Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 412
  • 776
  •   1
Отговори
# 75
Китана, аз май ти казах веднъж, че ще си изчака девойката девата. Ще вземеш да преносиш накрая Grinning

Аааа Марти недей така, дала съм й краен срок до 29ти да излиза Joy . Даже днес питах акушерката, какво ще правим ако не реши
да излезе до 1ви, имало два варианта.. Sweat Smile Надявам се, че няма шанс да решат да я чакат до моя рожден ден, че не ми харесва като идея. Joy Явно си се чувства добре бебока вътре щом не бърза за никъде.

# 76
И ти ли си Дева? 😍 коя твоята дата?

Китана, аз май ти казах веднъж, че ще си изчака девойката девата. Ще вземеш да преносиш накрая Grinning

Аааа Марти недей така, дала съм й краен срок до 29ти да излиза Joy . Даже днес питах акушерката, какво ще правим ако не реши
да излезе до 1ви, имало два варианта.. Sweat Smile Надявам се, че няма шанс да решат да я чакат до моя рожден ден, че не ми харесва като идея. Joy Явно си се чувства добре бебока вътре щом не бърза за никъде.

# 77
Аз залагам на утре. Каката е на 27, ама ноември. Да видим Grinning

# 78
Кремона-на 9ти съм аз Blush

Марти, на всички залозите минаха вече бяха почнали от 18ти. Sweat Smile Аз имам още две дати, в които си намирам някаква символика едната е днес другата е 29ти. Simple Smile
Иначе и 27ми звучи добре това й е термина по УЗ от самото начало.

# 79
Китана, казват, че августовските Деви били по-луди от септемврийските. Та май по-добре да дочака 1 септември 😁
Шегувам се, разбера се. Тя ще си избере кога да се роди.
Аз и при двете ми раждания имаше в последния момент размествания по предварителните графици. Да, родиха се на определената дата, но едната по-рано от плануваното, а сега по-късно. Което до някъде пак си е съдба.
Ние сме си вкъщи от вчера. Бях споделила, че се притеснявам много от първата среща на каката и бебето. Всичките ми притеснения бяха абсолютно напразни. Когато ни свалиха в залата за изписване, аз първо си взех каката да си я прегърна. Липсваше ми ужасно много и имах нужда да я нагушкам. Баща й ми каза, че ме е търсила из къщата и аз още повече се притеснявах. Но да, тя като видя бебето веднага се лепна за него да го бара. Нямаше никакво притеснение или стрес. После и вкъщи като се прибрахме се залепи за нея. Искаше да й барне ръчичките, ушите, очичките. Беше й много интересно, че мърда, издава звуци, пие мляко. При всеки звук от бебето се обръщаше да я види и се радваше. Тази сутрин искаше да й дава вода да пие ☺
И за първа сутрин от месеци насам искаше аз да я приготвя за ясла и аз да я закарам. С две думи - щастлива съм, че я прие добре и мен също. Щастлива съм, като я виждам, че тя е щастлива, че съм си вкъщи, дори и с бебе в ръцете и не спира да повтаря “мама, мама, мама”.
Първата ни вечер мина много по-добре от очакваното и в сравнение с първата вечер с каката вкъщи. Бебка за сега е спокойна. Спинка и папка, но е много лакома. Кърма все още нямам, но ако съдя и с предишния ми опит, най-вероятно няма и да имам. Иначе бебето има силен сукателен рефлекс и търси гърда. Дозата АМ не му стига и след 1:30-2ч търси отново храна. Ще се мъча да отрегулирам храненето, за да може да направим режим и за спането впоследствие.
Пожелавам на всички чакащи все още, търпение и спокойствие и ви чакам да говорим вече и за първите трепети от бебетата вкъщи 🥰

# 80
MDA, много сладък разказ! Радвам се, че адаптацията протича леко, надявам се и занапред така плавно да се случват нещата!
Разбирам, че не си спряла каката от ясла? И аз не мисля да спирам нашия батко, въпреки, че масово препоръките са да се спират.. надявам се да не се разболява много и да не е нещо сериозно при него.

# 81
Честито прибиране! С голямо облекчение прочетох поста, значи има надежда за всички ни с две деца 😃

# 82
Китана, казват, че августовските Деви били по-луди от септемврийските. Та май по-добре да дочака 1 септември 😁
Шегувам се, разбера се. Тя ще си избере кога да се роди.
Аз и при двете ми раждания имаше в последния момент размествания по предварителните графици. Да, родиха се на определената дата, но едната по-рано от плануваното, а сега по-късно. Което до някъде пак си е съдба.
Ние сме си вкъщи от вчера. Бях споделила, че се притеснявам много от първата среща на каката и бебето. Всичките ми притеснения бяха абсолютно напразни. Когато ни свалиха в залата за изписване, аз първо си взех каката да си я прегърна. Липсваше ми ужасно много и имах нужда да я нагушкам. Баща й ми каза, че ме е търсила из къщата и аз още повече се притеснявах. Но да, тя като видя бебето веднага се лепна за него да го бара. Нямаше никакво притеснение или стрес. После и вкъщи като се прибрахме се залепи за нея. Искаше да й барне ръчичките, ушите, очичките. Беше й много интересно, че мърда, издава звуци, пие мляко. При всеки звук от бебето се обръщаше да я види и се радваше. Тази сутрин искаше да й дава вода да пие ☺
И за първа сутрин от месеци насам искаше аз да я приготвя за ясла и аз да я закарам. С две думи - щастлива съм, че я прие добре и мен също. Щастлива съм, като я виждам, че тя е щастлива, че съм си вкъщи, дори и с бебе в ръцете и не спира да повтаря “мама, мама, мама”.
Първата ни вечер мина много по-добре от очакваното и в сравнение с първата вечер с каката вкъщи. Бебка за сега е спокойна. Спинка и папка, но е много лакома. Кърма все още нямам, но ако съдя и с предишния ми опит, най-вероятно няма и да имам. Иначе бебето има силен сукателен рефлекс и търси гърда. Дозата АМ не му стига и след 1:30-2ч търси отново храна. Ще се мъча да отрегулирам храненето, за да може да направим режим и за спането впоследствие.
Пожелавам на всички чакащи все още, търпение и спокойствие и ви чакам да говорим вече и за първите трепети от бебетата вкъщи 🥰

