Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 600
  • 776
  •   1
Отговори
# 240
Мале, какъв голям бебевалеж! Честито на всички новородили мамчета! Много ви се радвам и с удоволствие чета разказите на всички!
Лежането ми най-после приключи, но въпреки огромното ми желание за разходка, едвам направих 5000 крачки. Заболя ме доста от едната страна точно под корема. Като седнах ми мина бързо, но все пак се разочаровах. АГ каза, че най-вероятно е заради лежането. Ще се видим в сряда за тонове, (аз ходя всяка седмица от 36 г.с. и на ехографа си ме гледа всеки път). Та ще правя разходки с почивки. Иска ми се да се пробвам пак да правя йога, но първо ще го изкоментирам с АГ.

# 241
Азалия, честита радост! Heart Да е жива и здрава малката принцеса, а на теб бързо възстановяване. Blush

Момичета, днес имам рожден ден и Ви черпя виртуално с тази тортичка. Ние с беболина сме добре, даже вече се кърмим. Малко ми е тежко с това не спане, но ще се справим, явно трябва да мине време. BlushHeartpulse

Качила съм в групата във фейсбук ръководството за раждане, за което говорех ако някой е пропуснал. Simple Smile

# 242
Честито на всички мами ❤! Бързо възстановяване ❤
В 37 седмица съм и познайте…разболях се 😃
Можете ли да ми препоръчате нещо за хрема и за болки в гърлото?
Както писах по-горе аз имам възпаление на средното ухо и док ми изписа капки за ухото+спрей за нос (въпреки че нищо ми няма на нос). Спрея е Африн. Днес пак мисля да ходя на УНГ, и аз съм в 37ма.

Докато чакам в отделението за запис на тонове, реших да помоля най-учтиво за ехограф и дежурния лекар каза “ама разбира се, заповядай” и ме прегледа. Плацентата била 2 степен на зрялост, имам достатъчно вода и бебето е главично. Само добри новини! Дано и с тоновете да е наред всичко!
Аз цяла бременност съм на Ксилометазолин..имам синузит и като ми се запуши носа/което е всекидневно/, не е е никак приятно, защото ми става тежко.
Помеждудругото аз като бях на 03.08 на тонове, моята АГ ми каза, че плацентата не е зряла.. Тогава бях в 36+2 г.с
Корема ми обаче не е малък.. Бебчо дано да е голям като батковците си 🤣.
За капак днес ходих да си пускам кръвните за васерман и хив
.. И хоп оказах се с прекъснати осигуровки. Та сега се занимаваме с това.. Да видим тези нап къде са сгрешили и какво са направили,като аз две години бях в майчинство.

# 243
И аз да се запиша, днес с планово секцио се роди Борислава 3кг 48см 🤟🤟
Казаха че всичко и е наред, видях я за бързо дори снимка ни направи милата акушерка 😇

# 244
Честито на всички за хубавите новини ❤️

# 245
Kristina001, Kristina001 честити рожби и от мен! Да са здрави и да ви даряват с много любов!
Китана, честит рожден ден и ти да си здрава, щастлива и все така целеустремена! Heart
LionMamma, защо е нужно да си правиш тези изследвания сега?

Сестра ми ми вкара филм преди малко, че може тапата да ми пада Grinning
щото вече пети ден имам зацапване, но от вчера е светло червено и обиииилно. Вие какво мислите?
Първите дни си беше тъмнокафяво и със сигурност беше заради махането на конеца. Сега се чудя. По принцип това че тапата пада може ли да се види на ехографа? Защото АГ днес нищо не каза, направи някакъв коментар за шийката и го попитах дали е скъсена, той вика "кво ти пука, ти си на термин, важното е че я избутахме до тук".
Това не е моя АГ, но всички доктори в тоя град ме познават и знаят за серклажа ми и паниките ми Grinning
та, следя се при всички доктори през тази бременност.
Не че искам да раждам по-рано, но ми се иска да съм наясно ако е тапата....

# 246
Китана, честит рожден ден! Да си здрава и щастлива Heart
Честита да е Борислава! Много да е здрава и да ви радва!

Паднала тапа не се вижда на ехограф.

