Магията на изтока - тема 74

• 20 100
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Каме се завърна с Gedou no Uta. От японски заглавието се превежда най-точно като Песента на Злодея.

Сериалът приключи днес и е само шест епизода. Реших да го изгледам. Сега приключих първите два епизода и съм под въздействието на Отмъстителят Тора a.k.a Казуя Каменаши, хаха.
За нуждите на продукцията е с дълга коса (сложили са му перука) и отново са събудили Gokusen-ската му природа, както преди точно 20 години.
Историята е по манга, нужно е да го подчертая много дебело - М А Н Г А.
Фикшън, който разказва за двама съвременни ронини (самураи без господар, наемници), но в случая конкретно отмъстители, които "работят" по случаи, които полицията и прокуратурата не разрешават, не успяват да намерят доказателства и улики, въпреки че е ясен конкретния извършител, убиец, насилник и пр.
И тогава се намесват нашите отмъстители - Камо и Тора. Раздават истинско правосъдие.
Но кой е човекът, който свързва нашите отмъстители с хората, които търсят помощ? Естествено, това е един обикновен кейджи-сан (детектив), в чиято роля е Тета Сугимото, хаха. Отиваш с книгата на Ницше - "Отвъд доброто и злото" и търсиш помощ от японските отмъстители, в случая Йоске Кубозука и Каме.
Tези двама отмъстители, естествено, обичат животните и си имат един котарак на име Ничийоби. На японски това означава неделя, а аз го кръстих на български Неделчо, котаракът Неделчо. Отива му.
Та, имам Каме с дълга коса, котаракът Неделчо и Тета Сугимото. Какво повече да искам, мм?

Майката на героя на Каме е убита, а виновникът получава много малка присъда. Това е причината героя му да стане отмъстител и да раздава правосъдие, без да чака на прокуратура и съд.

И да отбележа, че Каме тренира. Личи му. Доста е заякнал и качил килца, чак не можах да повярвам, като го видях.
Доживях и аз. След толкова години да го видя и възмъжал, а не с онова слабичко телце, да мята крак и да носи обувки с два номера над неговия.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 22:06 от rossonera

# 676
  • вятърничава
Ехе, Каме порасна и възмъжа, откак се ожени Wink Тези зад гърба му по земята той ли ги разхвърля? Minami Sara миналата седмица се целуваше с Рюсей Йокохама, тази седмица с Каме ли? Нямаше да я помня, ако не я бях гледала скоро. Kubozuka Yosuke е интересен образ. Гледах го скоро в Пороците на Токио, играеше една гадина якудза. Сега ще е от добрата страна май.

# 677
Каме не е женен. Само живеят заедно с Минами Танака, но брак официален няма. Не е разписал и подпечатал конин тодоке-то.
Нито са съобщили, нито се знае нещо повече. Очакваха той да е голямата новина на 1 януари, но тази японска мода отмина и никой не съобщава нищо, поне не и големите японски актьори.

Дори наблюдавам вече една нова японска мода - да се съобщава за бракове ден-два-три преди началото на новата година, т.е. в самия край на приключващата.
Така направиха Джунпей Мизобата и Рьо Нарита, които обявиха бракове с непопулярни жени, а след тях и Саири Ито, която се е омъжила през 2024 г. за режисьор с 18 години по-възрастен от нея.
Това са. Други по-популярни нямаше.

Сара Минами е младо момиче, което търси отмъщение за своето убито семейство. С това започна сериала. Тя се присъедини към екипа на Камо и Тора (отмъстителите Йоске Кубозука и Каме).
Хитра е и дори изигра Тета Сугимото, а и тях двамата, за да поемат и нейния тежък случай. Това е главната история в сериала.

Апропо, камо означава патица на японски, а тора - тигър, та, имаме двама фукушу (отмъстители) с прякори Патица и Тигър. Идва от имената им - фамилията на героя на Йоске е Камономе, а собственото име на героя на Каме е Торанобу.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 11:57 от rossonera

# 678
  • MJF
Благодаря Рос за урока по японски. И за цялата информация.
Днес бил ден в който се обръщало внимание на думата "благодаря", ей такива неща научава човек като си пусне рано сутринта радиото гледайки снега отвън и наповнящ си за новата си н мантрата гъг да не мърмори ни са сняг ни за дъжд като има Mr. Green . Та благодаря на другарчетата в темата днес. Bowtie
Брей значи нашата "тигрица" Саири Ито се омъжила.
Каме трупнал килца, Неделчо и Тета Сугимото ще надзърна просто да ги видя като гледка. Явно не е за изпускане Grin
Изгледах трети епизод на текущия Love Scout. Този епизод на фона на първите 2 по -лек/лесно гледаем. Нямаше я "отровата" от първите два. Една сцена ме развесели. След неохотно хапване на висша степен на люто , главния герой взе "за да си спасява гърлото" смучещи се бонбони с охлаждащ ефект и набута с гръб към камерата явно голямо количество в устата си . И като се обърна "към нас" в лицето приличаше на натъпкал бузите си с храна бурундук/катерица. Grin

# 679
Продължавам с News Sokuho wa Nagareta, стигнах горе-долу до средата. Бих казала, че е сериал с чудесен замисъл, но посредствено изпълнение. За моя вкус има твърде много пълнеж. Вероятно с по-малко епизоди щеше да се получи доста по-добре. Присъствието на Арата е голям плюс.

# 680
Нека да вали. Дъжд, сняг няма значение, но трябва язовирите да се пълнят. Нашият е вече на 53% и се пълни, следя го в сайта на МОСВ. На тази скъпа вода, която плащаме тук  - поне да я има.
При мен цял ден днес дъжд. Сняг едва ли ще видя и тази година.

Изгледах сега и 3-и епизод на Gedou no Uta.
Гледам Каме, а виждам Джин. Защо така? Не си го обяснявам. Джин, Джин, това момче Джин. Чакам го с Шун в поредната японско-корейска продукция по някое време през тази година.

Котаракът Неделчо е бил на дъщеричката на Камо. Тя и жена му са убити от един изверг и това е причината и той да стане фукушу. Така се е появил Неделчо в историята. Семеен котарак, който единствен оцелява при нападението в дома на Камо.

# 681
Ето ти Рос, да го видиш снега.

Не бях разгледала обстойно каста на Check in Hanyang и се изненадах като видях Хоя. Едно време беше от любимците ти. Тук го играе гаднярче.

# 682
Ти си като Елза от Замръзналото кралство, хехе, приказка. Не е за мен такъв сняг. За ден-два да му се порадвам става, но повече не. И гори не обичам, планини, дай ми поле/море широко, слънце и вятър.
Предизвиках го снощи снега и при мен сега вали от близо час. Парцали, парцали и вече започна да побелява по тревните площи, но едва ли ще натрупа. В началото се топеше, сега побеля. Горе, във Владиславово и кайсиите, сигурно имат няколко сантиметра.

Kujaku no Dance, Dare ga Mita? - тръгва на 24 януари и на 25 януари веднага ще е наличен в Нетфликс, т.е. само час след излъчването в Япония.
Това е добре.

# 683
Ех, Рос, татко е от балкана, мама е от полето, трябваше да си взема мъж от морето, че да затворя триъгълника, но не ми се получи Smile. Надявах се щерката да хване някой варненец, докато учеше там, но пак ударих гредата Joy.
И тук все по-рядко се радваме на такъв сняг. Този, на високото, в балкана не го броя. Но, поне децата, има къде да се попързалят.

Какво да очакваме от Disney + Korea през 2025

Unmasked (Kim Hye Soo, Jung Sung Il, Joo Jong Hyuk)
Hyper Knife (Park Eun Bin, Sol Kyung Gu)
Knock Off (Kim Soo Hyun, Jo Bo Ah)
Nine Puzzles (Kim Da Mi, Son Suk Ku)
Low Life (Ryu Seung Ryong, Im Soo Jung, Yang Se Jong)
Tempest (Kang Dong Won, Jun Ji Hyun
Made in Korea (Hyun Bin, Jung Woo Sung)

# 684
  • MJF
Приказна снимка , мда Satisfied
Подозирам че вече в цялата тема сме "снежни". Снегорините да поработят. Утре и пешеходците.

Аз изгледах и Love Scout 4, половината епизод редовния запой, ясно какво му се случи. Не мога да хваля такова снимане- първите 2 серии анблок монтирани с голям интензитет и веднага след това - "балона се спука" а имат общо цели 12. И разбира се в останалите 8 ще минат на показване "колко е малък света", в случая Корея/Сеул и как всички настоящи главни герои са навързани с някакъв минал катаклизъм свързан с пожар. От целия 4-и епизод туй с препратката към такъв минал момент бе единственото нещо дето даде нещо към историята. Останалото пълен пълнеж. Unamused
А да видим.

# 685
Шоши, аз още не съм почнала Love Scout, но чета, че корейците доста го харесват.

Валя снощи малко при нас, но още сутринта беше спряло. Не е натрупало кой знае колко. Пътищата ни са чисти до асфалт, та не е проблем.

# 686
При мен има около 10см снежна покривка, но засега спря да вали.

Продължавам с News Sokuho wa Nagareta. Често се повтарят сцени от предишни епизоди, чак е дразнещо на моменти, но ми остава малко до края и ще го догледам.

# 687
При мен снегът вече е минало. Стопи се и малкото, който имаше.

Тъкмо изгледах днешния 32-и епизод на Iron Family. Още само четири до финал.
В този сериал за пореден път ни се разкриха/ показаха корейски майки за чудо и приказ. Гледаш и се чудиш коя първа да отстреляш. То мамето от химическото ли (нея донякъде съм склонна да я пощадя, за това, че все пак направи всичко само, за да може дъщеря ѝ да вижда), то лудата майка с милионите ли (може би тя ще е първа, ужасна вещица е), то тъщата на гриладжията или полицейската шефка? Какъв "морал, съобразителност и възпитание". Онемявам.
Парад на човешкото падение, както обичам да казвам. Няма им ги първите седем години на всички.
И как винаги принуждават децата си да правят избор между тях или човека, който обичат?!? Майко мила...

2в1, за Хоя знаех, прочетох го някъде, но няма шанс такъв корейски сериал при мен. Иначе, да, навремето, когато Infinite бяха оборотни - той, У Хьон и Гю ми бяха големите любимци.
И като споменах У Хьон... Онзи ден по някоя от корейските телевизии хванах реклама на нов мюзикъл Bloody Love. И защо се загледах, защото видях първо Че Джин Хьок, а след него и У Хьон. Залепнах.
Първият мюзикъл на Че Джин Хьок, а У Хьон си е музикант-ветеран, вокал и чудо.

За лека нощ... Кога изминаха тези 14 години откакто излезе видеото? Изпариха се.

# 688
  • MJF
Изгледах My Puppy
Идеята ясна и добра. Комбинирали 2 неща които тача - кучета и кафе. На няколко места прихнах да се смея но за жалост малко, а потенциала в диалозите м/у двамата герои бе къде , къде по-голям за това. Към творческия екип имам голяма забележка, не към актьорите,  за това как се игра образа на Min-Soo.
За мен филма го изнесе на раменете си най - вече Cha Tae-Hyun и кратки включванията на познати муцуни като второстепенни герои. Гледайки и Smile с героя му автоматично се сетих за героя му в Matrimonial Chaos.
Ако другите 2 героя - Min-Soo и въдзлюбената му бяха изграни/поставени по друг начин , щеше да се получи доста по - стойностна продукция.
И не , не е виновна за тази критика нелепата за мен прическа на главния Unamused

# 689
  • вятърничава
За лека нощ... Кога изминаха тези 14 години откакто излезе видеото? Изпариха се.

Или за старт на зимното утро 🎸
Iron Family не съм гледала от миналата година. Имам доста епизоди за наваксване. Майките са трепане от самото начало, но накрая всички ще бъдат щастливи, влюбени и богати. Надявам се Joy
Шош, гледам и аз Love Scout. Първи епизод ми беше досаден с въвеждането в сценария и запознаването с героите. А също и тормоза на работното място от шефовете, както и да ни убедят с какви големи професионалисти си имаме работа. В следващите 3 епизода омекотиха разказа. Схемата е позната - шефката е хем строга професионалистка, хем разсеяна и неспособна да се грижи за себе си. Слава богу, че се появи този идеален и перфектен във всяко отношение секретар. И разбира се е с мерки на модел, красив и голяма кипра, знае всички последни писъци на модата. И сега минахме на следващото ниво - дълги погледи и стопяване на ледения характер шефката. Леко ми върви. Не ме натовари банкетна офисна традиция, за да излезе шефката извън контрол. И да, явно Сеул е малък и ги свързва от деца един и същи пожар (не този в ЛА, който го превърна в естествен декор за постапокалиптични сюжети).
ross, заради двамата твои "любимци" не чети това Wink
Tomeina Watashitachi (2024) 1-2
История за бивши съученици,мечтаещи да напуснат малкия град, които се срещат след време в Токио. В какво се превръщат мечтите, има и крими линия с убийства и травми от училище. Харесвам и актьорите.2 от 6 изгледани. Още 4 и ще приключим.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 11:05 от bb6

Общи условия

Активация на акаунт