Магията на изтока - тема 74

• 20 128
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • MJF
Бел заслужава напълно подарък за пазенето на темата изминалите 2 седмици. Gift
Аз само за спортния раздел намирах време за писане Blush
Но не е да не съм гледала нищо на нашия фронт.
Първо да отчета че догледах двата корейски дето "преминаха" :
When the Phone Rings
До последните 2 епизода даже бях готова леко да ги похваля. Имам предвид творческия екип и въобще. Но ....Последните 2 епизода едвам ги изтърпях, хем превъртайки - "егати и хамериканщината, жалко" ми беше финалния коментар. Мързи ме сега да пояснявам какво по-точно провокира тоз коментар а и мисля , че за нас в темата е излишно , тъй като е горе долу ясно.
Та до епизод 10 включително ми бе интересно и гледах почти без мишок, вкл. и когато патопсихологията стигаше до насилие на моменти. Ако не бяха смотаните 2 последни серии а именно завършиха с някакво алапослание под формата на даденото ехххе току виж и до "шедьовър" в жанра щяха да достигнат при мен. Защото дефакто показаха една лавина/домино/верига от последователни причинно - следствени неадакватни човешки и социални момента. Хора които имат нужда от психологическа помощ, хора които имат нужда от психиатрична помощ,... и въобще от социална грижа ....при не взети мерки до какви последствия , до каква дестукция , до какво нараняване , че и убийства на невинни хора се стига. И т.н. С всичко това ни занимаха първите 10 серии, хем бих казала като за кор-сериал сносно/добре.
Love Your Enemy изгледан. Не виджам какво да доизкоментирам към това което писах като се включи 2в1 още миналата година WinkSmile.

Изгледах и нещо на японския фронт, но сега ми свършва времето за писане, за него следващото включване.
За мен празничната суматоха отмина та се връщам към рутинното русло.
Бел, не ми е попадал Warau Matryoshka в полезрението. На челно място на постера виждам познатата муцуна на адаша Шо. Wink Mr. Green

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 12:48 от Шошулчо

# 646
Шо, за мен целият актьорски състав е непознат с изключение на Дай Уатанабе, но сериалът си струва със сигурност.

# 647
Шоши, за Phone да кажа само, че трябва да сме доволни как го завършиха. В новелата било отделено много повече време на цялата тарапана с бунтовническата война в измислената държава. В сериала са ни го спестили. И добре са направили, че я си представи да ни занимаваха още 3-4 епизода с това, до какво щеше да доведе smile3511.

# 648
  • MJF
Охо, Бел значи сега се запознаваш с "баш адаша ми"- Шо Сакурай.
Ей на , като го видях преди, пак се сетих как ме стресна преди години скицата той. Гледам си аз спокойно фигурно пързаляне с пълно внимание и хоп изненада, на екрана ми внезапно позната муцуна но със сигурност не от фигурното. За няколко милисекунди се чудех " Open Mouth какво аджеба стана, що се оплетоха картините ми от фигурното и далекоизточния фронт" ooooh! . А тоз хванал микрофон и интервюира японски фигурист и попада на картината ми. Голям майтап, бях за скрита камера.

Ой, ама 2в1 много удачен емотикон , да не ровя сега из старите ни и аз. Еми да, напълно доволни значи трябва да сме. Почуствах се като "уайт треш", Peace не съм измислила аз тоз термин, но много го ползвам когато споменавам северноамерикански фронт, насред тези въпросни 2 серии. Хем въоръжена с верния ми другар- мишока. Unamused . Значи главната ми забележка е една. Не 12 а 10 серии е трябвало да има.

# 649
Охо, Бел значи сега се запознаваш с "баш адаша ми"- Шо Сакурай.
Скрит текст:
Ей на , като го видях преди, пак се сетих как ме стресна преди години скицата той. Гледам си аз спокойно фигурно пързаляне с пълно внимание и хоп изненада, на екрана ми внезапно позната муцуна но със сигурност не от фигурното. За няколко милисекунди се чудех " Open Mouth какво аджеба стана, що се оплетоха картините ми от фигурното и далекоизточния фронт" ooooh! . А тоз хванал микрофон и интервюира японски фигурист и попада на картината ми. Голям майтап, бях за скрита камера.

Ой, ама 2в1 много удачен емотикон , да не ровя сега из старите ни и аз. Еми да, напълно доволни значи трябва да сме. Почуствах се като "уайт треш", Peace не съм измислила аз тоз термин, но много го ползвам когато споменавам северноамерикански фронт, насред тези въпросни 2 серии. Хем въоръжена с верния ми другар- мишока. Unamused . Значи главната ми забележка е една. Не 12 а 10 серии е трябвало да има.
Да, досега ми беше познат само по име от темата, за първи път го гледам в роля, впечатлена съм.

# 650
  • вятърничава
Браво на bell, че поддържаше огъня в темата и срам за нас.
Да отчета началото на новата година с японските : Nevertheless: The Shapes of Love с Рюсей Йокохама, адаптация по корейски уебтюн. 8 кратки епизода по 25мин. Симпатични актьори,младежи - творци художници, сценарий - нищо запомнящо се, Рюсей е все така красив Simple Smile Приятен за 1 гледане.

