💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 22 431
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
Днес бяхме за втора ваксина. По-малко рева от първата. Дадохме й и Ротарикс.
Спря ни Вигантола за 1 месец. Добре й е фонтанелата, но все пак е малка. Каза, че е под 1 см. Каза да не я къпем, но може да излезем следобед. Сутринта тук в София беше едно облачно и мислех да не я изкарвам заради ваксината, но сега излезе слънце и ако не духа следобед, ще я изведа и ще си отворя едно Самърсби 😃

# 121
Трикси бързо възстановяване.Прекрасно е че имаш такава опора от страна  на мъжа ти.❤
За проходилка аз смятам да не ползвам.До колкото знам с нищо не са полезни,освен да ме облекчат от това да оставя детето за 10 минути.
За фонтанелата нашата уж била добре,на последния преглед не казаха да й е мека главата.Ортопеда й я опипа и също каза че всичко е наред.Но заради стряскането бях ви споменала Лл ни увеличи вигантол на 2 капки.Сега на 3ти ни предстои следващата консултация плюс ваксина и ще видим как вървим и дали ще остане на 2 капки.Иначе и на нас ни казаха първия ден след ваксина да не я къпем,а за излизане няма проблем.
При нас драмата е друга.Боряна вече през деня се храни на 3 часа,но увеличи нощното хранене.Яде в 22 часа,буди се към 3 с рев за ядене и после в 6 пак .Преди това се будеше към 4 да яде и така до сутринта не се събуждаше.Това дали е заради храненията през деня.Чудя се да й намаля интервала на храненето с цел да няма толкова събуждания през ноща.Дали би подействало?

# 122
Току що се върнахме от ваксина, тази беше болезнената. Не плака много, но беше жално. Винаги ми си повръща от болка, когато бодат децата ми. Днес направихме първият прием на Ротарикс (ваксината, която аз исках). Вит. Д изобщо не съм давала, защото фонтанелата е много малка. След средата на Септември ни вика отново за следваща ваксина. Днес без баня. И както вече коментирахме, старателно се измиват ръцете след смяна на памперс, заради рота "ваксината". Кавички, защото е сиропче. Аз обикновенно ги мия преди и след смяна.

VaniaK, забялязвам, че нашите астрални близначки продължават да се вдижат еднакво! Сега ако ми кажеш, че и вие днес сте били на ваксина с час в 11:00 часа, просто няма да имам какво да добавя! 🙂

П.с. и аз обожавам да си пийвам съмърсби на верандата! 😎

# 123
Хахаха ами някъде между 10.30 и 11 я боднаха. Не видях часа точно 😃 Абсолютни близначки са 😃 И Софи не плака много продължително, на самото боцкане се изрева. Наистина са много жални и сърцето ми се къса като я боцкат, но няма начин. Нас за следващата ни вика след месец. Разбрахме се за 26.09.
Благодаря за напомнянето за Ротарикс. Мия си ръцете, но все пак е хубаво да обърна повечко внимание тези дни.

# 124
Като ви чета за Вигантола и започвам да се притеснявам. Нашата педиатърка нищо не е изкоментирала за фонтанелата, а като доза ми каза да давам по 1 капка през ден, като в дните, когато е на слънце, да пропускам. При ортопед ще я заведа септември, та дотогава ще се притеснявам май.

# 125
Не звучи здравословно, Green Arrow.
По-скоро се консултирай с втори педиатър, недей да се тровиш с това притеснение Hug
Аз давах сутрин по една капка, моята педиатърка каза да не давам преди изкарване навън... Ама аз не я извеждам сега, почти нищо не мога да нося, нямам сили след тъпата операция...

Имам въпрос към по-опитните майки:  След колко време започнахте да се чувствате горе-долу като себе си? Знам, че е субективно, но реших да питам.
Усещам как наново влизам в дупка и искам да се спра в самото начало...

# 126
RadinaV Да не сте в 3ти скок? Звучи като поведение точно за такъв период

# 127
Като ви чета за Вигантола и започвам да се притеснявам. Нашата педиатърка нищо не е изкоментирала за фонтанелата, а като доза ми каза да давам по 1 капка през ден, като в дните, когато е на слънце, да пропускам. При ортопед ще я заведа септември, та дотогава ще се притеснявам май.

