Емоционална зависимост

• 4 380
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
Е, айде по-спокойно. Ако си вземеш билет от лотарията за 1,50 не те прави лош човек или хазартно зависим. Малко посмалете нашокванията.
Ако залага повече от 100 лв. на месец - да.

Тук не говорим за 1.5 за билетче на месец, в случая говоря конкретно за този човек който авторката сама казва че е зависим

# 31
  • Най-красивата страна
Момиче,на първо място започни да работиш върху себе си.
За да преодолееш емоционалната зависимост ,трябва да си много заета с някаква работа и да се срещаш с хора.
Постави си някаква цел.
Ходи си на работа,но се запиши на някакъв курс,започни да учиш някакъв език или за някаква професия примерно...Да нямаш време да мислиш за Мунчо и за глупости.
Намери си хоби-танци ли ще е,друго ли ще е ,нещо което ти харесва.
Обади се на приятелки ,купи си нова рокля,иди в някой салон за красота,излизай  по-често.
Имаш твърде ниски критерии при избора на мъж.Вдигни летвата.
Погледни се в огледалото.Ти грозна ли си ,тъпа ли си,мъж ли не можеш да си намериш,че страдаш за такъв Мунчо?Не смяташ ли,че заслужаваш нещо по-добро.
Нормалните мъже не са се свършили.
Направила си грешка с този.Всеки прави грешки,важното е да не ги повтаряш.
Приеми ситуацията ,като житейски опит.Извлечи си поука.
И повече не се занимавай с хора със зависимости-алкохол,наркотици,хазарт.Такива не стават ни за връзка ,ни за семейство.
Успех ти пожелавам.

# 32
Авторкото вече 4 год не е предприела нищо по въпроса.Ние вълшебна пръчица нямаме.

# 33
Ама чакайте сега - тя ни пита за съвет, не иска да и решаваме ние проблемите. Иска съвет, да сподели, да прокоментира, да погледна оттрани, а какво ще направи ще реши тя и ще си тегли последствията.
Правете разлика от това да дадеш на някого съвет и да смяташ, че е длъжен да го изпълни. Не е длъжна, независимо колко време някой е решил да и отдели да я наставлява и напътства.

# 34
Каквито и съвети да се дадат,когато няма действие са безсмислени.
Щом пускаш тема и хората четат,съчувсват,споделят опит,дават съвети се очаква в някакъв момент да има развитие.
Иначе просто пишете,че иската да си помрънкате,да ви погалим по главичката и толкова.
Ето,аз искрено съчувсвам и на авторката и на Уейв,че са попаднали в такава ситуация и вместо да гребат от Живота с пълни шепи,те страдат.

# 35
  • SF
Момиче,на първо място започни да работиш върху себе си.
За да преодолееш емоционалната зависимост ,трябва да си много заета с някаква работа и да се срещаш с хора.
Постави си някаква цел.
Ходи си на работа,но се запиши на някакъв курс,започни да учиш някакъв език или за някаква професия примерно...Да нямаш време да мислиш за Мунчо и за глупости.
Намери си хоби-танци ли ще е,друго ли ще е ,нещо което ти харесва.
Обади се на приятелки ,купи си нова рокля,иди в някой салон за красота,излизай  по-често.
Имаш твърде ниски критерии при избора на мъж.Вдигни летвата.
Погледни се в огледалото.Ти грозна ли си ,тъпа ли си,мъж ли не можеш да си намериш,че страдаш за такъв Мунчо?Не смяташ ли,че заслужаваш нещо по-добро.
Нормалните мъже не са се свършили.
Направила си грешка с този.Всеки прави грешки,важното е да не ги повтаряш.
Приеми ситуацията ,като житейски опит.Извлечи си поука.
И повече не се занимавай с хора със зависимости-алкохол,наркотици,хазарт.Такива не стават ни за връзка ,ни за семейство.
Успех ти пожелавам.

Така не се преодолява емоционална зависимост.
Това са съвети за приятелки, на които се чудите какво да им кажете, за да им помогнете.
Запиши се на танци, купи си нови дрехи, намери си нормален мъж, спечели пари от лотария...

# 36
Тя не е длъжна да изпълнява съветите, както и ние не сме длъжни да и ги даваме. Форумът като цяло си е основно за мрънкане. Но за нейни близки, към които се обръща в такива моменти и съответно нищо не прави от това което и говорят, вече не са длъжни да и бъдат кошче за душевни отпадъци. Така че нормално никой да не иска да се занимава с нея и съответно да търси форума. Сега не я мислете, в момента пак се носи на крилете на любовта, при следващата случка пак ще я видим тук

# 37
Напротив не се нося на крилете на любовта, преговарям английската граматика , паралелно с това напредвам с френския уча нови неща, да все още съм в тази връзка, но смятам да приключа.един път завинаги просто събирам кураж, това е..

