Ето Пролет Идва,Наближава-Нашето СЕПТЕМВРИЙЧЕ ще Започне да ШАВА!!!

• 12 455
  • 271
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте пак мамчета. Ама как само се множим. Направо страхотно. Още близначета. Това ми е било мечта винаги. Добре дошла при нас Франки. Лека бременност ти желая и много хубави емоции с нас и бебочковците.

Hellche приятно изкарване и после да разказваш и снимки да показваш.
Анири честит ти мъж Simple Smile
Работещи мамчета бързо да свършва петъчния ден и да отивате да си почивате.

# 241
Благодаря ти за статията, непременно ще я прочета. Събирам информация засега и мисля че майките на момчета имат най обстоятелствено мнение. Преди години попадах на доста теми тук за проблеми при момченцата, подуване, след това наложено сцепване по медицински причини на кожата, която по принцип се обрязва...Тук в Америка 99% от момчетата са обрязани и всички българчета, които познаваме също. Свекърва ми каза че такава е била практиката дори и преди 60г , независимо от каква религия си.
Това което искам да си изясня е дали обрязването е по добре за момчетата от медицинска гледна точка. От друга страна си казвам щом са създадени така, значи има причина да се раждат така.
Знам че това ни отличава от мохамеданите и винаги съм си мислила...ако имам син и е обрязан и един ден си хареса някоя мома българска от Велико Търново например, как ще й докаже че е християнин, с кръщелното свидетелство ли?

Българските семейства които познавам тук и с които коментирам ,казват че те в БГ няма да се връщат да живеят и са убедени че децата им ще живият тук също...силни думи според мен. Гаранция няма.
Ако питам един американски лекар кое е по добре, ми е ясно какво ще кажат, но дали наистина е така?

Като споменахте какво ни отличава от мохамеданите, спомняте ли си 87-88 година когато Другаря Живков даде 24 ч. на всички турци да напуснат границите на БГ? ПО това време от живота ми ние бяхме в гр. Добрич, където имаше висок процент мохамедани и точно в тези 24 часа вдигнаха едни от най големите бунтове в страната. Манифестациите бяха като първомайски. Най страшното беше че много майки пропищяха защото крадяха малки момчета докато се връщат от училище, обрязвали ги и ги оставяли обратно на улицата. Изверги.

# 242
  • Sofia
Честита Баба Марта (малко на патерици) и от мен! Да сте здрави и щастливи момичета! Hug

CTramell съжалявам за преживяването ти, кураж !
Добре са ни дошли новите мами!
Хелче браво за добрите новини!
Инч и на теб честито за добрите резултати!

На мен вчера ми беше пак зле, надявам се да не е и днес така.
Хип Натала вече го почнах, но го пия през ден по предписанието на док. ЖК ми я води акушерката при док, по ЗК съм.... та си ходя на едно място( в Св. София).

Моя син  не е обрязан( брррр..), като беше на около 2-3 год. се наложи веднъж такова цепване и от тогава проблеми нямаме. Simple Smile
И аз не зная да е забранено( обрязването) тук.

ooooh!Забравих... Благодаря за хубавите думи)на почитателките на рецептите ми( то, не че аз съм ги "родила " де .. ама са мое изпълнение поне Simple Smile)   bouquet

# 243
Здравейте мамчета:)4естита ви баба марта и от мен!Да сте бели и червени,румени,засмени вие и вашите бебчовци:)

Ctramel много съжалявам за твоето преживяване,стискам палци бързо-бързо да се оправиш и да ни се похвалиш с нова точица и после раждане на най-прекрасното същество

Привет на всички нови мами,добре сте ни дошли:)

А на майчетата на близнаците изпращам специални целувки за това,че са осъществили и несбъднатата моя мечта:)много се радвам за вас

