Магията на изтока - тема 74

• 20 122
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Изгледах излезлите епизоди на When the Stars Gossip. За сега няма да критикувам, но няма и да хваля. Мими май не съм го гледала да го играе такъв льольо на моменти, но пък направи сърдечна операция на плъх в космоса нищо, че по принцип е гинеколог Joy. Освен това спаси главната като излезе в открития космос нищо, че е на космическата станция просто като турист, но за това пък с тайна мисия Crazy. Маншики (Kim Eung Soo) е "големият чебол", дето мисли, че светът е негов и го е страх, че семето му ще се затрие, та прави разни врътки това да не се случи.
Големи фантасмагории има, но ще продължа за момента да гледам, макар и да не чакам с нетърпение епизодите.

Гонг Ю и Сонг Хье Гьо са започнали снимки на нов сериал , действието на който ще се развива в 60-те/70-те години на миналия век и ще разказва за началото на развлекателната индустрия в ЮК. Режисьорката е тази на Кафе-принца, а сценаристката е доста позната със заглавията си Worlds Within, That Winter, The Wind Blows, It’s Okay, That’s Love, Dear My Friends, Our Blues, Padam Padam...
Видно е, че екипът се познава от предишните заглавия, та да се надяваме да излезе нещо добро. Сериалът вероятно ще се излъчи по към края на годината.

# 691
Изгледах News Sokuho wa Nagareta. Като цяло добър сериал, ако беше с по-малко времетраене, щеше да се получи още по-динамично. Прекрасна актьорска игра от Арата, както винаги.

# 692
  • MJF
Love Scout
Мани, мани, сега като прочетох bb6 се сетих за пърдешкия хумор в 4-и епизод. Даже в кавички няма да го сложа, не wc а ....именно такъв Peace . Това големи хора , при това със сериозна работа уж. Не трябваше на толко често да подскача/прескача мишока , щото ей на нацели "това".

Е дано се получи пак нещо добро от тази колаборация на двете дами , които добре познаваме - Lee Yoon-Jung и No Hee-Kyung. И от двете са ми попадали интересни интервюта покрай заглавията им.

Гонг Ю ме подсети че в списъка имам  The Trunk. А слагането на линка ме подсети за интервюто дето слушах вчера с фигурист, треньор и хореограф Стефан Ламбиел и поставената от него програма на Лара Наки Гутман под Squid Game. Пуснах и я тук скоро.

# 693
ross, заради двамата твои "любимци" не чети това Wink

Порке да не чета? Препоръчах Tomeina Watashitachi на Шошулчо преди два месеца, но тя сигурно така и не го изгледа.

Като знам, че тази "велика, гениална" корейска актриса Хан Джи Мин играе в този сериал, който коментирате, Love Scout, ми идва да купя два пакета сол и да хвърлям против уроки, зли сили и пр. напасти. На 42 години още играе мома ненагледна.
Ще ви се спихне желанието да гледате този корейски сериал. С всички е така. Започнат в началото нали е и ново - око да види. Гледат уж лежерно, зяпат си, търпят глупостите, че после им теглят една и приключат.
Всичко е едно и също, само актьорите са различни.
Като прочетох и описанието на Шошулчо, ясна е тя. Трябва и трети пакет сол да се вземе, за всеки случай.

# 694
  • MJF
Що ти е сол въобще?! Снега ти се стопи. Или ще се жертваш с Love Scout Thinking

Аз затова и измърморих още на третия епизод. Прекалено клиширано творческия екип за такова старо куче като мен. Аз такова снимане на корейския фронт на първи 4 серии съм гледала .....пъти. И ми е ясно какво значи при налични още ....серии точно такава сглобка на динамиката. Затова и спешно , след епизод 3 разцъках творческия екип. Главния герой след първите 2 серии до края на 4-тата стана вече безличен. Надеждата ми за нещо хумористично и енергично в него умря, ожалих Lee Joon-Hyuk    и туй то, хем след век човека се сетил за мен и се пъхнал по изключения в "гледам". Как да не мърморя?!
Хан Джи Мин няма да броя /проверявам колко пъти съм я гледала, но е доста/достатъчно, проблем нямам с нея, не мож ме изненада с ролите си.
Напоследък на корейския фронт преглъщам по - лесно заглавия  дето "почват след 6-и епизод". Този тип, ясно какво имам предвид Mr. Green , тази тяхна запазена марка. Така хем почват меко казано вяло/объркано  и сие , хем вземат че живнат когато съвсем вече не очаквам и взема че се загледам и хваля , че ей на ,поука са си взели от критиките ми Grin Wink

Като гледам Tomeina Watashitachi Рос ми го подаде точно когато настана драмата с моя ресурс и сие. Не съм сигурна дали успях даже таб да му наредя. Но ясно че го разгледах тогава. Мда,  ще го търся в новите реалии с които въобще не съм и свикнала а нямам и желание, което е по-лошото.

Покрай цялата таз раздумка за Love Scout се сетих , че 4 серии колкото пъти Kim Do-Hoon се вясва на екрана , толкоз пъти успявах да се разсея Thinking се "къде го гледах тоз  да му се невиди". Подразних се , че и биото му като гледам пак не се сетих. В такива случаи ролята на кошче играе Drama Special:. Но постера на KBS Drama Special: Love Attack нищо не ми говори. Въобще трябва да видя до къде съм стигнала с тази рубрика на драма спешълите. Току запецна с наличността им и после дъъъълго не се сещам за тях. А преди ковид как добре се справяха с наличността и преводите им. Жалко.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 14:40 от Шошулчо

# 695
В един от руските сайтове открих първи сезон на Tsuki to Cake с Арата и го изгледах. Странен, кратък формат, само около 5 минути продължителност на всеки епизод. Показва наглед обикновени случки (които обаче имат по-дълбок смисъл) от живота на един мъж и трите му жени - бившата съпруга, тяхната дъщеря и настоящата съпруга.

# 696
  • MJF
Арата определено има афинитет към снимане в неконвенционални продукции. Това е и една от причине за които го уважаваме Бел. Мда.

Наш Маншики (Kim Eung Soo) вече и с космоса се зае. Ехххе до къде стигнаха героите му Mr. Green
Satisfied

# 697
Арата определено има афинитет към снимане в неконвенционални продукции. Това е и една от причине за които го уважаваме Бел. Мда.
Всеки път, когато го гледам, си мисля, че е много смел като актьор.

# 698
  • вятърничава
ross, помня аз,че ти го препоръча Tomeina Watashitachi.А порке не на мен? Pensive
И да уточня: ние не гледаме Нея, ние гледаме Него Wink г-н Перфектен секретар в  Love Scout .Костюмът колко добре му стои.Всичките му колежки са влюбени в него, а колегите мъже го гледат със смес от завист и отчаяние. Той се превърна в сянка на шефката, предполагам хумористичните моменти ще дойдат при срещите на двете му любими жени -шефка и дъщеричка (дано не вкарат и майка му).Хан Джи Мин ми хареса в Our Blues в двойка с Kim Woo-Bin. Може да е всичко друго,но не е дразнеща за мен. Играе мома,щот има психологични бариери да се обвърже, тя Шош ще ги обясни по-добре тези работи.
Шош,няма начин да не си забелязала,че Kim Do-Hoon от KBS Drama Special: Love Attack играе и в Love Scout, мхм. Не мога да разбера каква роля ще играе този младеж, но ми е симпатичен.

# 699
Ами порке-то беше качен на ейго тогава, а ти на ейго не гледаш, а на рошиаго. Но сега вече и Шошулчо мина на рошиаго, та ще трябва сами да си търсите. Аз си пиша какво ново японско излиза, коментирам, а вие търсите начини за гледане.

*ейго от японски - английски език
**рошиаго от японски - руски език

Дотук от новите японски сериали следя True Colors (вчера му излъчиха втори епизод, по-философски ще върви този сериал, усетих го вече по-добре), Рюхей с Нао в Tokyo Salad Bowl, който се излъчва във вторник, т.е. утре, Ю Широта в Ikinari Kon и той се излъчва във вторник, но в Япония след полунощ, т.е. вече сряда в 00:25 ч. тамошно време, а 17:25 ч. при мен. Търсите дали ги има на рошиаго и гледате, ако ви се гледа.