Не е толкова красив в новата тайга, която би трябвало да е стартирала вчера.Но всичко изглежда доста колоритно, епично и интересно. Бих гледала!

А за този, мммм....не съм сигурна:
Скрит текст:

Shrink: Seishinkai Yowai (2024) - само 3 епизода, но с мъка изгледани, заради вас и Томоя Накамура естествено. Много ме натовариха тези случаи на психиатъра с багетите.Не ми хареса.
Скрит текст:
Не е основна тема,но не ми дава мира този въпрос: Как си изоставят децата тези японци?,нали семейството им е най-важно, как една майка зарязва децата си, никога не ги е потърсила, това го има във всеки втори сериал/филм.

Phone When the Phone Rings изгледан и на същото мнение,като вас. Ю Йон Сок все пак с добра роля (до еп.10 Joy). Все пак помним още не с добро ролята му в банкерския сериал. Симпатични са двамата ГГ. Аз прочета ли,че сериал е по уебтюн и си обяснявам всички недоразумения и екшъни на екрана и даже ги приемам.

Не помня,дали писах за филма Love in the Big City (2024) .На мен ми хареса, даже Kim Go Eun ми хареса в тази роля.

# 651
  • MJF
За изоставянето на децата дето дават по сериалите/филмите на японския фронт:
Eдно от обясненията ми е до колко е възможно работещ сам родител, вкл. без помощ от баба/дядо поне в гледането на малко дете/внуче, да отгледа макар и трудно детето си - ясла-детска градина -работно време-здравно обслужване.
Специално за сами жени родители и още фактори се намесват към горните.
А иначе всичко е на фона на историята до тук на Япония  в случая спрямо жените , майките и сам родител жена. Редица липси от правен и обществен/социален аспект. Няма какво да се лъжем. Все се сещам при по-кофти казуси като давата , за драмата с аналога на нашето ЕГН . Цял сериал гледахме с Рос назад във времето и бях много впечатлена. И от тогава на няколко пъти ми е попадала текуща информация относно това.
На мен някак си всички фактори вкупом ми обяснават причинно-следствено тези неща в японските продукции.
Или пък лихварството и сие в корейските и загробването на близките и най-вече децата , про това малолетни още , от родители.

bb6, що го гледа като те натоварва? Hug

Те пък точно бяха избрали да дадат не "комерсиални"  а конструктивни методи на помощ за дадените казуси. В Shrink: Seishinkai Yowai имам предвид.

Ю Йон Сок преди таз цялата работа с реклама на телефони бе на екрана ми като лекар.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 18:06 от Шошулчо

# 652
  • вятърничава
bb6, що го гледа като те натоварва? Hug
Щото 3 епизода, то аз кво ли не съм гледала, та реших да изтърпя и това Innocent
Ю Йон Сок беше сладък лекар.

# 653
  • MJF
От таз цялата работа се сетих че имам да гледам филм с него. При това с кучета. Отдавна отлежава в някой мой списък Mr. Green My Heart Puppy (2023)

# 654
Да знаете как се радвам на раздвижването в темата!
Нали реших, че ще преравям архивите, попаднах на сравнително стар сериал с Арата, от 2009 година, News Sokuho wa Nagareta. Загледах го днес, интересен е, макар че малко мудно се развива действието.

# 655
  • вятърничава
Останаха ли сериали с Арата, които не си гледала Wink

# 656
В момента по Кино Нова дават Operation Chromite. Преведен е като "Токийското пристанище".

# 657
Останаха ли сериали с Арата, които не си гледала Wink
Joy
Мислех, че не са останали, обаче този някак съм го пропуснала. Няма да му се размине.

# 658
  • вятърничава
Кейти Пери и Орландо Блум в Токио Sake
https://www.instagram.com/p/DERPmMNzTrl/?utm_source=ig_embed&img_index=1

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 13:28 от bb6

# 659
Grand Maison Tokyo SP - тв филм, спешъл

Открих новия японски сезон с Кимурин. Спешълът/ тв филма на сериала от 2019 г. Grand Maison Tokyo, който японците излъчиха на 29 декември беше страхотен. Голям смях с Кимура и неговите мимики и жестове, както и сложните му отношения с Кьока Сузуки. Продължих и линията с Юта Тамамори, след бокса.
Този спешъл японците го пуснаха само ден преди по кината да тръгне филма Grand Maison Paris и задължително трябва да се гледа в последователност - сериал - тв филм/спешъл - филм, за да се схване цялата нишка.

В тв филма/ спешъла продължихме след финала на сериала, а именно, ресторантите в Япония след К-19 кризата. Нашият ресторант за френска кухня в Токио е изгубил и трите си звезди Мишлен, които спечелиха в сериала от 2019 г.
Kимура, който тогава на финал духна отново към Париж, сега се завърна, само че не в Токио, а в Киото.
И започна новото приключение...

Кьока Сузуки го откри само по манджите му, хаха. Опита ли ги - знаеше къде се крие творецът им. Сцената, в която хвана Кимура в кухнята и го нарече "кинпацу оджи сан/ изрусено старче", а той ѝ отвърна с неговото "оба сан/стара жено", беше много добра, хаха.
Казуки Китамура не пропусна да се запише и тук, макар че не участва в сериала от 2019 г. Сега му бяха намерили ролята на богат бизнесмен, който инвестира в ресторанти с изискана кухня.
Отрицателен герой, чийто нос на финал беше натрит от Кимурин. Сцената безценна, хаха. Нашите герои от Гранд мезон-а бяха попаднали на Казуки Китамура по време на К-19 кризата. Било е много трудно да оцелеят сами, но и това, че са свалили качеството, ги е принудило да изгубят трите си звезди Мишлен.
Да не разказвам всичко, защото е свързано с още много писане, но след големи и много забавни събития и обрати, и с помощта на големия Кимурин, Гранд мезон-а си върна една звезда Мишлен, а и при тях заработи героя на Масатака Кубота. Това е също нов герой в историята, който се оказа, че се познава с Юта Тамамори от работата им в парижките ресторанти.
За героят на Юта Тамамори - той стана главен готвач, а и има вече съпруга, че и дете чакаше.

На финал спешълът завърши с това, че Кимура си събра багажа и отново потегли за Париж, а на летището в Токио, като негов спътник, го изненада Кьока Сузуки, т.е. двамата отново се събраха и решиха да се върнат там откъдето започна сериала през 2019 г. - в Париж.
Показаха и част от филма, който вече върви по кината в Япония. Кимурин и Кьока са открили собствен ресторант в Париж, там където се запознаха преди пет години, а в историята вече са включили и Текйон, бляк. Абсурден е този дървен кореец и не знам защо са го напъхали във филма?!.

Този тв филм/спешъл на Grand Maison Tokyo беше над два часа. Чудесно начало на японския фронт за мен. Посмях се и се порадвах на много други любими японски муцуни - Мицко Ойкава също се включи отново в историята, Икки Савамура, Ан Накамура, Каничиро Сато и др.

Сега вече чакам излизането на филма през април-май. За да видя края на тази вече шестгодишна история.

True Colors - епизод 1

Открих сезона и на новите японски сериали от зимния сезон. В неделя, 5 януари, първи беше True Colors.
Знаех, че щом е сериал на националната телевизия NHK - няма да ме подведат. Това е класическа японска човешка драма в пълния ѝ разкош + страхотен актьорски състав.
Тя, Кана Курашина, има много рядко очно заболяване. По професия е фотограф и започна да губи зрението си. Оказа се, че от дете има проблеми с разпознаването на някой по-близки като цвят цветове, но с годините проблемите се засилват. Направи си изследвания, но нейния лекар я изпрати при друг по-голям специалист офталмолог (в ролята Джун Канаме), който откри, че тя има конус дистрофия, т.е. това неразпознаване на цветовете е само началото на рядко генетично заболяване на очите, което е свързано с увреждане на ретината и води до ослепяване.
Кана Курашина е известен и много отличаван фотограф, но спи с шефа си, в ролята този неприятен охлюв Кеничи Такито, който има съпруга и дете. Връзка между богаташ и неговата подчинена. Тя осъзнава, че това не е редно и от превюто, което видях за втори епизод, очевидно, че ще напусне компанията, а и той самия, след като не може да я използва като фотограф, заради заболяването ѝ, явно ще се отърве от нея.
И историята започна...
Все още не се е появил героя на Кацуя Майгума, който е главен в историята (с него ще е обвързана Кана, след като зареже онзи охлюв Кеничи Такито), както и Кен Уатанабе.

Днес стартират други два нови японски сериала, които чакам - Tokyo Salad Bowl с Нао и Рюхей и Ikinari Kon с Ю Широта.

И една изцепка на Рьо Йошизава за новата 2025 г.
Напил се и влязъл в съседен на него апартамент, като поискал да ползва тоалетната. Бил е толкова пиян, че не е осъзнал какво върши. Вратата на съседния апартамент не е била заключена, а и както става в корейските сериали - случило му се и на него, объркал вратата.
Да, де, но съседът е подал оплакване и сега всякакви реклами на Йошизава падат, прекратява договори, публично извинение, абе, шоу. Ще поспре да снима, а съседа ще намаже няколко хиляди йени отгоре, че и милиони.
Личи му на Йошизава-сан, че е шеф на Токио Манджи Ганг. Манджиро Сано е второто му Аз. Не е могъл да излезе от роля. Случва се.

Рьо Нарита пък обяви брак с обикновена жена, която не е от шоубизнеса и затова името ѝ не се съобщава. Чакат и дете.

И нещо корейско все пак от мен....

На 10 ноември навърши 47 години, но е решил да си продължи в линията вечно млад още дълго време. Нямаше остарявяне.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 20:11 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт