Кога е редно да запознаем детето с новата половинка

• 7 871
  • 182
  •   1
Отговори
# 120
  • У дома... някъде
Всичко би било добре за детето и за авторката,ако се разведат по взаимно съгласие.
Така всички страни ще са спокойни,ако стигнат до споразумение.В крайна сметка най-важното в случая е детето и неговите нужди.
Доколкото чета тук се води някаква война между двамата родители, което не води до нищо добро.
Бащата след като е поел нов път в живота е редно поне като родител да мисли първо за благото на детето си,ако е баща на място!

Тя ще си го получи.
Но с дипломация е по- добре, отколкото с война.
И аз съм имала много тежък развод, но дори прежалих жилището, за да си взема детето и да подпиша споразумение.
Съдебната процедура изпива човек, ама който не е влизал в съда по исков ред, не е влизал в ада.
Насрещни искове, спор за права, плюене, въвличане на роднини и приятели във войната, социални...
Но, има хора биткаджии.

Съгласна и с това мнение.Много е важно да имате нормална комуникация и дипломация, точно както е описала Тайс.
А и в крайна сметка в съда винаги правата са на майката и бащата винаги остава ощетен от към жилище(ако е общо),издръжка, движимо имущество и т.н.
Така,че с две думи най-доброто е развод по взаимно съгласие и споразумение за всички имущества без протакване или по нормалната процедура, която отнема повече време,но доколкото сами знаете, тези минали през развод, няма да бъде много в полза на бащата.
Напълно нормално е съдията да присъди по-голямото жилище, което е в близост до градината на детето в полза на майката.
Това няма даже и да ви го оспорят!
Но, всичко това с много добър адвокат,щом е такъв казуса.
Задължително правило е и няма да имате проблеми!

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 16:47 от Black Amarilis

# 121
Авторке, наемай си адвокат вместо да четеш глупости тук.

# 122
Изцяло съм съгласна с happy doc, направи го както мислиш и не се отказвай. Аз съм биткаджийка и винаги ми се получава, плужеци и печелбари адвокати точно на това разчитат, плаха женица да я сплашат, отвратена съм, че и тук се промъкна и то от уж съфорумки. Затваряй темата.

# 123
Аз съм минала през подобна ситуация. Не точно за жилище, за други неща. Нямам железни нерви и изхабих толкова много от тях тогава, че сега ме е яд. Борила съм се много и загубих много. Мисля, че ако бях подходила по-спокойно, щеше да е много по-добре за мен. Моят личен извод е, че най-важна съм си аз и всяка битка се води, ако и както аз преценя.
Който желае да си вложи всички усилия във вечни борби, това си е негов избор.
Тук не сме адвокати, даваме човешки съвети. За авторката е най-полезно да се погрижи и за себе си, защото съвсем е забравила, че е жена и човек. След няколко години детето няма да й благодари, че е била многострадална.

# 124
  • France
Авторке, наемай си адвокат вместо да четеш глупости тук.
Това е най-разумното. Не техен адвокат, а нейн.
Дипломация е възможна ако и двете страни откликват, което всъщност се случва доста рядко. Иначе просто става дума за еднолични компромиси.
Да се бориш разумно и хладнокръвно за интересите си няма нищо общо с реваншизма, който доста се награпва тук

# 125
Разумно и хладнокръвно означава да не се ядосваш. Само напомням Simple Smile

# 126
Авторке, наистина, не си правиш добра услуга с темата. Тук нахъсени клюкарки те подстрекават да им правиш сеир, а те на твой гръб да си храчат и плюят там каквото им се мотае в главите. Намери си добър адвокат и слушай него, само дано да е читав и да не те подвежда, че, едва ли не, ще остави мъжа ти на улицата и ще го лиши от родителски права... Хубаво прочети мненията на Тайс, безплатни съвети от адвокат, какво повече искаш.

# 127
  • France
Именно, B2022. Някои го могат, други - не

# 128
Ама какви са тия съвети да се откажела от дома си с детето, за да си запази не разбрах и аз какво.  Изобщо не слушай тия съвети кой си тръгнал горд без нищо.

Намери си добър адвокат и действай.   Доста е странно желанието на мъжа ти да гледа детето с какичката тя знае ли, че ще поема изцяло грижата за четиригодишно?

# 129
Нищо не е по-важно от спокойствието за мен. Дори битките и победата. Не че не съм го правила, но виждам - грешка е било, влагала съм много усилия.
Аз не мисля, че авторката е влязла тук да търси адвокатски съвети, тези неща струват пари. Simple Smile
И не съветвам да се откаже от дома и детето, а да помисли какво друго може да отстъпи, за да спечели истински важното.

# 130
  • France
Може и да е по съвет от адвокат, знаеш ли?
Аз съм имала опит с адвокати и обикновено в началото и двете страни хапят силно уж за да запазят интересите на клиентите си и накрая си стискат ръцете по средата.

Не бих била спокойна ако някой иска да ми отнеме дяла от жилище, за което съм изплащала 10 години. Това да не е таралясник за 5 бона, микровълнова и почти нов кожен диван. Не е същото някакси

# 131
Philomena, как може някой да ти го отнеме? Наистина не схващам.

Тук борбите, доколкото разбирам са, кой ще остане там да отглежда детето до пълнолетието му. Или не съм разбрала?

Майката иска жилището и детето, бащата - също. Все някой ще загуби. Майката може да размисли и да се бори за най-важното за нея - жилището и детето, но да поиска по-малка издръжка примерно и т.н. Само идея. Да отстъпи по-малкото, за да получи голямото.
Иначе всеки може да иска всичко, но нали не зависи само от него в случая?

# 132
  • France
Като не живееш в дадено жилище 14 години (до пълнолетие на детето) все едно са ти го отнели. Това въобще не е малка загуба. Нищо общо с една дузина икейски мебели, за които наистина е лесно да махнеш с ръка

# 133
Е авторката видно ще се бори докрай. Просто не трябва да забравя да се грижи и за себе си.
Бас ловя, как мъжът смята, че той всичко е направил в дома и се е зарекъл да не й оставя жилището също. Откъде знам ли - от реалния живот и идентичните случаи в него.
След време би било интересно да се види колко време отива за тези борби.

Огромно значение има също дали жилището е по равно на двамата, дали е изплатено и т.н. Ако има да го изплащат още години, добре е да се споразумеят и да остане за единия. Но не знаем как е.

# 134
  • France
Не познавам жилищната борса в България, но ако не се договорят, винаги могат да продадат всичко и да делят парите
Бившият сигурно си мисли как до година-две ще има дете от новата и малкото жилище няма да му е удобно. Ако има нещо подобно, наистина трудно ще се договорят

Общи условия

Активация на акаунт