Преглеждам и Юта Хираока в My One Night Rule . Мангесто и много повърхностно, но кратко, а и него не съм го гледала скоро, говоря за Юта. Та, ще преглеждам сериалчето, заради доброто старо време с Юта и хубавите сериали, които направи назад в годините. Юта беше съперникът на Каме в Tatta Hitotsu no Koi.
Ехх, какви невинни сериални японски години бяха.... Мили спомени.
От това, което следя до момента от японците, са все заглавия с любимци от едно време, когато започнах с японското кино - Рюхей Мацуда, Ю Широта, Юта Хираока.

Преглеждам и останалите нови японски заглавия, които излизат всеки ден този месец, но повечето отиват в канала - не ми грабват достатъчно вниманието.
Предстои тази седмица да излязат и новите сериали на Харуна и на Хару (този път ще е детектив, милата тя агентка Хару). Ще видя как ще са и дали ще си струват.

# 700
  • MJF
Smile
bb6, тихо, да не те чуят сценаристите на Love Scout за родителски тела. Стига ни майката на писателката.  Прескочила  съм или не са давали до сега родителски тела на главния герой?
E точно де , гледам биото му на този  Kim Do-Hoon , сигурна съм че съм го гледала някъде, а като му гледам биото на въпросния сайт "не виждам" къде. Може да ми напомня на някой друг , знае ли се при мен ooooh! . Както и да е .
Този герой подозирам че ще го "забъркат" с писателката , че тя ще остане без своя обект на интерес- нашия главен герой - той нали за главната по задание. Mr. Green . При него драмата е какво се е случило с кака му , как е свързан с ГГ щото видно я познава добре и т.н.
ГГ за сега с работната травма само ни е показана , когато е била  млада , ентусиазирана , не цинична, етична, ....наивна в кавички и пр. Но не са ни дали още нищо за семейния произход, еле пък дали и тя е в "пожарната работа". Въобще оставащите 8 серии подозирам , че за мое съжаление,  ще наблегнат на всичката тази само маркирана в първите 4 епизода мъка по една камара герои.

# 701
  • вятърничава
Kim Do-Hoon в The Law Cafe май само съм го гледала. И в Today's Webtoon беше един от художниците.
Явно си прескачала с мишока, главната е живяла с баща си, като дете и в тоя пожар той се върна в горящата сграда да спаси някого/нещо. Подозирам,че ще е главния костюмар - манекен - секретар. Начи нЕма начин да не са били свързани още от детството си или даже в предишни животи. НЕма да е корейско, ако не са и ще спра да го гледам Sob
Много ме кефи как все не уцелва колата си и все влиза в чужди коли Joy

# 702
  • MJF
Ахха, значи и тази драма я има в миналото на ГГ. Абе по учебник knit
Eй тоз моя мишок да взема да си го похваля, поне една драма е изредактирал, след тормоза със запоя и ....
Представи си какво кълбо от нерви и стрес е ГГ.  Само да не ѝ прикачат и някакво тежко заболяване , че ще идем в съботно/неделния им жанр.

# 703
  • вятърничава
За главната Г не знам, но още май не са ни разказали защо Той е самотен баща, какво се е случило с майката, ако е жива, дано не се връща 🫣🫢

# 704
Агенцията на Рьо Йошизава е уредила всичко с възмутения съсед (платено му е), но последиците за Манджиро Сано продължават.
Новият му филм, чиято премиера трябваше да е през февруари, вече е отложен за незнайно кога, а и последния рекламодател се отказа от договорите си с него.
За радост, агенцията обяви, че ще продължи да работи с него, но да видим докога при толкова големи загуби за тях.
Е, сега вече ще знае, че не е добре на пияна глава да иска да ползва тоалетната на съседите, особено, ако е популярна личност и човек с много пари. В България за такова поведение няма никакви последици, но не и в Япония. Там имат морал, все още.

Голяма разлика имат Ю и булчето му, хаха. Ще ги гледам довечера във втори епизод на Ikinari Kon.

Общи условия

Активация на акаунт