Магията на изтока - тема 74

• 20 127
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
  • MJF
Аз като един заклет фигфен на горната снимка виждам кандидат - спортен дует, много добра ръстова разлика. Да им дават кънки и на леда.

bb6, стряскаш ме с предложенията към knit , дано не знаят български. Гледай какви още не показани драматични линии показваш. Косите да му се изправят на човек. Thinking поне няма да е със смотана зализана прическа.
Wink Hug

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 13:24 от Шошулчо

# 706
  • вятърничава
Шош,прости ми! Съзнанието ми е облъчено от гледане на прекалено много корейски сериали Thinking макар че аз гледам от по-скоро в сравнение с вас. За Love Scout да сме доволни,че корейските майки юнашки не са се намесили и тук Wink
Аз като един заклет фигфен на горната снимка виждам кандидат - спортен дует, много добра ръстова разлика. Да им дават кънки и на леда.
Ха ха ха

# 707
Наистина какъв е този зализания от Love Scout? Като му гледам филмографията - изкарали са го от нафталина и са го дали на госпожата.
Мел Гибсън посъветва онзи ден Гавин Нюсъм да ползва по-малко гел за коса. Бих посъветвала и този същото, само като му гледам снимките.

# 708
Е, И Джун Хьок си снима непрекъснато. Не са го извадили от нафталина. Вярно, че повечето му роли са на втория главен, но като цяло си е популярен актьор.

# 709
  • MJF
Рос събуди фена в мен направо Smiley .
Lee Joon-Hyuk голям любимец.
Само дето  ролите в които аз го виждам няма кой да му ги напише/снима на корейския фронт. И затова снима предимно "не гледам". Та сега му се любувам направо. Сега ме мързи да ровя и да се напъвам да се сетя къде последно съм го гледала но е мнооого отдавна.
Мда.

# 710
Ами, именно - изваден е от нафталина. Снимал преди 1800 години в Шити Хънтъра с Мими Красавеца и Минка Неестествената и след това потънал в посредствени корейски сериали.

Каква приятна вторник вечер имах, напук на големия студ и минусовите температури при мен днес.
Прекрасна вечер с Рюхей Мацуда, Ю Широта и Юта Хираока.

Tokyo Salad Bowl - епизод 2

Рюхей има дълбока тайна и психологична травма, но тепърва това ще ми се разкрива в епизодите. Много силен епизод и днес, а Рюхей спасител на Нао. Тя беше нападната от един престъпник, с насочен нож срещу нея, но екшън Рюхей го повали с няколко движения. Ахх, как обичам да го виждам в такава светлина!
Този сериал е някаква смесица от кулинарни изкушения (все на емигранти в Токио), полицейски разследвания в този огромен мегаполис Токио, но и човешка драма - личната на героя на Рюхей.
Заглавието на сериала идва от купа със салата, в която има няколкo зеленчука, нарязани, които като объркаш стават едно цяло - салата. Символизира Токио с всичките емигранти и чужденци, които живеят в него, с тяхната култура, бит и нрави, които са непознати за японците. Купа със салата, в която има от всичко по-малко.

На финал на епизода Рюхей не издържа и отиде в бар, да си пийне едно.

Ikinari Kon - епизод 2

Тук върви изненадващо приятно. Новобрачните ще вземат да се разберат все пак, а и финалното изречение от превюто за другата седмица на Ю Широта беше топ-ноч: "Оре га Мао мамору/ Ще защитавам Мао.", т.е. ще защитава нея. Има защо, доста я тормозят на работното място. Има една подла японска змия, която съска и сипе отровата, затова Мао (главната героиня) има нужда от мамору (защитник). В случая и той е неин шеф. Японска съдба, какво да се прави - късметлийка.
Така ще си я карат в епизодите с тази голяма разлика във височината. Фигуристите на Шо.

My One Night Rule - епизод 2

И от тримата май само Юта Хираока ще го огрее кексу скоро. С неговата колежка започнаха да нарушават нейното основно правило - да не спи с колега, а той е и неин шеф. Мангесто е, но не е лошо, дори Рика Адачи ми е приятна и с Юта са хубава двойка.
Офис-романс. Кратко, стегнато в 20 минути и забавно.

# 711
  • MJF
Японски отчет:
Ясно че на японския фронт най-вече "ближа рани" от лишаването ми от "моя"ресурс. Само кусури виждам в останалите засега, ей такъв черноглед Шо Blush
Та изминалите дни с надпис sub се появиха споменаваните от Рос текущи японски серияли. Не че падам от Марс но все пак много неприятно ми става от такова "пързаляне" / селска тарикащина , която цари по редица ресурси които проверявам сега. Щото иде реч за нищо пове от автосъбване , което няма нищо общо за мен със събване. Peace
Всичко горе си го знаем но просто непрекъснато ми се напомня , в момента в който тръгна да търся нещо да гледам , че .... Изгледах 2 неща с автосъб. Вместо да гледам сюжета аз автоматично на ум поправям превода , слушам и с познанията по езика си съставям на база картината предположение за какво по-точно иде реч. Егати и гледането. Пробвах, не е за мен това. Вместо зрител съм редактор по продължението на цялата серия. Аз така назад във времето изгледах един японски сериал и 2-3 филма за годините ми на далекоизточния фронт. Не е да не знам как е  туй гледане.

Tokyo Salad Bowl 1 "изгледан" с автопр. на англ.  Видях "зелената" Нао но още автоматично малко я виждам като боксьор. Допада ми , даже много, че ще дадат/ разгеле сетили се за емигрантите, чужденците , нефенотипните японци и сие. Рюхей с такава доза китайски не бе проблем за мен WinkSmile

Зелената тема видя че продължи в True Colors 1, "изгледан" с автопревод на англ. Колко нюанса на зеленото видяхме. Mr. Green

My One Night Rule 1  "изгледан" с автопр. на англ. Сeтих се горе долу в какво преди съм я гледала главната актриса Rika Adachi.

Ikinari Kon 1 изгледан. Тук нормален превод на английски. Видях го тоз спортен дует. Нямам повече коментар.

Снощи видях че на руски са ми качили събнат Лъвчо до 10-и епизод вкл. Та следва да проверя до къде съм стигнала и да изгледам "новото".

Thinking май нищо не забравих от това каква я свърших на японския фронт миналите няколко дни.

# 712
  • вятърничава
bb6, стряскаш ме с предложенията към knit , дано не знаят български. Гледай какви още не показани драматични линии показваш. Косите да му се изправят на човек. Thinking
Шош, планирала си да гледаш Гонг Ю в  The Trunk, там много материал ще имаш за твоите психоанализи. Само потривам ръце в очакване Wink

# 713
Как можеш да се занимаваш с шарлатани?! Превеждат на английски с някакви автоматични субтитри, мошеници, и всичко, за да трупат "клиенти" и да печелят.
Рюхей още никой не го превежда официално на английски, но има човек. Ikinari Kon го взе Shin subs, а нейните субтитри са свободни - ето линк.
My One Night Rule също не го превеждат на английски, но и там има човек, просто още не е пуснал превода. Виж при рускините - те масово превеждат такива кратки японски мангести истории. Сигурно го има.
А True Colors е на earth colors subs, но и тя не крие субтитрите си, а и нейните преводи са перфектни.
Тя превеждаше доста сериали на Рюхей през годините, включително и 0.5 no Otoko, но сега реши да вземе True Colors, а не Tokyo Salad Bowl.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:55 от rossonera

# 714
Японски отчет:
Ясно че на японския фронт най-вече "ближа рани" от лишаването ми от "моя"ресурс. Само кусури виждам в останалите засега, ей такъв черноглед Шо Blush
Та изминалите дни с надпис sub се появиха споменаваните от Рос текущи японски серияли. Не че падам от Марс но все пак много неприятно ми става от такова "пързаляне" / селска тарикащина , която цари по редица ресурси които проверявам сега. Щото иде реч за нищо пове от автосъбване , което няма нищо общо за мен със събване. Peace
Скрит текст:
Всичко горе си го знаем но просто непрекъснато ми се напомня , в момента в който тръгна да търся нещо да гледам , че .... Изгледах 2 неща с автосъб. Вместо да гледам сюжета аз автоматично на ум поправям превода , слушам и с познанията по езика си съставям на база картината предположение за какво по-точно иде реч. Егати и гледането. Пробвах, не е за мен това. Вместо зрител съм редактор по продължението на цялата серия. Аз така назад във времето изгледах един японски сериал и 2-3 филма за годините ми на далекоизточния фронт. Не е да не знам как е  туй гледане.

