💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 22 445
  • 778
  •   1
Отговори
# 135
Не звучи здравословно, Green Arrow.
По-скоро се консултирай с втори педиатър, недей да се тровиш с това притеснение Hug
Аз давах сутрин по една капка, моята педиатърка каза да не давам преди изкарване навън... Ама аз не я извеждам сега, почти нищо не мога да нося, нямам сили след тъпата операция...

Имам въпрос към по-опитните майки:  След колко време започнахте да се чувствате горе-долу като себе си? Знам, че е субективно, но реших да питам.
Усещам как наново влизам в дупка и искам да се спра в самото начало...

Сега като миняха два месеца и половина определено вече съм повече себе си. Също много ми влияе че сме всеки ден навън, че ходихме на море, да излизаме с други хора.. Недей да стоиш у вас, карай мъжа ти да те извежда или приятелки да идват у вас.

# 136
Трикси, изобщо не съм себе си още. Гледам корем, гледам рошла, във Варна Август е смрадлив тази година - то не бе дъжд, то не бе мрак. Аман. 😤
Искам да отида на масаж на лицето, да се подстрижа, да приготвя някои сладкиши, обичам да готвя.. от всичко, вероятно най-много ще се подстрижа... идната седмица имам рожден ден. Имах планове, ама.. май няма да правим нищо. В момента ме напряга, че средното, събужда малкото. Голямото уж помага, но му се гледа и сеир. 🙄 пък сеира е на мой гръб, как да го обясня. 🤔 още няколко месеца и ще става по-добре. Бебето и режим ще си има. Това ме успокоява, ще мога да си почистя както трябва, да си организирам и времето. С бебенце нещата са по-интензивни и малко не ясни. Когато нещата са "по график" и живота е по-приятен. Успокоявам се, че по-добре ще става. 🙂🙏🍀

П. С. Следващата седмица ставам на 34, а сякаш вчера бях на 16.. 🥲

Не звучи здравословно, Green Arrow.
По-скоро се консултирай с втори педиатър, недей да се тровиш с това притеснение Hug
Аз давах сутрин по една капка, моята педиатърка каза да не давам преди изкарване навън... Ама аз не я извеждам сега, почти нищо не мога да нося, нямам сили след тъпата операция...

Имам въпрос към по-опитните майки:  След колко време започнахте да се чувствате горе-долу като себе си? Знам, че е субективно, но реших да питам.
Усещам как наново влизам в дупка и искам да се спра в самото начало...

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 20:32 от КремонаЛиза

# 137
И аз не се чувствам добре. Корема ми е като торба. Имам доста кг да свалям. И в лице си личи. С другите неща свиквам, понагласих се с новия ритъм на живот, обаче като се погледна в огледалото и се отчайвам. Ще дам още няколко месеца на природата да се намести и почвам диета и спорт. Не искам от сега, защото предполагам имунитета все още ми е паднал от бременността и раждането и не искам да си затормозявам тялото и с диети. АГ каза спорт след 3-я месец.

# 138
Аз се чувствам на себе си още от края на  първия месец. Кг от бременността ги свалих бързо, ама имам още 12кг, с които се боря последните години. Фризьор и маникюр веднъж месечно задължително. По-скоро ми е спечено, че нямам никой никой, който да ми помага освен мъжа ми и сина, но на него мога да я оставя за макс 30мин. Излязохме на заведение тази вечер с приятели, но аз се прибрах с нея малко след 20ч. Тежи ми, че няма с кого да си споделям чисто по женски - сестра ми е в чужбина и на работа, приятелките са на работа и в друга динамика. В такива моменти ми липсва майка ми, но няма какво да се направи.
Айде, нещо ведро да кажа накрая - днес се запознах с 2 майки в парка.

# 139
caprice възхитително е че имате толкова голям син а сега и бебе и то момиченце Simple Smile , не че моят е малък, на 10 години е, (анестезиолог попита по време на операцията дали децата са от един мъж, много се смяхме) но сега вижда и съзнава колко много грижи и любов сме му давали от мъничък до сега.

Трябва всички да се наслаждаваме на хубавото време и да се надяваме на топла есен, защото зимата е къде къде по-тегаво, но пък тогава бебоците ще научат нови номера. А да не сме себе си е нормално, с първото ми дете бях в шок от тази промяна, но бях на 26 и все още бях завършен егоист Simple Smile с всеки ден, месец и година се превръщах в майка. Още тогава, мама ми каза "в този живот най-трудно се става майка.

# 140
Момичета, аз с едно питане
Сина ми е роден 11.07, демек е по-малък от вашите деца, но исках да ви питам какъв интервал бодувания  правят?
Моя напоследък бая не спи.. ей го сега от 13ч на обяд.. яде, дремна 30-40 мин и оттогава да е поспал макс 2-3  пъти по 30 мин.. още е буден, а вече е 22ч.
Много ми е странно за такова малко бебе.
И друг път ми е правил будувания от 6-7 часа.
Сега се чудя дали и аз нямам вина, покрай погачата му бая сладки неща хапнах и дояждахме.. не някакви несметни количества, но все пак..🙄
На смесено хранене е
Интересно ми е вашите деца имали ли са такива периоди?

# 141
Моята сама си прави режима, сутрин става към 9, после спи дълъг сън 1-2 часа в парка в количката, после още 1 час спят завдно наобяд и после още един или два пъти по 30-40 минути. Вечер ляга към 22. Мога да я излъжа с къпане, кърмене, тъмно и т.н. И да я сложа и в 21, но тогава се буди на всеки час и не спи спокойно.
Абсолютно нормален сън си е 30-40 минути, няма как всички спанета да са по 2 часа.

# 142
Ами Софито вдигна температура от ваксините. 37 е и няма да давам още нищо. Слагам само куул пач на мястото. Ще я следя тази нощ. Взела съм Панадол да имам под ръка.

Иначе съня хич не мога да й го хвана и не се затормозявам да го записвам и следя. Само храненето и изхождането записвам. Не мога да се сетя, но се е случвало да прави 6-7 часа будуване с кратки дремки по 20-30 минути. Обяснявам си го със скок на растежа.

# 143
  • София
Прибрахме се от почивка ние, какво да ви кажа ....  с деца на планина 🤣 Дребното не беше много спокойно, нещо планинския въздух не му допадна, но в крайна сметка си изкарахме добре, дори успях да се топна в басейните.
Първото излизане му беше на Бебешон и в колата спа през целия път и на отиване и на връщане.
Днес дори го качихме до Бъндеришка поляна, имах малко притеснения да не му заглъхнат ушите, предложих биба -залъгалка и не е показвал дискомфорт.
Това гнездо бебешко го мислех за абсолютно ненужна покупка, а сега смятам паметник да му издигна.Носихме го с нас на почивката чак.Купих си го абсолютно на шега, оказа се че бебчо с удоволствие си спи в него и не знам какво ще правим като го израстне 😁
milena12345, аз бях с термин 13.07, но родих на 21.06, така че децата ни горе-долу са еднакви.Аз си следя една табличка, като цяло гледам да будува между час-час и половина (включително с яденето и приспиването) и после да поспи до следващо хранене. Сега на въпросната почивка тотално объркахме режима, един ден стана мини ад, детето се преумори,превъзбуди и не можехме да го успокоим с нищо, едвам го преспахме.
Като надвиши час и половина бодърстване и става много трудно при него.Той е от поспаливичките бебенца.
По това се водя, моето е в горна граница на нормата.
Vaniaи кратката дрямка си е дрямка, аз половин часовите също ги броя.
Моето момче вдигна до 37.2 след ваксините, но като цяло добре ги понесе.Беше малко нервен и по-сънлив просто.
Анника и аз станах майка за пръв път на 26.Бях тогава по-смела, по-енергична. Сега съм по осъзната и по-лежерна.Всичко си има плюсовете и минусите.На 33 с различно око гледам от на 26, може би вече и опита си казва думата.Играла съм го веднъж.
caprice и аз си нямам приятелки с които да си излизаме.Моткам си се сама, споделя си с вас и във Вайбър групата ни на юлските бебета, че аз бях с термин за Юлче 😁

# 144
Ах, момичета, няма такъв рев, трудно заспиване и лек сън като днес. Явно ваксините й повлияха кофтейшън. Според мен я боли крачето. Джипито каза, че за тази болезнената, мога да я почерпя с нурофенче/сиафенче, ако си личи, че й е гадно и неспокойно, за да е спокойна. То, днес.. неспокойна е меко казано. Мен ме е болял целият крайник от ваксина. Разбирам защо е бясна и се дере. Таа... почерпих я. Аз колко болко успокояващи пих, докато бях бременна с моята гадна мигрена. Та, сега ли няма да й дам. Ненужно да я мъча, ми дадох.

# 145
Кремона, слагаш ли куул пач на мястото? София днес даже много спа. Не бих казала, че е крива повече от обикновено. Като й наближи часа за ядене и тогава почва мрънкането. Сега с тая температура я гушнах и бързо заспа. Но щом я боли, хубаво си я облекчила. То си е неприятно, милото то да се мъчи.

# 146
  • София
Ах, момичета, няма такъв рев, трудно заспиване и лек сън като днес. Явно ваксините й повлияха кофтейшън.
Да,дааааа същата история и при нас.
И аз дадох Панадол еднократно.И аз не искам да го мъча, цели три ваксини му нахакахме, та един Панадол ли няма да дам като му е зле?

# 147
Благодаря, момичета!
При мен въпроса е, че не всеки път прави 30-40 минутни дремки.
Понякога си будува по 6-7 часа, без да спи изобщо, затова ми се вижда странно.
И съня понякога е неспокоен, заспива и след 5-10мин се буди
Или само приплаква, размахва ръчички насън... не знам може би и колики го мъчат.

# 148
Милена, пробвай с пелена за повиване. И моето бебе много се стряска от ръцете си (нормално е, рефлекс на Моро), но откакто я повивам спи много по-дълго и спокойно. Като не я повия и вдига ръце, мърка, върти се, ужас беше.

# 149
  • София
Благодаря, момичета!
При мен въпроса е, че не всеки път прави 30-40 минутни дремки.
Понякога си будува по 6-7 часа, без да спи изобщо, затова ми се вижда странно.

6-7 часа според мен са супер много, а как го преспиваш след това,не става ли много нервен?

Моето повиване хич не търпи,още повече се изнервя, консултантката по кърмене също се опита да го повие и не стана, не е като аз да правя нещо грешно 🤣
Белият шум му понася добре,ходя си с устройството навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт