💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 21 626
  • 778
  •   1
Отговори
# 15
Допълвам:
На мен лично от сутринта ми беше лошо и отпаднало, постепенно ми ставаше все по-зле. И в един момент като лавина - бавно, тежко и тромаво - тялото ми чувстваше пълна безизходица от безсилие и отвратитно цялостно усещане. До вечерта бях дар мадан. 🙄
Хора, дори короната не е толкова гадна. Дето голям шум от манипурация за страх беше покрай нея. 2 пъти съм я карала. Един път с бебе на 7 месеца, кърмеща - разбирайте, нищо не се пие.. вторият път преди няколко месеца - бременна. Та, повярвайте ми, това чревно нещо, беше по-отвратително!! Пазете се!

Честита ни нова тема!😊
Момичета има ли някакви ранни симптоми на този летен вирус.Мен от сутринта ме дразни гърло все едно ми се повръща,а сега започна и силна болка в слепоочията.Взех си веднага биозин мама ако мога да го потуша на момента,бебка за сега е добре надявам се да ни се размине.
Аз пиех прегнакеър за кърмачки,Мм вика трябвало почивка и ги спрях за месец та от октомври мисля пак да почна да ги пия.

Добро утро от нас от плажа!

Всички болни бързичко да оздравяват 🍀

Прекрасни бутчета за цункане и милване! Нашите, така си ги третираме 🥰

И аз съм на умирачка.. гадене, втрисане, кашкавалени  крака и ръце..
Днес трябваше да сме на консултация, но заради здравословното ми състояние, все пак малки бебета ходят, го променихме за четвъртък часа. И най големия рев е като я къпем, само под водата мълчи...много е изнервена ли тогава от дългия ден, гладна според мен не е, колики според мен няма или поне не силни, не мога да разбера..
Фрезия както е оставила бебчето да спинка:heart:, аз абсурд да мога ...то ще реве поне 15 минути преди заспиването, ще ме гледат всички лошо и ще цъкат с език и накрая ще спи 15-20 и чак ще писне и трябва да си тръгна.. живеем на 15 мин от плажа, но водя само голямото, последния път всички ме зяпаха с ревящата количка и мен ми стана неудобно и се изнесох

Сякаш описваш плажуването на Верена! 😂
Тя също мълчи под водата при баня, обаче сложа ли я таз' хавлия.. пък като мажем тялото преди обличане какво е! 🥴
Бързо оздравяване, Карина!🍀

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 14:04 от КремонаЛиза

# 16
И ние вече сме сополиви, аз и голямата. Дано бебето някак да се съхрани, че е много жално бебе със сополи.
На плажа хигиената не е на топ ниво 😂 Гледам да го държа далеч от пясък и вода, ама няма къде да мия гърдите от морската вода и ги бърша с мокри кърпи само, дано да е достатъчно

# 17
Жалко, че не сте в кондиция, дано бебето да запазите, защото от опит казвам, ужосно е. Малкият ми син беше на 32 дни, когато баткото от градината донесе нещо страшно, та чак мъжът ми "се почерпи" с тях. Беше преди 3 години, началото на Август, помня много добре. Бебето се давеше, искаше да суче, а не можеше. Идваше ми да повърна от болка, при гледката на новороденото ми. А баткото отиде точно за 2 дни на градина, единият, от които да почерпи, че беше рожденник. Обаче винаги има поне една чумка, която да си пусне болното, ама яко болното дете. Извинявям се за лирическото отклонение.

Кърпички ти препоръчвам тези:

Без проблем да се "поглъща" някоя от съставките. Уж са специално за целта.Това е малка опаковка. Има и голяма.

И ние вече сме сополиви, аз и голямата. Дано бебето някак да се съхрани, че е много жално бебе със сополи.
На плажа хигиената не е на топ ниво 😂 Гледам да го държа далеч от пясък и вода, ама няма къде да мия гърдите от морската вода и ги бърша с мокри кърпи само, дано да е достатъчно

Йони, как е кракът ти?

Люси, вие още ли си помагате така често със слинг или раница, както беше казала? Не зная едно е също ли е, извинявам се. Но обмислям покупка. Моята Верена иска в мен, но не и в кенгуру. а аз това имам, както и много друга работа за вършене 😂😂 та.. затова питам.

# 18
Слинг и раница не са едно и също, но кенгуру и раница да не би да са? Аз имам раница и моята не обича да стои там. Иска да гледа напред, а не е правилно да я слагам така. Трябва да бъде с лице към мен. Иначе, за да свърша нещо ползвам люлка-шезлонг. Но стои там макс 10-15 минути. Колкото да направя нещо късо - да прибера в миялната, да изкарам пералнята, да изгладя нещо. И стои там, ако е яла и е спала. Ако е кисела - нищо не помага 😃

# 19
И аз нямам точна представа от прилики, разлики и прочее, кое, какво е...
Обаче описанието ти сякаш е на базата на  моите преживявания 😂 за малко в люлката- жезлонг, и то ако.. 🤪

Слинг и раница не са едно и също, но кенгуру и раница да не би да са? Аз имам раница и моята не обича да стои там. Иска да гледа напред, а не е правилно да я слагам така. Трябва да бъде с лице към мен. Иначе, за да свърша нещо ползвам люлка-шезлонг. Но стои там макс 10-15 минути. Колкото да направя нещо късо - да прибера в миялната, да изкарам пералнята, да изгладя нещо. И стои там, ако е яла и е спала. Ако е кисела - нищо не помага 😃