Tokyo Salad Bowl 1 "изгледан" с автопр. на англ.  Видях "зелената" Нао но още автоматично малко я виждам като боксьор. Допада ми , даже много, че ще дадат/ разгеле сетили се за емигрантите, чужденците , нефенотипните японци и сие. Рюхей с такава доза китайски не бе проблем за мен WinkSmile

Зелената тема видя че продължи в True Colors 1, "изгледан" с автопревод на англ. Колко нюанса на зеленото видяхме. Mr. Green

My One Night Rule 1  "изгледан" с автопр. на англ. Сeтих се горе долу в какво преди съм я гледала главната актриса Rika Adachi.

Ikinari Kon 1 изгледан. Тук нормален превод на английски. Видях го тоз спортен дует. Нямам повече коментар.

Снощи видях че на руски са ми качили събнат Лъвчо до 10-и епизод вкл. Та следва да проверя до къде съм стигнала и да изгледам "новото".

Thinking май нищо не забравих от това каква я свърших на японския фронт миналите няколко дни.
Шо, Рос вече е писала, но и аз те съветвам да се ориентираш към руските сайтове. Предпочитам английски, но като няма, тъкмо малко ще си упражня руския.

# 715
  • MJF
Ахха, ето. Не забравих заглавие дето видях но съм объркала едно в писането как го гледах. My One Night Rule го изгледах с руски субтитри, мда.
Абе цари каша при мен, не e тайна.
Рос, мерси за инфото и линковете. Ще ги разгледам.
Бел, инерцията е голямо нещо. Години наред си гледам както и където си знам и бам сега ... Не страня от гледането на руски и български но .....Навик.

The Trunk
Предвид чия продукция е и на фона на гледания до преди дни When The Phone Rings , не очаквам "да ме оставят" на спокойствие да си съставям психоанализите. Ей на , тез с телефоните , тъкмо да почна да развивам теории и сие , на фона на празничния ми разреден график, и ...."отидоха на Марс/Африка/така и не разбрах къде". Лишиха ме от удоволствието да попиша повече, пък 10 серии гледах социална психиатрия все пак. Unamused Naughty Crossing Arms
Да видим. Wink

# 716
За главната Г не знам, но още май не са ни разказали защо Той е самотен баща, какво се е случило с майката, ако е жива, дано не се връща 🫣🫢

В първи епизод  един от колегите на ГГ каза, че той е единствения, който е успял да се ожени, да му се роди дете и да се разведе още докато е млад. Дано бившата не се появи. Sweat

Последният японски сериал, който изгледах е Wakatte Ite mo: The Shapes of Love (2024).
Корейският вариант ми хареса повече.Relaxed

# 717
Рос, мерси за инфото и линковете. Ще ги разгледам.

Шин качи и снощния втори епизод на Ikinari Kon на английски преди малко. Доста е бърза, така че ще си в крачка с твоята двойка фигуристи.

О Санг Ук е бил готов за актьор, а не за фехтовач.

# 718
  • вятърничава
Дано бившата не се появи. Sweat
Пу,пу,пу, заключ!
Последният японски сериал, който изгледах е Wakatte Ite mo: The Shapes of Love (2024).
Корейският вариант ми хареса повече.Relaxed
Хъм, ще трябва да проверя.

# 719
  • MJF
Watashi no Takaramono 8
Eй какви дразнения и в този епизод. Въобще последните 3 серии , които видях, много дразнене/първичност/инфантилност и в ...този дух.
С туй моето гледане почти не можах да проследя ни логиката на Хироки ни тази на Риса.
Скрит текст:
И двамата има доста за какво да са гузни, но и двамата първичносигнални и веднага търсят вината у другите. С какъв акъл тази Риса матира Мива?! Тя въобще знае ли в какъв съдбоносен момент се намеси в живота на Мива?! Думи нямам , еле като видях в превюто че сцената от края на тази серия в следващата продължава с "любимо" нещо на мишока ми -да приснеш съдържимото на чаша в лицето/главата на събеседника си. Висша форма на общуване. Unamused. Ей каква тъпа хрътка.
А Хироки като някакъв петел точно. Без да знае, да е чул другия човек, независимо кой ,  само "подскача".
В цялата навалица герои само Мива , Шиори и любимия ми барман не ме дразнят. Предлагам да ги съберат тез тримата а останалите да се оправят. Въобще не са ми интересни петел и хрътка. Smile Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт