"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 22 861
  • 421
  •   1
Отговори
# 75
Това с новите герои и истории трябва да приключи най-късно в трети епизод. Защото дойде ли време за продължение на историите и съм ги забравила тези от 1 епизод като нищо. Особено с това излъчване само неделно. А представяте ли си да продължат както досега - идват хората изслушва ги и обадете ми се пак. И точка. И да няма никакво разитие по случаите, а всъщност акцента да е върху отношенията на съпрузите.
Не мога да не отбележа прекрасната игра на Боян. Господин бизнесмена, толкова беше достоверен. Страхотно се справи и в Татковци и в Братя, недоумявам що няма главни роли.

# 76
Накрая на епизода имаше анонс за трети епизод, ще се появи отново дамата с безразборните връзки, както и момичето, което се плаши от съученика си. Така че явно ще имат развитие, да.

# 77
  • София
Боян Младенов е страхотен актьор, много го харесвам и аз.

# 78
  • Бургас
Хареса ми и еп.2!
/ От анонса се вижда, че героите/пациенти и историите им имат развитие... /

Иска ми се да можех да поздравя авторите на сериала, лично! Поставят през очите на зрителя кристалночисто огледало...! И насочват вниманието точно където трябва... За разлика от комерсиалните , екзалтираноприповдигнати рекламни предложения за <<продукти-панацеи за всички проблеми>>, с които ни бомбандират от всички страни или пък апокалиптичните предсказания за бури, бедствия, кризи  и болести по медиите- всички изместващи проблема вън от нас, този сериал кара хората да се вгледат вътре в себе си; в сърцето , в душата, в разума си.  10-20-50 човека , от гледащите да се разпознаят и погледнат на проблемите си отстрани, пак ще си е заслужавала продукцията.   Показват ни самата действителност, хората сме уязвими, объркани , грешащи...

Предполагам, че всеки се е сблъсквал в реала с подобни коравоглави личности, като пациентите от снощи!
Аз лично изпадам в ступор , не знам какво търпение и способност за емпатия трябва да има терапевтът....

# 79
На мен ми хареса сценката с майката на детето-крадла, как пое инициативата и терапевтката аха да не може да каже нищо Joy Дамата е толкова заета със собствената си личност и съществуване, че другите  имат право на изява само ако тя им даде възможност, даже и детето и .Тя не е притеснена , а раздразнена от неудобството ,което и причинява дъщеря и. Но пък и детето за това краде, да привлича внимание, и най-вече на родителите си.
   Пенко Господинов защо все гледа смръщено, много е досадно това

Иначе продължавам да не виждам смисъла и идеята на тоя сериал, прилича на тоя аматьорския - ден и нощ, идват едни поговорят и си заминат. Две серии, а реално нищо не вълнува, нито да предизвиква очакване.  За запълване на времето като няма друго в неделя вечер .А така да ми се гледа хубав български сериал...

Като се има предвид, че психотерапията е скъпо удоволствие и неразпространено по наште ширини , да разбирам ли,че ще има само богаташки истории Thinking, ами не е много вълнуващо, даже хич Smirk

# 80
 Като се има предвид, че психотерапията е скъпо удоволствие и неразпространено по наште ширини , да разбирам ли,че ще има само богаташки истории Thinking, ами не е много вълнуващо, даже хич Smirk
Това мисля е доста ограничено виждане, а и не кореспондира със сценария дотук. Тинейджърката от 1-ви епизод както и притеснената майка на тинейджърка от този епизод не изглеждат богаташи. Не е и нужно да си, за да потърсиш такава помощ. Въпрос на приоритети, а и срок, постоянство на посещения.

# 81

Това мисля е доста ограничено виждане, а и не кореспондира със сценария дотук.

OK, може и така да е.

# 82
  • Бургас
...
   Пенко Господинов защо все гледа смръщено, ...

Ами, снощи Манов ни го показаха за миг в пиянското му амплоа отпреди заминаването... Очевидно има доста от какво да се срамува и чувства виновен... Явно е,че не е щастлив, че е уморен и самотен; освен това загатнаха за вероятна професионална ревност в миналото, виждал е професионалния прогрес на съпругата си, а неговата книга/работа е буксувала... Все неща, които не предполагат усмивка и лъчезарност... Още си страда човекът....Явно е и по-консервативен във вижданията си, относно развитието на приложната психология... пролича си в тройния видеоразговор; още "се търси" ...

# 83
...
   Пенко Господинов защо все гледа смръщено, ...

Ами, снощи Манов ни го показаха за миг в пиянското му амплоа отпреди заминаването... Очевидно има доста от какво да се срамува и чувства виновен... Явно е,че не е щастлив, че е уморен и самотен; освен това загатнаха за вероятна професионална ревност в миналото, виждал е професионалния прогрес на съпругата си, а неговата книга/работа е буксувала... Все неща, които не предполагат усмивка и лъчезарност... Още си страда човекът....Явно е и по-консервативен във вижданията си, относно развитието на приложната психология... пролича си в тройния видеоразговор; още "се търси" ...

При това положение как се очаква да разрешава чуждите проблеми като е затънал в своите Thinking

# 84
  • Sofia
Това, че има своите проблеми не означава, че не може да помага професионално на други, затънали в друг вид проблеми. Може да е търсен ефект, като противопоставяне на семейните им проблеми, спрямо проблемите на другите и собственото им осъзнаване/разрешаване и т.н.. по пътя на разнищване на други казуси....Нищо в живота не е идеално...

# 85
  • Бургас
>При това положение как се очаква да разрешава чуждите проблеми като е затънал в своите Thinking<

Точно в това е драмата! Че и лечителят на душевната болка е просто човек, като всички останали... 😔 Но със знания и страничен поглед, може да помогне...

# 86
Обущарят ходи бос.
Знам това на френски и английски. На английски поговорката я има u във вариант за децата на обущаря. предполагам и на други eзици.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 17:33 от Dimana12

# 87
Всеки човек си има проблем, възходи и падения. Хайде сега, да не работи, защото не е щастлив 😀
А мисля, че ще заработят заедно по някои случай, за да им се даде шанс за ново начало. Този богаташ има нужда също от терапия, а синът му ще отиде при жената. За майката на клептоманчето ще трябва цял сезон терапия Joy

# 88
Всеки човек си има проблем, възходи и падения. Хайде сега, да не работи, защото не е щастлив 😀

Е, то зависи и каква е работата, той бърка на хората в мозъците ,не е счетоводител (като мен )😜 като объркам сметките ще ги оправя

# 89
Ако бърка в мозъците ще е неврохирург.
Психотерапевтите не са лекари Wink

На мен Ирмена ми е много неприятна и като игра, и като визия даже, но ще я търпя още

Общи условия

Активация на акаунт