запазване на по-голямото жилище и сигурно бих направила същото. Всъщност, само за това съм съгласна. Вече как и кога бившият запознава "какичката", не трябва да те вълнува. Намери си добър адвокат, който да е само твой и действай с него. Не по съвети от бг мама

# 119
Авторке, в никакъв случай не се отказвай от това, което смяташ за добро за теб и детето.
Той е виновен и трябва да си изплати щетите...финансови, емоционални и т.н

Общи условия

Активация на акаунт