Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 39 377
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Ние за момента сме само с БиоАмика и честно казано не съм редовна в даването ѝ, особено последните дни. Просто покрай мен доста мами споделят позитивен опит с комбинацията, която споменах, но нямам такъв с нашата девойка. Записвам си обаче съвета, ако се обостри и при нас положението. ☺

# 631
Мисля, че за рев от колики, най-много помага бебето да се сложи по корем на легне на предмишницита на мама и дланта да се пада на коремчето му. Може и лещо полюшкане и лекичко поклащане със всяка стъпка. Или да легне по корем варху мама. Иначе има и видео в ютуб, как се изпъват и сгъват крачетата, за да се изпръцка бебето и да му олекне. 🙂

Ние за момента сме само с БиоАмика и честно казано не съм редовна в даването ѝ, особено последните дни. Просто покрай мен доста мами споделят позитивен опит с комбинацията, която споменах, но нямам такъв с нашата девойка. Записвам си обаче съвета, ако се обостри и при нас положението. ☺

# 632
А някакви механични методи не ползвате ли? При нас топла ваничка за къпане винаги е помагала да отпуснат коликите. Или лежане по коремче за 10тина мин. И разни домашни масажчета съм пробвала, но помагат по-скоро да се изкарат газове.

# 633
Ротарикс не съм слагала на каката и на близнаците за момента мисля да не слагам.
Ние сме другата седмица на консултация, предполагам са около 5 кг. Ще ги мерна утре на домашния кантар. Не мога да ги вкарам нещо в режим, особено пък откакто бяхме в болницата с Матео. Поне нощем започнаха да правят по големи паузи.
Нашата кака нещо е болна (силно казано) с паднал глас и накашля, та днес я водих до Лл. Заговорихме се за инфекцията на Матео, та ще ни даде направление за нефролог да видим какво става. Утре сме на ортопед.
Някоя от вас знае ли детските нефролози в Надежда работят ли със ЗК?

# 634
Гледам, че доста хора смятат да пропуснат ротарикса и няма как да не ми стане любопитно защо. За каката изобщо не съм разсъждавала по темата, ЛЛ го препоръча и го даде за вкъщи. Иначе и тя в момента е нещо като болна, бистър сопол и много гадна кашлица давеща, без Т. По тоя повод е цяла седмица вкъщи, че не ми се влачи кашлицата цяла зима.
Малкият утре прави един месец, кило е качил от рожденото тегло, мерихме го на везната вкъщи. Сънят по цяла нощ все още е мираж и вярна на опита си, след като мине 5 кг. ще започна да го отучвам с вода на среднощното хранене.

# 635
Обхваща малко щамове и всички покрай мен с ротавирусна ваксина са болни поне веднъж в годината от ротавирус. За справка - каката няма ваксина и не е боледувала нито веднъж (пу - ПУ), а е на почти 5. На мен това ми е достатъчно. Ще го обсъдим с ЛЛ де, но не съм фен на незадължителните ваксини.

# 636
Нашата кака (на почти 4) също никога не е хващала ротавирус. Може и съвпадение да е, а и ние  сме много редовни на пробиотици (Панда ѝ давах до две и нещо, после тя сама си поиска от шоко мечетата, сега ѝ давам есенно-зимно омнибиотик Имунд). Само с една позната съм коментирала ротарикса и тя също беше сложила.

# 637
Пробиотик съм давала като бебе (до към 3 месеца) и при двата й приема на Аб. Това е било Grinning според мен си е организъм и ако си предразположен нищо няма да те спаси. Съдя по себе си - за почти 30те си години живот 3 пъти съм боледувала от такъв вирус. Майка ми всяка година, без пропуск.

# 638
Да, аз също съм от редовните всяка година, голямо шоу е. Базирано и на лошият си опит с варицелата, сложих на каката варивакс и съм доволна. Но аз съм проваксърски настроена, по дефолт съм ЗА всякакви ваксини без даже да се замислям. Затова понякога ми става интересно какви аргументи има някой против.

# 639
Аз след баня на коремчето правя движетие с ръка по часовниковата стрелка, около пъпа с движиние надолу, по посока към червата и  изхода. Няколко пъти само 🙂

Не искам да ви плаша, обаче и мои познати, включително и едните ни съседи, казаха че нямало смисъл от рота ваксина, че джипито казало че е безсмислено, че не знам какво, че не знам си що... обаче после лежаха по болниците, че даже 2 от семействата по няколко пъти. Определено в пъти по леко би преминал, този вирус, ако има такава ваксина. Първият път си я платих, защото преди 8 години още не бяха безплатни. Толкова много исках да я сложа, че щях да я платя на двойна цена, ако беше необходимо! Нищо не коства, то е едно "сиропче". Туй то. За справка, на мен са ми казвали лекари, че детето ми кара летен вирус, защото аз за 1 сополче, мъничко, първото ми дете го водех на лекар.
Т.е. аз не съм разбирала. А чревният вирус определено се разбира, когато го имаш. Значи, ваксината всеки път е работела или сме улучвали обхващащият щам, така ли излиза? 🤭 Ето, лятото, Автуст месец, аз с бебе на 40 и няколко дни го карах, мъжът ми също след мен, бебето не, за щастие. В нашата Юнска тема една майка писа, че съпругът й казал че приманавали антитела от нея чрез кърмената, защото и тя се оплака, че не искала да си зарази бебето, а то нищо му нямало в крайна сметка. Може и при нас така да е станало. Децата леко се подрискаха, ама леко. Дори пренебрежимо. Но аз бях много зле. Имах само повръщане, обаче цял ден. Нищо не успях да хапна и пийна. Лекарствата повръщах дори.
Накрая пих деган, за да успея да изпия лекарствата, които трябваше. Така че, аз не бих подценила действието на ваксината. Не обхващала много щамове, казвате. Не знаех, но явно обхваща най-разпространените или опасните, защото според мен и моят опит, има действие. Връстниците на децата ми лежаха по болниците ви казвам. Даже една майка на негов приятел, се опита да ме предизвика да й разбия носа като минимум! Каза ми "как пък за толкова време откакто ви познаваме, вие 1 поне не влязохте в болница".