# 247
Kristina001, Kristina001 честити рожби и от мен! Да са здрави и да ви даряват с много любов!
Китана, честит рожден ден и ти да си здрава, щастлива и все така целеустремена! Heart
LionMamma, защо е нужно да си правиш тези изследвания сега?

Сестра ми ми вкара филм преди малко, че може тапата да ми пада Grinning
щото вече пети ден имам зацапване, но от вчера е светло червено и обиииилно. Вие какво мислите?
Първите дни си беше тъмнокафяво и със сигурност беше заради махането на конеца. Сега се чудя. По принцип това че тапата пада може ли да се види на ехографа? Защото АГ днес нищо не каза, направи някакъв коментар за шийката и го попитах дали е скъсена, той вика "кво ти пука, ти си на термин, важното е че я избутахме до тук".
Това не е моя АГ, но всички доктори в тоя град ме познават и знаят за серклажа ми и паниките ми Grinning
та, следя се при всички доктори през тази бременност.
Не че искам да раждам по-рано, но ми се иска да съм наясно ако е тапата....

Тези за хив, васерман, кръвна група и пкк. Трябват за прием в болницата. Аз съм в 37г.с.,но предните 2 раждания са ми точно с 10-11 дни... Та скоро чакам... Мъжа ме бъзика снощи: Давам ти още 1 седмица или 10 дни. Корема ти е голям 🤣🤣🤣 Оправихме нещата с нап, просто не са ги отразили/техническа грешка/. Сега чакам да излезе в системата.
Иначе тапата е едно лепкаво, кафеникаво.. А може и червеникаво... Тя като цяло може да падне и нищо да не се случва.

# 248
И аз да се запиша ❤️
Вчера 9.09 с планово секцио се роди Василена, 3.300 кг, 47 см ❤️🩷

# 249
Момичета като ви чета така се радвам , надявам се скоро и аз да се запиша. Сега отивам на плуване и после съм на тонове вече в Шейново . За първи път ще ми ги правят там , прегледите винаги са ми били на друго място .
Честито на всички ви ,прегръдки и много любом ❤️

# 250
Честито на новите бебчета в темата! Да растат здрави и безгрижни, да похапват и да спинкат!
Танчи, успех и на теб днес!
Ние вече сме заедно в стаята и правим опити за кърмене, но още не ми е слязла кърмата и само коластра засуква засега. Някоя от вас кърми ли вече? След секциото на кой ден ви слезе кърмата?

# 251
Честита да е Василена! Да расте здрава и щастлива!

Аз не съм критерии, но този път кърмата ми слезе чак на 7мия ден.

# 252
Честито на новите мами! Да са ви здрави бебетата, да ви радват и слушкат! Да растат големи и силни!
Азалия при мен и след двете раждания секцио кърма имах на около 6-7 ден. За 1 вечер буквално гърдите ми се напълниха. До преди това само капки коластра.

# 253
И аз да се запиша ❤️
Вчера 9.09 с планово секцио се роди Василена, 3.300 кг, 47 см ❤️🩷
ЧЕСТИТО! Да е жива, здрава и пълна с енергия! Heart

LionMama, ние сме в една седмица с теб. Попитах те, защото на мен не са ми искали, само ПКК, която правих в края на август (23-ти август) и другите ПКК, дето съм правила по време на 9-те месеца, това ми казаха да нося като документи. Любопитно е, че клиниките и болниците не следват един и същи протокол.
Днес бях на УНГ и лекарката каза, че не вярва че съм в 9-ти месец, много ми бил малък корема Grinning но по-важното е че каза, че ухото ми вече е наред Grinning

# 254
Честита да е малката Василена! ✨
Аз започнах да предлагам гърда деня след секциото но бързо ми се разраниха зърната. Имах само капки коластра и ме болеше от ентусиазирания захват. На трети ден ми дадоха съвет за силиконови зърна и съм мега доволна! Освен че засуква по-лесно и безболезнено за мен, реално виждам че е текла кърма което за новак като мен е надъхващо. За сега комбинирам с адаптирано мляко, като вчера започнах и да се цедя вкъщи и да предлагам първо цеденото вместо формулата. Та така, нагласяхме се все още. С помпата бях изненадана да видя мляко на струйка - има надежда да заместим 😁

Общи условия

Активация на акаунт