Емоционална зависимост

• 4 378
  • 40
  •   1
Отговори
Как сте се справили  с нея ако сте били в капана на емоционална зависимост към партньор, който е бил неподходящ за вас или родителите ви не са одобряване?

# 1
Чрез нов партньор и/ или занимания - спорт, срещи с роднини и приятели, взаимно разбиране и подкрепа, нова работа, нов град и т.н.

# 2
  • София
След определена възраст нямат думата при избор на партньор или поне аз не съм я давала. А емоционалната зависимост съм я преборвала със здрав разум, не ме тресе мазохизъм чак в такава степен, че да търпя някого безконечно да ми се разхожда по главата.

# 3
  • София
Той е неподходящ за теб, понеже ти сама си осъзнала това или така ти казват родителите ти?
Ако ти не искаш да си с този човек и усещаш, че връзката ти носи повече негативи от позитиви, намери интересни занимания,които да те откъсват от мисли за него и не поддържай никакви контакти.
Ако това е мнение на родителите ти, но ти не си съгласна с тях и виждаш позитиви в отношенията ви, а си пълнолетна и не си поставена под запрещение, просто игнорирай и най-вече парирай опитите им за налагане на мнение, докато е време.

# 4
Не съм била в такава ситуация, но като всяка зависимост, за да има успех се отказваш от раз. Прекратяваш контакт, триеш номера, блокираш и т.н. Излизаш с приятели, отдаваш се на хобита, разходки, работа. Помни, че не си се родила, за да търпиш нечие неприемливо поведение, има много по-важни и смислени неща, които да правиш с живота си.

# 5
Първото и най важното е осъзнаване на проблема. От там вече методите са различни, но общо взето зависи от волята на зависимия. В някои случаи прекратяване на контакт от раз, в други това е невъзможно и следователно доста усложнява нещата.
Общо взето е трудно, понякога отнема години и особено когато зависимостта е в съчетание с първата голяма любов ( обикновено само в главата на зависимия) е невъзможност преди да се стигне до самото дъно.
Без повече подробности не може да ти се дадат кой знае какво съвети, не подценявай ситуацията и ако е нужно търси специалист

# 6
Пълнолетна  съм, осъзнавам, че не сме един за друг, той играе мачове( залагания) говорено е много, но ефект нулев, казва, че не разбирам, че всеки втори играе и че играе с малки пари за да си докарва допълнителен доход, делили  сме се безкрайно много, но кято дойде точно момента за край, събирам багажа прибирам се и започвам безкрайно да му звъня, да рева, да не виждам света без него....

# 7
И аз минавам през нещо подобно ако искаш ми пиши лс Sad

# 8
Пълнолетна  съм, осъзнавам, че не сме един за друг, той играе мачове( залагания) говорено е много, но ефект нулев, казва, че не разбирам, че всеки втори играе и че играе с малки пари за да си докарва допълнителен доход, делили  сме се безкрайно много, но кято дойде точно момента за край, събирам багажа прибирам се и започвам безкрайно да му звъня, да рева, да не виждам света без него....
Каквито и съвети да ти се дадат, докато сама не го осъзнаеш и си наложиш воля няма да стане откъсването. Защото тези същите неща как не си представя света без него и т.н. съм ги чувал безброй пъти от най добрата ми приятелка, безброй пъти съм давал какви ли не съвети, но резултатът винаги беше един и същ. Усети се едва когато загуби мен, и въпреки това седя с този човек още много време, от слънчево усмихнато момиче накрая се беше превърнала във вкисната лелка само на 22. Изобщо не завърши добре при нея, отрази и се много на психиката и на бъдещите отношения с мъжете. И аз имам заслуга за което, ама е друга тема.
Така че не очаквай някой да дойде да ти го направи вместо теб или да ти каже магическа формула и всичко да се случи без усилия от твоя страна. Докато си с нагласата, че без него светът ще свърши или че той ще се промени/оправи, няма да се случат нещата

# 9
  • София
Как сте се справили  с нея ако сте били в капана на емоционална зависимост към партньор, който е бил неподходящ за вас или родителите ви не са одобряване?