# 38
Мило момиче, за съжаление скоро преминах през това, а никак не съм първа младост, искам да ти кажа, че на всеки може да се случи.
Ужасно трудно е да се откъснеш, както са те посъветвали във форума първо трябва да осъзнаеш, че има проблем. Понякога са нужни много отдалечавания от човека, после връщане при него, нови наранявания, докато накрая не ти прелее чашата тотално, не се сринеш почти психически и избереш своя живот пред него. Пази си здравето и нервите, ще ти трябват. Ти сама си осъзнала, че имаш зависимост, а зависимостта не в любов, в това се убедих след 2 години страдане по един. Този тип отношения са токсични. Много ще ти е трудно да се откъснеш от него, пробвай постепенно, намали контакта, спри да му отговаряш, дай време на себе си. От опит знам, че колкото по-далеч си от ситуацията и колкото повече време минава без контакт започваш да виждаш нещата трезво, започваш да си отговаряш на доста въпроси.
Отделно хората които залагат, за жалост много трудно спират. Това си е също зависимост и може да стигне до болестно състояние, те мислят само за това, откъде да вземат пари, за да заложат, ти ще потънеш така заедно с него.
Хубаво си помисли, остани сама известно време без контакт, колкото и да ти е трудно. Колкото и да ни се иска да слушаме сърцето си и всичко неописуемо да ни тегли към даден чояек, понякога в по-добре да слушаме разума. Казва ти го една жена, водна зодия, която е непоправима романтичка и дълбоко емоционална и нуждаеща се от любов.
Дай тази любов на теб и прави любимите си неща.
И друго има, че колкото и другите да ти говорят как да постъпиш, докато сама не си счупиш главата няма да се откажеш 😀 и това е напълно нормално, само така се научава урока, но ако от този човек ти причинява повече негативи, отколкото позитиви, ако се чувстваш вече на дъното и психически от тези отношения, тогава по-добре на време да се отърсиш, докато не е пострадало здравето ти.

# 39
Мило момиче, за съжаление скоро преминах през това, а никак не съм първа младост, искам да ти кажа, че на всеки може да се случи.
Ужасно трудно е да се откъснеш, както са те посъветвали във форума първо трябва да осъзнаеш, че има проблем. Понякога са нужни много отдалечавания от човека, после връщане при него, нови наранявания, докато накрая не ти прелее чашата тотално, не се сринеш почти психически и избереш своя живот пред него. Пази си здравето и нервите, ще ти трябват. Ти сама си осъзнала, че имаш зависимост, а зависимостта не в любов, в това се убедих след 2 години страдане по един. Този тип отношения са токсични. Много ще ти е трудно да се откъснеш от него, пробвай постепенно, намали контакта, спри да му отговаряш, дай време на себе си. От опит знам, че колкото по-далеч си от ситуацията и колкото повече време минава без контакт започваш да виждаш нещата трезво, започваш да си отговаряш на доста въпроси.
Отделно хората които залагат, за жалост много трудно спират. Това си е също зависимост и може да стигне до болестно състояние, те мислят само за това, откъде да вземат пари, за да заложат, ти ще потънеш така заедно с него.
Хубаво си помисли, остани сама известно време без контакт, колкото и да ти е трудно. Колкото и да ни се иска да слушаме сърцето си и всичко неописуемо да ни тегли към даден чояек, понякога в по-добре да слушаме разума. Казва ти го една жена, водна зодия, която е непоправима романтичка и дълбоко емоционална и нуждаеща се от любов.
Дай тази любов на теб и прави любимите си неща.
И друго има, че колкото и другите да ти говорят как да постъпиш, докато сама не си счупиш главата няма да се откажеш 😀 и това е напълно нормално, само така се научава урока, но ако от този човек ти причинява повече негативи, отколкото позитиви, ако се чувстваш вече на дъното и психически от тези отношения, тогава по-добре на време да се отърсиш, докато не е пострадало здравето ти.

Безкрайно ти благодаря за съвета и за разбирането, съжалявам, че си била и ти в такава връзка и си страдала....  и аз съм страшна романтичка  и водна зодия( рак)..  пожелавам ти да бъдеш безкрайно щастлива и здрава! ❤️

# 40
Благодаря ти от сърце, миличка. Дано и ти си много щастлива!
И аз съм зодия рак, знам колко е трудно, повярвай Simple Smile Ако искаш ми пиши на лични Simple Smile
Много е трудно да изберем разума пред сърцето, наложи ми се.

Общи условия

Активация на акаунт