Хора да ви се похваля,вчера бяхме при доки с таткото и видяхме едно махащо ни бебче,много подвижно BlushМного съм щастлива че всичко е минало наред-последният път бе по-малък от нужното,но вече бебо е пораснал.Макар,че доки каза че съм 14седмица и 3 дни,а аз бях само 13 и 1ден,но той каза че външният ехограф винаги показва седмица и малко напред.Та стискам палци на всички да бъдем заедно до край и да се радваме на мърдащи и здрави бебоци:)
и да кажа-това че сме във втори триместър не ни спасява от пожръ6тането-при мен се засилиха гадостите:)но нищо,нали си имаме мърдащи успокоения:)
Целувки и до скоро:)

# 244
  • София
CTramell, кураж мила и дано скоро и теб те приемат в родилното раждайки здраво и сладко бебче! Пиши като роди снаха ти. Simple Smile

Добре дошла на новата мама. И супер новини от другите две, чакащи близначета! Party Party И аз тайно се надявах да са двечки (а и миналият път май исках Simple Smile), ама таткото сигурно щеше да е съвсем в шок, така, че и на едничко се радваме. Simple Smile

Хайде, бързо да минава петъка, лека работа на работещите!  bouquet

# 245
Здравейте ! Аз от много отдавна не съм писала Embarassed
та виждам че сме станали страшно много, което е много добре.
Имам едно въпросче вас боли ли ви още коремчето? Защото мен ме боли особено когато се движа повече а работата ми е такава че не мога да съм на едно място.
Идеята за срещата е страхотна.
Аз съм зодия скорпион.

# 246
Хелче, да не пропусна да те поздравя и аз за страхотната новина! Да си ги гушкаш живи и здрави двечките бебчета на есен!
Jungle,
Преди 60 години наистина всички в САЩ са ги обрязвали още като бебета, но сега все повече (информирани) родители предпочитат да си оставят децата както ги е замислила природата.
Между другото в онези времена операцията по обрязването се е правела без упойка и често е водела до инфекции, защото това си една отворена рана при новородено, което и без това няма кой знае каква защита от ипфекции. Пък и е с пелени, което допълнително увеличава риска от развитие на микроорганизми.
Не мисля че детето ти ще има някакъв проблем с момите  Laughing, независимо дали е обрязано или не - все пак няма по това да го избират, нито в щатите, нито тук. А и навсякъде има всякакви момчета, светът все по-шарен става.
Тук в България също има доста обрязани момченца, но по медицински причини, което сигурно би се избегнало ако не беше варварската практика да им се дърпат кожичките на пишките за да се отлепят преждевременно. Това много често води до инфекции и оттам са тези истории, които си чела за подувания и проблеми.
В Европа между другото никъде децата не се обрязват рутинно като бебета и всички педиатри съветват да не им се пипат пишлетата, в смисъл нищо да не се дърпа и отлепя, докато самичко не се отлепи с израстването. Доколкото знам мъжете гледани по този начин са си съвсем нормални и нямат никакви проблеми.
Разбира се, вие сте родители и вие ще вземете решение, не мога да ви съветвам. Но заради детенцето ви се надявам поне да му дадете шанс то само да взема важните решения за собственото си тяло, а не да бъде поставено пред свършен факт - нали знаеш, да се обрежеш по желание винаги може, но обратното няма как.

# 247
  • София,
Ex здравейте и от мен!!

Ама толкова хубави новини - само така майчета! Бременейте и се близнете - от това по-хубаво здраве му кажи!!
Поздравявам ви всички................
Калака - пиша те и теб засрещата!!!

За новите мами:

Срещата е на 11.03.2007г. - неделя в "Дивака" на ул. "Христо Белчев" в отсечката между "Денкоглу" и "Солунска"..... почти срещу "Лагуна"  от 16:30 часа, със или без деца кой както реши!

Вече сме 15корема!!!!

Ваня, Анири, Samira, Liddi, katrin7, berina, thumbеlina, beni4, dona_78, kali, Мишока,trex,bravy,zlo,kalaka

Поздрави  и до скоро!!!