Наистина много красива история! Браво на вас,  MDA!

# 83
Азалия, първоначално мислех да я спра за известно време, но после прецених, че няма смисъл. Все още сезона е сравнително спокоен, а ако сега я затворя и я върна след 1-2 месеца, мисля ще е по-зле. Така или иначе трябва да се “научим” да живеем с бебе и тодлър, който ще мъкне разни неща. Не ми се иска да я изолирам каката. Има си нужда от контакти и разнообразие. Вкъщи не мога да й го дам. Хвърлихме се, пък дано да е за добро 😀

# 84
Азалия, при мен екшънът още не е започнал, но нямам намерение да спирам каката от градина, ще е втора група, започва на 16ти септември ще си ходи до разболяване. После оздравяване и пак обратно. Препоръки на чужд гръб много. То най-хубаво децата под похлупак и винаги здрави, ама не мисля, че за тях е най-добре 😂

# 85
Благодаря, имах нужда да чуя, че не съм единствената “луда” и “егоистка”..
Сина ми сега започва 1 група, но той и в момента си ходи, беше болен миналата седмица и от утре го пускам пак. Аз ще раждам след две седмици и предполагам, чее до тогава ще цъфне пак, горе долу по 2-3 седмици изкарва. Но той боледува само с течащ нос, нищо друго му няма, просто по-бавно минава и е малко досадно. Все пак се надявам тази зима малко от малко да е по-добре, да е засилил имунитета и за разреди разболяванията. Правим всичко възможно по въпроса, пък каквото сабя покаже! Също така много ми е важно да успея да кърмя, това може би ми е най-голямата тревога в момента. Него не съм го кърмила и много го изживях, сега много искам да потръгнат нещата..
Общо взето това е от мен. От утре най-накрая мисля да започна да пера и подреждам нещата, да видя какво дребно е останало да се докупува и да стегна някакъв багаж за родилното.
Вие как сте?

# 86
Егоизъм за мен е да лишиш едно дете от естествените нужди за възрастта му. При по-големите деца това са ясла/градина. При бебетата това е спане и спокойствие вкъщи. Двете не виждам как могат да се съвместят в реалността. Не съдя инакомислещите, това си е моята гледна точка и моята стратегия. На мен някой като ми сподели намеренията си и не отговарят на моите, или си замълчавам, или ако много се изисква отговор казвам “ти си знаеш най-добре, ти си преценяваш”. От непоискани съвети и оценки нямам нужда и избягвам да раздавам. Есента  не е баш пик на вирусите и не изключвам покрай Коледа/януари/грипна епидемия за поспра дъщеря ми от градина за някоя друга седмица. До тогава я караме по план.

Аз също ще раждам след 2 седмици, днес бях на тонове. Били супер, минах и един ехограф ей така за кеф. Няма индикации за проблеми или по-ранно раждане. Доктора измери, че бебока е наддал 500 гр за една седмица, което не знам дали е възможно, оставам скептична 😃 Взеха ми и микробиология, оставих я в лаборатория. Издадоха ми направлението за раждане, утре може би ще ходя и на другите изследвания. Другата седмица ще ги нося в болницата, в която ще раждам.

Иначе си кукувам сама вкъщи, мъжът ми е 3 дни в командировка, малката е на последно море с баба си и дядо си.

# 87
Здравейте и от мен , аз все още съм на морето ...хич не бързам да се прибирам но скоро ще трябва. Ходих тук на тонове за сигурност на докторката ми . Всичко е наред , имам и време до термина който ми е на 22 септември за това май и не си давам много зор а и май тази втора бременност по ларж го карам както се казва. Поздрави от мен и продължава моята мъка с това да не спя до 2 3... и никак да не ми е удобно 🤣

# 88
И нашата кака тръгва на градина от 2ри септември. Август не ходи защото градината не работеше.

# 89
Танчитка, толкова да съм съгласна с теб, и не само сега. Пък и ще раждаме през един ден, пупу всичко да е наред! Аз утре ще мина на тонове и микробиология, че днес се прибрахме от морето. И на сватба бяхме, много добре мина, чувствах се отлично и се харесах с роклята, която поръчах, а бях доста резервирана за нея. Така че го пишем успешно и това приключение 😅

Общи условия

Активация на акаунт