А някакви механични методи не ползвате ли? При нас топла ваничка за къпане винаги е помагала да отпуснат коликите. Или лежане по коремче за 10тина мин. И разни домашни масажчета съм пробвала, но помагат по-скоро да се изкарат газове.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 02:03 от КремонаЛиза

# 640
Ееееее, това за болницата е много грубо, нямам думи направо 🤬
Нашата Бубка вече е на месец, бяхме на преглед, качила е 800 грама и 3 см. Аз съм доволна, при все, че е само на кърма и се притеснявах дали й стига през цялото време.
Коликите ни застигнаха с пълна сила и сега съм поръчала омнибиотик панда и био амика, чакам ги тези дни да дойдат. Между другото в Гален излиза най-изгодно пандата, на другите места е с поне 20 лв отгоре…
Малката има хемангиом на дланта и ни изписаха крем за мазане. Някоя има ли опит с това, махнали ли са се впоследствие?
Също и МКД откриха при раждането, вчера го гледаха пак, все толкова си е, очакват да се затвори с времето и трябва да го следим. Това са актуалностите при нас. Кажете вие как сте?

# 641
Ротарикса го сложихме на каката. Сега смятам и на малката да го сложим. Аз като цяло съм привърженик на ваксините. Ако мога да спестя боледуване, защо да не сложа нужната ваксина. Сега мисля да й сложа на каката за варицела и ако намеря противогрипната също. Сополите и кашлицата при каката още не са минали напълно от 1 месец вече. Реално нищо й няма. Сопола даже не тече толкова, колкото стои вътре и от него вечер докато спи и сутрин като стане кашля. Изпила е не знам вече колко сиропа и инхалации са й направени и не и не. Май цяло зима ще си изкара така.
Малката още е с разстройство и слуз в акото. Край няма… точно една седмица вече е така. Успях да се добера до гастро и днес следобед ще я водя. Интересното е, че не показва да я боли или каквото й да е друго неразположение да има. Просто си ака по 8-9-10 пъти почти течно ако премесено с много слуз. Педиатъра изписа едни прахчета, но нямаше никакъв ефект от тях. Най-вероятно ще излезе някоя бактерия …
Колики при нас май няма или и да има не създават дискомфорт. Давам само пандата за момента.

# 642
Тази за варицелата - варивакс май се казваше, ние  я сложихме на батковците преди 3 седмици. Дозата струва 80лв и се прави реваксинация след 2 месеца. Ако не я купиш буквално преди да отидеш в кабинета, задължително се съхранява в хладилник. Съветвам те ако ще я слагаш, да побързаш, ведвага щом е здрава разбира се. И те съветвам да побързаш с разчет, втората доза да не е "в болното време". Защото аз щом разбрах, че реваксинацията е след 2 месеца, не след 1, веднага се организирах за половин следобед и докато ги взема от градина и училище се върнах при джипито да ги ваксинира още същия ден.

Ротарикса го сложихме на каката. Сега смятам и на малката да го сложим. Аз като цяло съм привърженик на ваксините. Ако мога да спестя боледуване, защо да не сложа нужната ваксина. Сега мисля да й сложа на каката за варицела и ако намеря противогрипната също. Сополите и кашлицата при каката още не са минали напълно от 1 месец вече. Реално нищо й няма. Сопола даже не тече толкова, колкото стои вътре и от него вечер докато спи и сутрин като стане кашля. Изпила е не знам вече колко сиропа и инхалации са й направени и не и не. Май цяло зима ще си изкара така.
Малката още е с разстройство и слуз в акото. Край няма… точно една седмица вече е така. Успях да се добера до гастро и днес следобед ще я водя. Интересното е, че не показва да я боли или каквото й да е друго неразположение да има. Просто си ака по 8-9-10 пъти почти течно ако премесено с много слуз. Педиатъра изписа едни прахчета, но нямаше никакъв ефект от тях. Най-вероятно ще излезе някоя бактерия …
Колики при нас май няма или и да има не създават дискомфорт. Давам само пандата за момента.

# 643
Привет. Кога се слага първата доза Ротарикс?

# 644
На нас ни я сложиха около вторият месец.

Привет. Кога се слага първата доза Ротарикс?

Общи условия

Активация на акаунт