Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 36 321
  • 776
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте , следя ви редовно , но досега не съм се включвала . Малката е на 30 дни , но при изхождане настава неистов рев и напъване , а тъй като е на кърма , това се случва след всяко ядене и съответно се буди дори от сън и не спи пълноценно (тъкмо се унася и се стряска и започва да се напъва ), има ли други бебчета , които са така .. дали ще отмине скоро или дори се замислям вече за гастроентеролог , защото наистина се измъчва човечето Sad

# 766
Здрасти, звучи ми като колики това. Педиатъра изписа ли нещо?

# 767
Здравейте , следя ви редовно , но досега не съм се включвала . Малката е на 30 дни , но при изхождане настава неистов рев и напъване , а тъй като е на кърма , това се случва след всяко ядене и съответно се буди дори от сън и не спи пълноценно (тъкмо се унася и се стряска и започва да се напъва ), има ли други бебчета , които са така .. дали ще отмине скоро или дори се замислям вече за гастроентеролог , защото наистина се измъчва човечето Sad

И нашия е така.. напъва се яко като ака или пръцка (само на кърма е) и си разваля съня .. според мен са колики

# 768
Педиатърът изписа инфакол, но не смея да давам , тъй като нали водел до запек и да не влоша нещата… тя когато го изписа не беше чак толкова сериозно положението , а чак след седмица сме на преглед . Иначе давам омни биотик панда

# 769
Привет и от нас!
Сенна, и на мен ми звучат като колики. Аз взех Био Амика за коликите, но почти не съм давала.
Аз пък да попитам омнибиотика как да го давам, след като малката отказва шишета, а и не се цедя.. май няма вариант 😕
За наддаването, първия месец 800 грама, този месец вече 600, а има 10тина дни до навършване на 2 месеца. Не наддава супер много, но е спокойна и пълни памперсите. За сега не мисля да дохранвам с АМ, дано и не се наложи, защото навсякъде чета, че това е предпоставка за намаляне на кърмата.

# 770
Педиатърът изписа инфакол, но не смея да давам , тъй като нали водел до запек и да не влоша нещата… тя когато го изписа не беше чак толкова сериозно положението , а чак след седмица сме на преглед . Иначе давам омни биотик панда

Как давате омнибиотика? Аз пробвах веднъж, разтворих в малко изцедена кърма и повърна всичко на фонтан - едвам успях да разтворя прахчето и приключих с омнибиотика

Азалия, писали сме едновременно 😅 и нашия младеж наддаде към 8-900 грама за първия месец, стори ми се малко и затова питах, но явно е добре

# 771
Все изключвах коликите , тъй като след всеки плач следваше и пълнене на памперса , но те сигурно са свързани нещата..благодаря Ви .За омнибиотика- изцеждам малко кърма 15-20 мл и разтворено в нея в началото на храненето.. в началото опитах във вода , но го повръщаше. Евентуално може би да си вземете друг пробиотик , който е на капки и ще е по удобен приемът…

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 20:19 от SennaVi

# 772
От изписването на 19 дни до следващата консултация наддадоха по около 900 грама.
Следващия месец Антонио 1200, Матео 1400. Сега сме чак на 19ти и за първи ваксини.
Минахме вчера нефролог с Матео - няма аномалии, поне нищо видимо на ехограф.
Антонио е с много Крусти по главата и веждите също.

# 773
Все изключвах коликите , тъй като след всеки плач следваше и пълнене на памперса , но те сигурно са свързани нещата..благодаря Ви .За омнибиотика- изцеждам малко кърма 15-20 мл и разтворено в нея в началото на храненето.. в началото опитах във вода , но го повръщаше. Евентуално може би да си вземете друг пробиотик , който е на капки и ще е по удобен приемът…

Коликите се водят дискомфорт от движението на перисталтиката, та най-вероятно е това.. аз давам био амика преди ядене сутрин и вечер (г/д вече знам кога са му кризите и гледам тогава да дам) и после спи спокойно.. иначе ака по 5-6 пъти на ден и си пръцка доста 😅 и се напъва яко докато спи и се разбужда, точно както при вас.. помага също и да го гушна по коремче в мен.

А за омнибиотика - аз не успях в 30мл кърма да го разтворя, остана си на прах и малкия го повърна, та взех пробиен бебе.. по-нататък ще пробвам пак с омнибиотик 🤷🏻♀

Иначе днес бяхме на първа консултация и се оказа, че е наддал 1кг, лекарката каза, че е чудесно, та се успокоих 🤪

# 774
Днес ни посети другата баба, та имам малко време да включа пак и аз да се оплача.
Вчера малката ужасно трудно заспа за нощния сън. През деня ѝ нямаше нищо и вечерта започна да се стряска точно като се унесе. Чета че има и други, които така се сепват, но Даниелка не се напъва ами само размахва буйно ръчички. Знам, че е рефлекса на Моро, но досега не ни е правил проблем когато заспива. Вече не търпи и антистрес пелените, като се опитам да я повия и започва да крещи чак. Майка ми предполага, че може да са я урочасали, а пък на мен ми се иска да има по логично обяснение. Иначе през деня нищо ѝ няма, проблемите започнаха след храненето в 18. Днеска също през деня нищо ѝ нямаше, но пак започна да се стряска преди баба ѝ да я изведе на разходка. Надявам се поне да поспи в количката, понеже обича да се вози.

# 775
Днес на обяд ни сложиха ваксините и отгоре лепнахме кул пач. Сега при смяна забелязах че едното място на убождане още леко прокървява. При вас получили се така? Чудя се дали да сложа Риванол.

# 776
Момичета, заповядайте в новата тема ! RelaxedHeart  https://www.bg-mamma.com/?topic=1704423Heart

Общи условия

Активация на акаунт