# 248
  • Кърджали, България
Да поздравя и аз новите майчета - добре дошли, чувствайте се като у дома си  Hug Франки, страхотно е при втора бременност да имаш близнаци, защото ако е при първа, сигурно няма да се решиш да забренееш отново, а три деца си е равно на пълна къща и сговорна дружина  Peace Александрина, здравей, би ли ни дала малко повече информация за себе си, за да впиша подробностите в заглавната страничка?
СТрамел, съжалявам за загубата ти  Cry Много от нас са преживели това и знаем как се чувстваш... Следващият път съвсем скоро ще износиш и родиш прекрасно здраво бебе! И да се похвалиш за племенничето!
Хелче, завръщаш се с невероятна новина  Hug Всичко ще е наред, ще видиш!

Момичета, смятам днес в късния следобед да пусна новата тема, че не знам дали ще имам възможност през почивните дни, а тази, като гледам, няма да стигне до понеделник. Съгласни ли сте?

# 249
  • София
Здравейте, момичета,
Ctramel, много ми е мъчно за това, което ти се е случило, но стискам палци скоро пак да видиш 2-те чертички и да родиш здраво и хубаво бебоче.  Hug Желая ти го от сърце и не губи кураж!

Много хубави са новините за близнаци, супер!!! Само така.

Аз да ви питам, имате ли проблеми със спането? Аз по цяла нощ се въртя, място не мога да си намеря, а и ставам до тоалетна по 100 пъти и направо не знам от кога не съм спала дълбоко и непробудно  Rolling Eyes А мъжо спи та се къса, не мога да го мръдна да отвори очи, не че искам да го будя, ама снощи се наложи и двамата да ставаме посред нощ да оправяме малкия, че нещо имаше разстройство и разнасяхме гърнето напред-назад.

И пак да питам за книжките, четете ли нещо за бременни и какво?

Хайде лек и хубав петък на всички!   bouquet

# 250
  • Кърджали, България
И пак да питам за книжките, четете ли нещо за бременни и какво?

За книжките:
Миналият път със Стоил си бях купила "Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае или нещо подобно, а имах от едно време от леля и мама на Лоранс Перну книгата.
Сега, както писах, моята кума (тя е от Декемврийки 2006) ми даде "Бременността" на Вики Айовин, която не е чисто медицинска и пълна с термини и повтаряща се информация, а е написана от майка на 4 деца чисто по женски, като между приятелки. Много е готина, ако я намерите, я прочетете непременно!
Иначе се ровя в нета, но друго си е да легнеш на фотьойла с книжка в ръка  Wink

# 251
  • морето и сините вълни :)
Халоуууу голяма сговорна СепТемврИЙска дружина wavey wavey wavey wavey

Аз докато се излюпяяя,докато закусяяяя вие сте изписали темата бе мадами thumbsupНаправо днес ме убихте-и днес само хубави новини прочитам smile3503,с изключение на една....Мила CTramell -много съжалявам скъпа.Дано никога не се повтаря това

Бенич....  rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo #Sillyпоне си събрала дружина ,за срещата а аз като гледам няма да има среща във ВАРНА.Варненките се изгубиха някъде тез дни и нищо неможем да се рзаберем. newsm12.За това аз се ОТКАЗВАМ ДА ОРГАНИЗИРАМ.Ако има Друга желаеща Мама преостъпвам и това право....... smile3534 newsm08
добре дошли на новите мами и най-вече честито завръщане Хелчето-само така мацка.Близнака се е завърнал twin_neutralА на всичкото отгоре прочетох че си чакаме още едни близначета twin_neutralМного се радвам ... newsm44 newsm44

Честито на всички видели бебоците си-аз съм чааак на 7-ми на преглед.Тогава ще разказвам подробно ....

Днес времето е супер затова си грабвам мъжо под мишница и отпрашваме на разходка . hug hug,а после май ще ходим и за риба ribolov ribolov ribolovстискайте палци да напълнем кофата....
ЦилУфКи от мен лек и приятен слънчев ден  love001

# 252
Добрютро и от мен!

Честито на новите мами! Добре дошли! Малей, колко близначета си имаме! Това е и моя мечта също. Само така, мами, оправдайте максимата, че близнаците са рядкост! Вижте само септемврийските колко са много. Страшно много се радвам за вас!

CTramel, толкова ми е мъчно за теб. Като ти четох поста, на мен ми се насълзиха очите. Уважавам страшно много силата в теб и смелостта ти. Само така, мила, продължавай напред и всичко от сега нататък да върви само по мед и масло!

Аз ще прекарам поредния си ден в работа пред глупавия монитор и ще се надявам да мине по-бързо този петък!

За протокола - ще раждам живот и здраве в Св. София (бившата Тина Киркова)
Целувки от мен

# 253
Ина аз днес таман си мислих да ида да си харесам някоя книжка, че взех да изкуквам тук smile3547. Днес пак хубаво временце се е отворило тук та си мисля да си направя една разходчица. Мамита моя мъжо искам да го убия fight. Цяла нощ аз се опитвам да заспя и таман се наудобня и той се врътне ( и естествено ми взима всичкото одяло ). Аз дърпам дърпам и тамън се ошушкам пак и си викам айде ша спа и той пак врът и уж да се наудобни и ми праска по някоя ръка и аз пак скачам и така цяла нощ tantrum... Към 6 часа вече си стоях будна нямаше смисъл да заспивам и чаках да стане 8 че да става и да ходи на работа newsm48. И както ии да е стана той и аз вече щастлива си се разполагам и докато той се оправи си задрямах. Сънувам си аз Том и Джери и тамън нещо с мишока се занимавах и иде нашия и ме побутва ама така лекичко уж и ми вика '' за закуска пак ли баничка? ''  newsm12. Ми че аз от 2 седмици си имам график сутрин 2 банички и боза... то е ясно и измрънках само ъхъъъъ и замина нашия... И таман Велина пак задряма идва човека и пак ме буди да ми каже че е донесъл баничките newsm61 ... бъхххх... то уж загриженост ама аз откачам....
Пък таз сутрин реших да си направя кафенце. Много ми се беше допило от 2-3 дена си мисля... Та така едно по слабичко и със бая сметанка и си сърбам сега и си се радвам smile3503...
Мамита аз се чудя сега какво да правя. Моя мъжо ще пътува до Китай за 1 седмица и аз ся не знам тук ли да стоя или да си ида до Пловдив да се видя с родителите ми family4 или пък до Враца на гости на бабчето smile3506. Ако остана тук ще трябва да съм постоянно сама, че още никой не познавам в тва пусто Русе, а си мисля че ще ми е много терсене. Пък от друга страна хич не ми се пътува travel, че последният път си извинявам се за израза избльоках вътрешностите... та си се чудя сега какво да правя.
Аз докато се наканя да излеза и то слънчице се скри  Nature Partly Sunny сега и за тва ще се чудя май днес ще си остана само с пазаруването newsm71 пък утре с мъжо на разходка и покупки.
Мами не знам що така ама като е хубаво времето и ме хваща няква мания да чистя. Ще заминавам сега да  clean 1dishes newsm79 даже може и прозорците да тръкна  clean че много ми се чисти да не повярваш чак...
Айде гушки и мляс мляс ( цунки ) от мен  hug..
Ина аз съм зодиика близнаци, ако ти се занимава може да ме впишеш.
Мамита сега се сетих и за друго много лоши отзиви слушам за АГ- то в Русе и се чудя дали да не скокнем до Пловдив там да раждам живот и здраве... и тва ще има да го мисля smile3506...

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 11:14 от bebe_to

# 254
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Я да си прибавя и аз инфо в протокола - засега смятам да раждам в Шейново, живот и здраве.

Inna, мила, спокойно можеш да спретнеш следващата тема и да я пуснеш, когато ти е удобно. В петък по принцип мисля, че сме по-активни и настоящата темичка бързо ще се напълни и без това. Wink

Общи условия

Активация на акаунт