Като всяка една зависимост - ако можеш се откъсваш рязко, гориш всички опции за връщане назад. Ако не можеш да изгориш всички мостове, то тогава правиш максимално трудно да се върнеш пак към човека или субстанцията.

Изпадаш в състояние на абстиненция и ти е гадно. Важно в този период е да си повтаряш, че ще ти е гадно само определено време, после ще ти мине. Емоционалната памет ( и от там зависимост ) е около 3 месеца, ако не си преизживяваш хубате моменти в главата отново и отново. Т.е. без положителни фантази свързани с човека, от който искаш да се откъснеш. Ако сте били заедно повече от 3 години може да ти трябва грубо по един месец за всяка година заедно. Рано или късно ще ти мине. Ако намериш нова любов, може и да ти е по-лесно. Успех и мисли с главата си като избираш следващият льольо, а не само с мидата си!

Поздрави

# 10

Като всяка една зависимост - ако можеш се откъсваш рязко, гориш всички опции за връщане назад. Ако не можеш да изгориш всички мостове, то тогава правиш максимално трудно да се върнеш пак към човека или субстанцията.

Изпадаш в състояние на абстиненция и ти е гадно. Важно в този период е да си повтаряш, че ще ти е гадно само определено време, после ще ти мине. Емоционалната памет ( и от там зависимост ) е около 3 месеца, ако не си преизживяваш хубате моменти в главата отново и отново. Т.е. без положителни фантази свързани с човека, от който искаш да се откъснеш. Ако сте били заедно повече от 3 години може да ти трябва грубо по един месец за всяка година заедно. Рано или късно ще ти мине. Ако намериш нова любов, може и да ти е по-лесно. Успех и мисли с главата си като избираш следващият льольо, а не само с мидата си!

Поздрави

Благодаря за съветите

# 11
Божее, от мъж със зависимости бягай с 200 и си плюй на петите. Но ти, разбира се, няма да послушаш ничии съвет.
Събери се с него, оженете се, живейте заедно, отстави го да те пусне по нанадолнището. До 30-35 имаш време да се разведеш и да наречеш това Урок.

# 12
Ммда, някои сме малко по-бавни реотани и трябва да стигнем до края на самоунищожението, преди да се осъзнаем и да изплуваме ... урок си е. Няма лошо, всеки според капацитета си.

# 13
Е, то зависи колко залага! Ако залага на футбол е пройдоха, а ако играе на борсата с петрол е мега переспективен Simple Smile
Не стоят така нещата.
Има значение не дали залага, а цялостното поведение. Много хора се издържат със залагане или игра на бридж и въобще не са мъже за отписване. Дори и на мачовете се залага с обмисляне, следене на форуми, стратегии и т.н. Същото е например на борси за крипто, злато и тем подобни.
Стига си се вдетенявала и събирала багажи, пък после разопаковала.
Например има значение КОЛКО ЗАЛАГА. Дали има твърда квота - например всеки месец вкарва по 50 лв. /примерно/. И независимо какво стане с тия пари - е това и няма повече.
Разбира се казах 50 лв. ,но различните играчи поемат различен риск с натрупването на опит и в заисимост от стабилния доход.

Важните въпроси са:
- Има ли стабилен и постоянен доход от друго?
- Какъв процент от дохода отива за залагане?
- Какво прави с печалбата?
- Има ли стратегия или е на ясновидска основа?
- Ако загуби целият капитал /което е напълно нормално/ какво прави?

Например имаше период в живота ни, в който мъжа ми напусна работа, за да отиде на друга и на новата работа нещата изведнъж пропаднаха. Докато си търсеше работа ни издържаше с бебето със залагания. Това си е работа, като трябва да си добър математик, статистик, тактик, да следиш всички мачове, да имаш топки за стреса и да приемеш процента загуби /който е в основата на цялата игра със залаганията - направено е да ти вземат парите/.

# 14
Звъниш и ревеш на мъж,от който си се оплаквала 2022 година за изневери,залагания и злоупотреба с наркотици.
Колко още години ти трябват докато минеш към себеуважение?
Щастие и любов ти трябват ,вдишвай хубавото,издишвай лошото.

Общи условия

Активация на акаунт