# 20
На една дата са - едни и същи номера 😃😃😃

# 21
  • София
Привет и от мен!
 Като ви слушам, не е голяма разликата между поведението на наборите, моето обаче седи в раница.Върша си някакви работи с него, иначе никакъв шанс.А нали е и с рефлукс, има бонус след всяко хранене 24/7 носене по 15-20 Мин.
Разликата между раница и кенгуру е в позицията на крачетата.Кенгуруто не се препоръчва като цяло, защото натоварва ставите на бебето,крачетата висят надолу,с при раничката е все едно седнало в нея, дупето стърчи навън и гръбчето e извито.

В петък сме на ваксини,а в неделя отиваме на планина за седмица и нещо съм се притеснила по този повод.
Вие говорили ли сте с вашия педиатър по темата за ваксините и почивки след това?

Кремона, изтръпнах като си представя болно новородено.
Не ти е било никак лесно,милата.
Нашия батко и той миналия месец изкара нещо с температура, изправи ми се косата.

Вие какви активни гимнастики ползвате ?

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 09:48 от *Bubble*

# 22
Кремона, ползвам си ги да. Без носилка не мога аз. Особено раницата. В момента съм с хибридна под наем Isara Quick Full Buckle докато стане достатъчно голям за стандартния размер. Щях да купувам, но братовчедка на мъжа ми ми даде уникална слингова раница Anmol. В тодлър размер пък си имам моя LennyLamb  Помисли за раница, но тази Isara не я препоръчвам. Във Варна имате библиотека за слингове Вълшебен възел, Цвети е прекрасна и препоръчвам консултация и проба на място и след това да вземеш под наем докато порасне достатъчно за стандартен размер. Тези хибридните за по-малки бебета са крайно неудобни лично за мен, а имам опит с доста марки и доста носене. Важно е да усетиш дали ти е по-добре с твърд колан или мек молан. От твърдите колани, Tula е най-хубавата, а от меките Kavka и Lenny Lamb.

# 23
Да, вярно!! 🤭

На една дата са - едни и същи номера 😃😃😃

Bubble, страхотна и много полезва информация, благодаря! 😊
Наистина не беше лесно, то на новородено нищо не се дава.. вит. Ц - с триста зора, грип стоп най-много и ако има t°C сиафен.

LucyFord, благодаря и на теб за изчерпателният отговор! 🙏 Това ще ми е от голяма полза! 🙂

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 21:22 от КремонаЛиза

# 24
  • София
Момичета, колко често, по колко пъти на ден слагате бебчетата ви по коремче?

# 25
forest_girl, 2-3 пъти ако говорим целенасочено да я сложа в гимнастиката например, но иначе върху нас много често лежи по корем.
Иначе онзи ден ходихме на ортопед. Със ставите всичко е наред, костната и структура отговаря на един месец по-голямо бебе и ни предупреди доктора да очакваме по-рано да почне да се обръща, да пълзи, че дори и зъби. Главата и е доста крива и ни препоръча възглавница, но аз я виждах, че е така. Просто не мога да се преборя с нея. Уж я въртя, подпирам с одеало… след 3 минути някак се е завъртяла вече и си е на която страна си иска. Expressionless

# 26
  • София
Хм, може ли да споделиш при кой ортопед бяхте? Аз водих моя син при др Антон Атанасов в Горна баня и никакви препоръки не даде. За предпочитаната страна и страха ми да не му се изкриви главата каза "сега ще се изкриви, но като започне да седи повече изправен ще се оправи"...дали е така?

Иначе и аз така - 2-3 пъти целенасочено го слагам по коремче, но се изнервя и ми дожалява да го мъча да седи така дълго време. Върху мен си е все по коремче или върху моето, или на рамото ми и си държи главата що-годе стабилна.

# 27
При Фурлакис ходихме. Прехвален, непрехвален, не знам, но обстоен преглед и направи и на нас доста насоки ни даде как да я носим и т.н. Факт е че половината неща ги изстрелва наизуст ама то като има часове през 15-20 мин и повечето са с бебчета, на чиито родители едно и също трябва да обяснява, струва ми се нормално.
Ванина поне обича по корем, даже понякога с кеф си седи, но аз я слагам рядко, защото е с тих рефлукс и общо взето влизам в порочния кръг: или току що е яла, или заспива, или реве на умирачка от глад Joy

# 28
Кремона много по-добре съм, благодаря че попита! Вече не нося шината и се движа спокойно с леко накуцване.
Вчера водих Емил на ваксини. Разплака се горкият. Големите ми деца никога не са плакали и се шашнах. По принцип не давам без причина Панадол, но сега му дадох, съжалих го.

# 29
  • София
  Помисли за раница, но тази Isara не я препоръчвам.
И аз не си представям живота без раница, пръв помощник ми е.
А защо не ти хареса тази Исара?Аз бях си я харесала,почти си я бях поръчала, но след разговор с Ани от Слинготека отидох на място да пробвам нея и други и се оказа,че действително има и по-подходящи за моето телосложение от нея.
В Неко нося аз.

Общи условия

Активация на акаунт