Магията на изтока - тема 74

• 20 108
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Честито на имениците, ако имаме такива в темата или в семействата им Flowers Four Leaf Clover.

Namib
Вкарват ни в света на идолите и как се става такъв.
Главната е шефка на агенция, която са създали заедно с мъжа си. При нещастен случай синът им губи слуха си. Бащата се отказва от продуцентството и се грижи за него, а майката продължава да управлява компанията. Внезапно е "помолена" да напусне поста си от бивш подчинен, с който са имали противоречия в миналото, а сега той превзема компанията. Тя напуска и взема със себе си едно от дългогодишните трейнита.
Момчето е в компнията от 10 години, но все още не е дебютирало. Има си своите тайни и носи белезите на трудното си детство.
Сега главната е решена да го направи известен. Въпреки, че съпругът ѝ в началото не е съгласен с решението ѝ, в последствие започва да ѝ помага.

The Tale of Lady Ok
Мина повече от половината сериал и върви добре. Действието се развива извън двореца и са спестени дворцовите интриги. Малко нереалистично е, че по онова време жена се изявява като адвокат, но пък им се получава. А и Им Джи Йон добре се справя с ролята. Харесвам я.

За сметка на това Who Is She, който е драма версията на  Miss Granny не върви добре. Нищо общо със забавния първообраз. Главната е дразнеща, вкарали са разни измишльотини, колкото да напълнят 12 епизода, но от това само губят. Не съм сигурна, че искам да го догледам. Евентуално само ще го превъртя на бързи обороти към края.

Sorry Not Sorry
Чон Со Мин и Даниел Че. Тя разбира в деня на сватбата си, че мъжът ѝ си има друга. И понеже са регистрирали брака си предварително, за да теглят кредит за жилище, сега трябва да изплаща ипотеката. Работи на сто места, за да върже двата края. Мести се в нов град. Сестра ѝ се завръща от чужбина заедно със сина си и заживяват при нея. В градината, където записват малкия си мислят, че Тя е майка му. За да се впише в средата на другите майки Тя се преструва на женена и майка на хлапето.
Той е бракоразводен адвокат. Циничен и прагматичен, вярва, че бързата и безпроблемна раздяла е най-доброто решение. Ще видим какви ще ги накъдрят тези двамата, а и има още 2-3 мами, които също си имат техните истории.

When the Stars Gossip
Мими се завръща на малкия екран в комбина с Гонг Хьо Джин, но от това, което видях прехвърляйки първи епизод, не останах много впечатлена. Ще му дам шанс заради тях, но нямам големи очаквания. Малките вещици го превеждат на бг.

Love Scout
Хан Джи Мин и нейния секретар И Джун Хьок ще трябва да се сработят след не особено добро начало. Тя отдадена само на работата, а Той компетентен на работното си място, но и добър самотен баща.

Още два костюмни има - Check in Hanyang и The Queen Who Crowns, който започна вчера, но тях още не съм ги поглеждала.

А на мястото на Phone , в петък започва Motel California.

# 661
Tokyo Salad Bowl - епизод 1

Рюхей не беше играл само преводач от мандарин, но и това вече е факт в новия му сериал, хаха. Добре се справя, не звучи зле.
Ох, само като го видя и ме напушва смях. Пак онези негови физиономии в стил вуйчо Масахару от 0.5 no Otoko. Нао го побърква. Голямата разлика във височината им - тя тапичка, а той висок и строен, е допълнително удоволствие. Тя, с тази зелена прическа, подскача като малка зелена жабка до батко си. Сцената в ресторанта беше топ, хаха.
И двамата са полицаи, той е преводач. Тя е по-бойната и действена. Първа се хвърля в битка преследвайки престъпници. Криминална комедия, като такъв определям този нов японски сериал.
Страхотен екранен тандем, а Нао има голямо щастие веднага след Юта да попадне на Рюхей.
Добро начало и отново NHK не ме разочароват.

Забраниха яденето на хотдог в Северна Корея - твърде е западно

Цитат
Забраната за хотдогите обаче не е единствената новост в потискащия регламент на Пхенян. Ким Чен-ун обяви, че двойки, които планират да се разведат, може да бъдат изпратени в трудов лагер, защото според него разтрогването на брака е „антисоциалистическо деяние“. Съобщава се, че диктаторът настоява за ефективна присъда до шест месеца затвор за всеки, който се осмели да иска развод.

# 662
  • MJF
Bowtie  прочетох ви. Но след толкова новости забравих какво щях да коментирам. Thinking

Значи интересни неща на японския фронт се задават, туй добре.
Толкоз и помня. Хич не се сещам какво е играл Тамамори в Grand Maison Tokyo.
Представям си Кимура , Сузуки и Китамура в комбинация Mr. Green
Eй тоз Париж бе , все ги влече натам, към мишелините. Wink

Представих си и Рюхей със зеленокосата Нао. От къде ли идва заглавието на този сериал.
Мерси Рос за образните обзори.

Аз изгледах първите 2 серии на Love Scout миналите дни. Ей на и тук главния мъжки герой го направиха на нищо затова че има дете и се проявил като родител, при това се оженил рано, че се и развел и гледа детето си, при това че е красив....какво ли още не чух Tired. Пълна патология.
И Джун Хьок отдавна не се е вясвал на екрана ми , драго ми е да го видя. Дано в героя му вмъкнат малко хумор, ирония, а не секретар от рода "света вода ненапита".

2в1 , мерси за отчета и обзора на корейския фронт.

Лека яснота настана при мен какво се излъчва така.

# 663
Юта Тамамори е помощник-готвач още от сериала от 2019 г. Работеше заедно с Кимура и в Париж (той беше виновен за инцидента с алергията към ядките в Париж, май бяха кестени, забравих вече), а след това и в Токио.
Това е кадър от сериала. Сега, в спешъла, Кимура е изрусен, затова и Кьока Сузуки го нарича кинпацу оджи сан, хаха.

Ikinari Kon - епизод 1

Ю Широта не е мръднал. Имах усещане за Хана Кими. Същият си е, нищо че е на 39 години.
Историята е банална, но първи епизод беше приятен, а и епизодите са по 25 минути.
Главната героиня е обикновена служителка, излъгана и зарязана от поредния мухльо, който само я е използвал.
Та, тази обикновена средностатистическа японска душа, се събуди една сутрин в леглото до Ю Широта, който пък се оказа неин нов шеф (тя разбра това впоследствие, на другия ден). Запиха се в един бар...
На пияна глава двамата са подписали и конин тодоке-то (брачното свидетелство формат А4) и сега са и женени. Така става в японските приказки.
Тя е буболечка, не знам дали има и 155 см., а Ю е 190 см. И те като Нао и Рюхей, хаха.
Сериал по манга за бърз кекон и да видим сега как ще продължи историята.
Началото не беше зле, няма и манга-преигравания.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 20:49 от rossonera

# 664
  • MJF
Ахха, значи този герой е играл Тамамори в Grand Maison Tokyo. Сетих се сега, че така почна сериала с някаква голяма суматоха в кухнята.

Аз игледах 6-7 със субтитри руски Watashi no Takaramono
Първите, сега да не се напъвам да Thinking колко серии , еле пък с моето гледане, бяха ок. Стегнато и в същото време обстойно обрисуваха основните действащи лица, разкриха ги причинно - следствено и ....толкоз. Поне в последните 3 серии, които гледах е едно разтягане на локуми. Сега погледнах сценариста , не че има препратка за него, поне в сайта горе.
Конкретно героинята Макото едвам я изтърпях в 6-7 Unamused , да е благодарна че не включих мишока но като гледам колко още серии имат....
Хм.

# 665
bb6, твое ляво или мое дясно?

Както се е засилил от есента насам Кацуя Майгума съвсем ще блесне сега в епизодите на True Colors.

Вечното корейско присъствие в съботно-неделните мехурки - Че Де Чол не е пропуснал и предстоящата от 1 февруари мехурка Please Take Care of the Five Eagle Brothers.
Ще го играе един от петимата братя, явно втория, след като първия ще почине внезапно.
Макголи-пивоварната ще е шоу с всички тези наследници.

# 666
  • вятърничава
bb6, твое ляво или мое дясно?
Коледа мина,но нека продължаваме да бъдем добри Innocent Братчета са, да не ги разделяме!
Мразя да избирам, искам всичко!
Жентълмен Bowtie

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 15:54 от bb6

# 667
Добре, тогава получаваш Шота. Рюхей е за мен.

Не съм ви подготвила, но да кажа, за да знаете ...
Рюхейчо ще го гледаме и от утре в 7-те епизода на новия японски сериал Asura.
Това е сериал на Хироказу Корееда. Той е сценарист и режисьор, но всъщност историята е римейк на сериал от 1979 г. на националната японска телевизия NHK.
Корееда е пипнал тук и там, но продукцията е на Нетфликс. Ясно е, че са играли повече пари и затова е привлечен той и чудесния японски актьорски състав. Само Ейта липсва, хаха.
Това е историята на 4 сестри - Рие Миязава (вдовица), Мачико Оно, която ще е омъжена за героя на Масахиро Мотоки (гениалният актьор от шедьовъра Departures), третата сестра - Ю Аои и най-малката Сузу Хиросе, която е сервитьорка и си има гадже.
Тези четири сестри ще открият, че имат извънбрачен брат. При четири дъщери и син, макар и извънбрачен, ясно кой е наследника.
Наш Рюхейчо, обаче, не успях да разбера какъв точно ще е, но е един от главните герои. Освен да е обвързан с Ю Аои, не знам.
И, за да е пълно шоуто и Сейю Учино е с роля в сериала. Бащата на Моне.

Новото японско семейно шоу на Корееда предстои. Утре излизат и седемте епизода в Нетфликс.

# 668
  • MJF
Направо празник с такъв каст и наш Корееда. Да видим какво се е получило при цялото това нет....ще.

# 669
Ще го качат в mkvdrama. Там следи утре за епизодите. Ще ги свалиш. Ще се измъчиш, но ще ги свалиш, за да гледаш творбата на Корееда с Рюхей и останалите любимци.

Разрових се аз из японските сайтове и открих повече информация за сериала. Историята е по книга от средата на миналия век на писателката Кунико Мукода. Първият сериал е от 1979 г., но след това има и филм от 2003 г. Сега ще гледаме и най-новата адаптация вече на Корееда.
Героят на Рюхей ще е детектив, който Ю Аои (третата сестра) ще наеме, за да разбере повече за второто тайно семейство на баща ѝ и неговата любовница и син. Тя първа ще разбере истината и ще сподели на останалите си сестри.
Героинята на Сузу Хиросе, четвъртата и най-малка сестра, живее с млад боксьор (боксът е на мода в японските сериали, хаха). Затова от трейлъра се виждат и кадри от ринга, а тя в сцени с млад мъж.
Мачико Оно, втората сестра, е омъжена за Масахиро Мотоки, от който има две деца - син и дъщеря. Мъжът ѝ кръшка или поне тя има съмнения.
Само от прочетеното разбираш как Корееда ще се вихри в тези 7 епизода с тези семейни взаимоотношения (казоку канкей) за пореден път.

Само за Сейю Учино не успях да разбера какъв точно ще го играе. От кадрите в трейлъра, като видях до Рие Миязава, най-голямата сестра, явно той ще е свързан с нея. Тя е вдовица.

Ето ви един оджисан (чичко, старче).

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 19:43 от rossonera

# 670
  • BG
Момичета, от японското, за което споменах в предния пост прилежно изгледах два епизода и половина, но много мудно, скучновато ми се стори и се отказах. Харесах една друга драма, но само 1 еп открих онлайн с англ. суб измежду постовете в  My drama list. Ето тази:
https://m.myasiantv.rest/hajimemashite-konnichiwa-rikon-shite-ku … 024-ep-2-eng-sub/
Даден е линк в темата му в спирита към  myasiantv,  обаче пустите му еп не мога да ги пусна, все ме хвърля към някакви онлайн залози, пробвах да затворя, да вляза отново, какво ли не. При рускините го пуснах в търсачката под всички варианти, в които срещнах заглавието но не го открих. Някаква идея къде мога да го гледам онлайн с руски или английски суб?

# 671
# 672
  • BG
Мерси многооо, Рос! Този със сигурност ще го изгледам!

# 673
Asura - изгледан

Хироказу Корееда е в творческа криза. Доста дълбока.
Тези постоянни бръщолевения на героите, които не водеха до смислени разговори между зрели хора, тези викове, крясъци на моменти, мрачните сцени (всяка сцена, всеки кадър), тези изключително малки пространства, в които бяха затворени героите (да, Япония, ясно ми е, пространството е лукс) бяха прекалени. Мрачен и блуждаещ в цялата тази тъмнина Корееда.
Сцените с хрупането на някакви оризови десерти или каквото беше там, бяха влудяващи.
Не знам кой е решил, че това нещо трябва да се разпространява в Нетфликс?! Не съм сигурна, че съвременните японци биха го харесали или гледали (историята все пак е на 45 години), а камо ли американския зрител.

В този сериал няколко души изневеряваха. Големият проблем на японското общество и в наши дни. Фурин колкото искаш.
Не симпатизирах на нито един от героите в тази история. То нямаше и на кой. Рюхей го ожениха за Ю Аои, но такава "любов" беше тяхната, че се учудих как изобщо се събраха.
Бавен сериал, изключително мрачен, който няма да запомня с нищо. Нито историята е завладяваща, нито актьорите успяха да покажат кой знае какво. Язък му за състава.
Платени са едни пари за създаването на този сериал, сценарият е пипнат тук и там, но цялостното изпълнение не си заслужава отделеното време.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 23:26 от rossonera

# 674
Рос, спести ми няколко загубени часа Hug. Тъкмо щях да го пускам и те прочетох. Значи дойде редът на Check in Hanyang. Тъкмо скоро не съм гледала Ким Мин Джонг.

С него ще станат 3 костюмни драми, които следя. За Лейди Ок писах, а отметнах и първите два епизода на The Queen Who Crowns. Прилично начало. И Сонг Мин не помня от кога не съм го гледала в историческа роля. Тук играе основателя на Чосон - Taejo и баща на И Банг Уон/King Taejong.

Общи условия

Активация на акаунт