Дългото чакане след трансфер- тема 114

• 42 359
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Момичета! Днес ми е 10-ти ден от ЗЕТ на един 5 дневен скрежинко и се престраших да си пусна кръвен тест, въпреки, че ми е назначен чак за 18.10.

Резултатите:

Прогестерон 58.8 nmol/L
beta ЧХГ 335 IU

Това е хубаво, нали?!?! Т.е. знам че е положителен, но добре ли е като стойност. Боже, не мога да си събера ангелите!

# 556
Супер е!
При мен беше 224-10 дни след трансфер,но на 3 дневни.
Тихичко честито и до финал всичко да е наред🍀

# 557
Xektora, супер е даже! 🍀
Желая успешно удвояване и хубав финал!

# 558
Xektora чудесен резултат! Дано всичко се развие чудесно до пухкав финал! Много късна дата са ви дали за официален тест, 18 дни след трансфер 🫣

# 559
Здравейте момичета и аз пиша за първи път тук. Вчера правих първи СЕТ на два бластоциста. Това ми е първи опит за ин витро, на 42г. съм. Сигурно сте го разисквали много пъти, признавам си не съм чела темата назад, но да питам вие след трансфер лежите ли предимно? Дали мога да правя разходки или не се препоръчва?
Залежаването е абсолютно непрепоръчително! Трябва да има активни разходки, за да има адекватно кръвоообращение в матката.
Аз деня на трансфера се разхождах над 10 км пеша и ме валя пороен дъжд.
Не спирайте да се движите и да сте активни! Естествено, колкото на вас ви е добре. Но в никакъв случай залежаване, и в никакъв случай пре-напъване.

# 560
Момичета! Днес ми е 10-ти ден от ЗЕТ на един 5 дневен скрежинко и се престраших да си пусна кръвен тест, въпреки, че ми е назначен чак за 18.10.

Резултатите:

Прогестерон 58.8 nmol/L
beta ЧХГ 335 IU

Това е хубаво, нали?!?! Т.е. знам че е положителен, но добре ли е като стойност. Боже, не мога да си събера ангелите!

Честито! Лека бременност и до щастлив финал 🤗 Успех и на другите чакащи момичета 🍀

# 561
  • Благоевград
При предишните ми два трансфера имах контракции още след процедурата и бях на 3х2 но шпа. Беше ми категорично забранено да се разхождам. Дори докато лежах в покой усещах контракции.
Сега на последния бях 1 седмица преди трансфер на диаспорал 400 мг, в деня на трансфера вливка магнезий и след това продължих с диаспорал. Започнах с 10 минутки бавни разходки на кратки разстояния от 3 ден. След това увеличавах с 5 минути времето за разходка. Този път тестът беше положителен, повечето от вас знаят какво се случи с мен. Не знам дали се дължи на разходките, но по-скоро мисля, че е заради липсващите контракции и всички медикаменти за успокояване на матката.

# 562
Залежаването е абсолютно непрепоръчително! Трябва да има активни разходки, за да има адекватно кръвоообращение в матката.
Не спирайте да се движите и да сте активни!
Нищо не е на всяка цена. След трансфера аз пък основно лежах на дивана. Имах си някакви болки и преко сили се разхождах по 10-15 минути около къщата, колкото да не е без хич. Всичко си беше наред със залежаването.

# 563
Не спирайте да се движите и да сте активни!
Нищо не е на всяка цена. След трансфера аз пък основно лежах на дивана. Имах си някакви болки и преко сили се разхождах по 10-15 минути около къщата, колкото да не е без хич. Всичко си беше наред със залежаването.
Това, че всичко е било наред не означава, че е полезно. Навсякъде където правят инвитро, казват, че живота трябва да продължи нормално и да не се залежаваме. Освен, ако нямате стриктни препоръки и причини да НЕ го правите. Както коментара по-горе на signora_tina.
Ако вашето нормално е да лежите - тогава да, не е препоръчително да се рязкате да ходите километри.
Но нека да не налагаме нездравословни практики. Залежаването под каквато и да е форма, когато и да е било, не е здравословно.

# 564
А най-препоръчително е всеки да прави това, което чувства, че може. Ако ти се лежи и не усещаш, че можеш да се разхождаш, лежиш си и движението ти е да си вършиш домакинската работа, и това е. Ако ти се ходи, ходиш. Не знам къде е това навсякъде, но на мен в болницата не са ми казвали да правя разходки или каквото и да било. Казаха ми както се чувствам, каквото мога. Това е. Като се разходих 2-3 пъти и всеки път спирах от болки, еми спрях да се разхождам до положителния тест.
Та. Лежането и почивката не пречат на успешния трансфер. Разходките вероятно също не пречат в много случаи, но в моя случай не се отразяваха добре, което означава, че и при други хора по-добрият вариант ще е да правят това, което усещат, че могат. Не при всички разходките са най-доброто.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 22:55 от Skady

# 565
Аз бях при един от най-добрите репродуктивни лекари в Турция. Единствено първия ден имах инструкции да пазя леглото, ставане само до тоалетната и да пътувам на следващия ден. След това никакво залежаване! Трябва всеки ден по минимум 30 минути леки разходки, за да има добро кръвообращение в матката. Също и МНОГО вода! Единствено без тичане, изкачване, разтягане, вдигане на тежко и рязко ставане/сядане. По принцип съм и с тромбофилия, но и да нямах, разходките са задължителни. Говорим за 30 минути на ден, а не за километри. Аз имах дни с доста ходене след положителния тест, дори по 10км. и бебчето е дори 5 дни напред. Просто да е на равен терен с почивки. После с това гадене и повръщане си намалих разходките, но пак имам поне по 30 минути на ден разходки. Въпреки прилежащата плацента, пак ми казаха на ФМ да се разхождам, няма проблем.

# 566
Супер е!
При мен беше 224-10 дни след трансфер,но на 3 дневни.
Тихичко честито и до финал всичко да е наред🍀
Едничко ли е или близнаци?

# 567
Едничко е.

# 568
Сглупих с много ранен пиклив вчера, макар че беше абсурдно рано. Направих на две различни марки. Ранният не belive беше абсолютно отрицателен, но тест лентата имаше почти въображаема втора черта. Не ми издържа душичката да изчакам до утре и отидох още днес, на 6-и ден на петдневен, да пусна кръвен тест. Исках да проверя и прогестерона, защото при спонтанния аборт преди две години, непрекъснато падаше.
В момента съм само с 2х1 Циклогест вагинално. Стойността на прогестерона при трансфер беше 60,2 nmol/l. Паднал е и чакам коментар от клиниката. Притеснява ми и ТСХ, което е минало над 2. Не вземам нищо за щитовидната. Без естрофем ми е малко над 1. Иначе за ЧХГ все си мисля, че 40 е добра стойност за 6-и ден, но е ясно, че ще повторя в неделя. Много съм щастлива! Не съм виждала положителен тест от 2 години(когато абортирах в 6 г.с), но и умирам от страх.

# 569
Анчо, прекрасни резултати! Тихичко честито 🤗❤️❤️❤️ Добре ти е прогестеронът и TSH ☀️

Общи условия

Активация на акаунт