По принцип щом сте на 1 капка и през ден, значи също е с малка фонтанела. Педиатърката в болницата ни изписа по 2 капки на ден след 20-я ден, но педиатъра й намали на 1 капка като й опипа главата. Ходехме и на трансфонтанелна ехография и докторката също каза да приема по 1 капка. Иначе не изрази притеснение. Каза, че си е добре детето, но аз все го мисля. От днес ще го спрем за 1 месец (горе долу до другата ваксина, когато пак ще я види педиатъра й). Честно казано мен много ме притеснява тази фонтанела и знам, че не трябва да се затвори до 6-я месец. Мисля, че има оперативна намеса, но не искам да го мисля и да й го причинявам. Също виж колко см е била обиколката на главата. В епикризата й пише 35 см, днес я измери 37 см, което е хубаво. Главичката трябва да расте с по 1 см на месец.

# 128
Ох тия скокове.. точно в такова е.Благодаря че ме подсети Люси.Този път определено доста й повлия.
Вашите бебенца вече правят ли опити да си хващат играчките.Нашата от няколко дена успява за минутка две да си задържа дрънкалките и съответно веднага тръгва да ги лапа.

# 129
Трикси бързо възстановяване.Прекрасно е че имаш такава опора от страна  на мъжа ти.❤
За проходилка аз смятам да не ползвам.До колкото знам с нищо не са полезни,освен да ме облекчат от това да оставя детето за 10 минути.
За фонтанелата нашата уж била добре,на последния преглед не казаха да й е мека главата.Ортопеда й я опипа и също каза че всичко е наред.Но заради стряскането бях ви споменала Лл ни увеличи вигантол на 2 капки.Сега на 3ти ни предстои следващата консултация плюс ваксина и ще видим как вървим и дали ще остане на 2 капки.Иначе и на нас ни казаха първия ден след ваксина да не я къпем,а за излизане няма проблем.
При нас драмата е друга.Боряна вече през деня се храни на 3 часа,но увеличи нощното хранене.Яде в 22 часа,буди се към 3 с рев за ядене и после в 6 пак .Преди това се будеше към 4 да яде и така до сутринта не се събуждаше.Това дали е заради храненията през деня.Чудя се да й намаля интервала на храненето с цел да няма толкова събуждания през ноща.Дали би подействало?

Според мен няма как да стане. Ще започне да суче по-малко колечство и само ще те дразни ако е прекалено скоро. По скоро се опитай да стои малко повече време будна през деня, според мен има нужда пт още малко будно време.
И Плами като и объркам деня и я приспя рано вечерта после вдно че се буди на всеки час, второ че ми яде и тя два пъти, а иначе сме като вас, само към 3-4 часа.

# 130
А в колко часа е родена?? 😂

Хахаха ами някъде между 10.30 и 11 я боднаха. Не видях часа точно 😃 Абсолютни близначки са 😃 И Софи не плака много продължително, на самото боцкане се изрева. Наистина са много жални и сърцето ми се къса като я боцкат, но няма начин. Нас за следващата ни вика след месец. Разбрахме се за 26.09.
Благодаря за напомнянето за Ротарикс. Мия си ръцете, но все пак е хубаво да обърна повечко внимание тези дни.

# 131
В 09:12. А, Верена?

# 132
Благодаря ти, Ваня. Моля те, напиши при кого бяхте за ехограф и как записа час. За обиколките - измерва, но не ги казва, дори не ги записва, а аз не знам защо все забравям да питам. Иначе и моята става към 1-2 и  после в 5 будува. Ужас е.

# 133
# 134
Благодаря ти, Ваня. Моля те, напиши при кого бяхте за ехограф и как записа час. За обиколките - измерва, но не ги казва, дори не ги записва, а аз не знам защо все забравям да питам. Иначе и моята става към 1-2 и  после в 5 будува. Ужас е.

Раждах в Щерев и там закупихме пакет от първични прегледи за бебето (Трансфонтанелна ехография, кардиоехография, ортопед и 2 прегледа при педиатър - само тях не сме ползвали още). Не помня името на докторката, но ако държиш ще погледна в амбулаторния лист. Като се обадиш на кол центъра им, ще ти запишат час без проблем. Предполагам лекарката е една. Едва ли имат няколко специалиста за трансфонтанелна ехография. Тя работи в неонаталогията към болницата. Върти ми се в главата, че се казваше Дуковска или Дукова.

Направо ги пиши астрални близначки 😃

Общи условия

Активация на акаунт