Дългото чакане след трансфер- тема 114

• 43 267
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
След като разбрахте за бременноста ви кога ви започнаха първите симптоми. Аз съм в 5  Г.С. и имам само леки болки в зърната и лек подут корем и от време на време болки в областа на матката. На 09.10 ми е първия преглед

# 421
Здравейте бъдещи мами🍀🤍👶

Записвам се и аз в темата. Първи ден след трансфер на 5дневни 2 ембриона с ДА и ПИД.
Това ще е последния ни опит!

Ако имате съвети ще бъда признателна. Лежа си, спя почти цял ден и много ям. А не съм с добър апетит по принцип.

Вие какво правите, какво ядете, как се справяте със запека?

# 422
След като разбрахте за бременноста ви кога ви започнаха първите симптоми. Аз съм в 5  Г.С. и имам само леки болки в зърната и лек подут корем и от време на време болки в областа на матката. На 09.10 ми е първия преглед
моите започнаха веднаха! Подут корем ,гърди и спазми в матката и голям апетит . Успех !🤩аз имах същите симптоми

# 423
Здравейте бъдещи мами🍀🤍👶

Записвам се и аз в темата. Първи ден след трансфер на 5дневни 2 ембриона с ДА и ПИД.

Ако имате съвети ще бъда признателна. Лежа си, спя почти цял ден и много ям. А не съм с добър апетит по принцип.

Здравей, лично аз гледам да се храня здравословно ям предимно риба и пилешко месо, избягвам червено месо. Много плодове и зеленчуци, много яйца и авокадо. А проблемът със запека и мене ме мъчи много всеки път. Пробвала съм всичко - киви, круши, сини сливи, топла вода с мед и лимон всяка сутрин и вечер, Активия, фрутилакс-сироп за разхлабване подходящ е за бременни и нищо от това не ми помага. Има един сироп дулкософт, това беше моето облекчение преди, но сега не го открих в няколко аптеки. От тук можеш онлайн да го поръчаш https://mladostpharmacy.bg/product/3508/dulkosoft-dulcosoft-siro … zapek-250-ml.html
Подходящ е за бременни. Също така може да разговаряш с лекаря ти, ако може да приемаш пробиотик, това мисля, че също ще помогне.
Пожелавам ти успех и стискам палци всичко да бъде наред! 🙏🍀

# 424
Здравейте и от мен,

на 27.09, беше моят 5 ти трансфер, на един замръзен 5 дневен ембрион.
От 4-ия ми ЕТ имам едно живо и здраво детенце.
Сега мечатая за още едно такова щастие.

Успех на всички чакащи!

# 425
Здравейте бъдещи мами🍀🤍👶

Mariya, като цяло се храни здравословно, но и не се залежавай прекалено. Трябва да се движиш, за да има правилно кръвообращение към матката, наситено с кислород.
Пий доста вода, бъди хидратирана.
За запек от клиниката ми казаха - Дуфалак.

# 426
При мен само Душколакс пико действа за запек. Фрутилакса няма никакъв ефект при мен. Изписан ми е от репродуктивен лекар и съм бременна. Но е най-добре лекаря да одобри медикамента. Успех момичета.

# 427
  • Благоевград
Момичета, на всяко хранене хапвайте зеленчуците овкусени със зехтин. Той много помага за перисталтиката. Запекът е от високите дози прогестерон, но след 3 месец нещата се нормализират. До тогава повечко вода, протеини, зеленчуци, плодове в умерено количество, без много хляб, ориз и тесто, те запичат. Пробиотикът също върши чудесна работа. Успех на всички!

# 428
Винаги съм имала проблеми с ходенето до тоалетна. Но от  няколко месеца  минах на един режим, сутрин закусвам овесени ядки с бадемово мляко и пресни плодове.. и до няколко минути след закуска съм в тоалетната... Преди това,  не закусвах или ако закусвах беше нещо тестено- голяма грешка...
От Турция си купих един сироп дуфалакс, беше ми в рецептата от клиниката след ЗЕТ, като ми обясниха че ако имам запек да го пия преди хранене по 1 лъжичка. Още не ми се наложило за да кажа дали има ефект...

# 429
Здравейте отново момичета, малко ъпдейт по моята ситуация. След като през уикенда ми се поду корема все едно съм в 4ти месец и започна доста да ме боли, док издърпа ЧХГ за ден 11 след 3-дневния трансфер. Резултатът е 411, но белтъка и албумина ми бяха ниски и ми направиха вливка с албумин вчера. Днес никакви симптоми дори и гаденето изчезна, направих си уринарен не изглежда по-тъмен отпреди два дена. Док каза, че при това ЧХГ няма почти никаква вероятност от извънматочна, но мен си ме гложди предвид, че и симптомите (гаденето) изчезнха. Чудя се дали утре (ден 13ти) да не пусна още едно ЧХГ? Вие тествали ли сте Престо дали потъмнява с ръста на ЧХГто или да не му вярвам много?

# 430
Здравейте отново момичета, малко ъпдейт по моята ситуация. След като през уикенда ми се поду корема все едно съм в 4ти месец и започна доста да ме боли, док издърпа ЧХГ за ден 11 след 3-дневния трансфер. Резултатът е 411, но белтъка и албумина ми бяха ниски и ми направиха вливка с албумин вчера. Днес никакви симптоми дори и гаденето изчезна, направих си уринарен не изглежда по-тъмен отпреди два дена. Док каза, че при това ЧХГ няма почти никаква вероятност от извънматочна, но мен си ме гложди предвид, че и симптомите (гаденето) изчезнха. Чудя се дали утре (ден 13ти) да не пусна още едно ЧХГ? Вие тествали ли сте Престо дали потъмнява с ръста на ЧХГто или да не му вярвам много?

Пусни си още едно Чхг за да видиш дали се удвоява.

# 431
  • София/Дружба
Здравейте, знаете ли дали мога да пия спазмалгон? Не са ми изписали нищо обезболяващо, а доста ме боли корема, в нас имам само спазмалгон ( болката може и да е заради газове).
Трансфера ми беше вчера, със система гинипрал.

# 432
  • Благоевград
Само но шпа може да пиете.

# 433
Здравейте, знаете ли дали мога да пия спазмалгон? Не са ми изписали нищо обезболяващо, а доста ме боли корема, в нас имам само спазмалгон ( болката може и да е заради газове).
Моят трасфер беше на 28.09...също със гинипрал. Имах газове два дена. Даже се чудех какво толкова съм яла че да се получи така. Вие при кой лекар сте?

# 434
  • София/Дружба
Моят трасфер беше на 28.09...също със гинипрал. Имах газове два дена. Даже се чудех какво толкова съм яла че да се получи така. Вие при кой лекар сте?
При д-р Стаменов.
Цял ден ми беше добре, сега вечерта ме заболя, но мисля че е от червата и газовете. Нищо няма да пия за сега, ако продължава неразположението ще се обадя в клиниката.
Успех на всички, които чакаме +++

Общи условия

Активация на акаунт