Изневярата и след това ...

• 56 479
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 020
То в такъв случай, решението за раздяла идва лесно. Трудното при авторката е, че семейният й живот е бил хубав.

Наскоро слушах известен специалист по човешки отношения. Питаха го точно за изневярата и причините за нея. Две неща ми направиха най-силно впечатление: изневери се случват и в щастливите семейства; изневеряваш защото искаш да намериш онзи аз, който си бил, но който си загубил.
Вероятно е бракът да е бил хубав, защото си е хванала релсата, контрола, и все направо. А не защото реално и двамата са близки и удовлетворени.

Другото ми звучи като Естел Перел. При всички положения, ако не успяваш да си нещо, което искаш да бъдеш, с половинката си, значи има проблем. В кой - варира.

# 1 021
Който може да има паралелна връзка, скрито от жена си, той може и ще излъже и за много други неща. Толкова е просто и лесно за мен Simple Smile

# 1 022
Който може да има паралелна връзка, скрито от жена си, той може и ще излъже и за много други неща. Толкова е просто и лесно за мен Simple Smile
Който е криел изневяра, е криел и какво чувства и мисли за брака и партньора си.

# 1 023
То в такъв случай, решението за раздяла идва лесно. Трудното при авторката е, че семейният й живот е бил хубав.

Наскоро слушах известен специалист по човешки отношения. Питаха го точно за изневярата и причините за нея. Две неща ми направиха най-силно впечатление: изневери се случват и в щастливите семейства; изневеряваш защото искаш да намериш онзи аз, който си бил, но който си загубил.
Вероятно е бракът да е бил хубав, защото си е хванала релсата, контрола, и все направо. А не защото реално и двамата са близки и удовлетворени.

Другото ми звучи като Естел Перел. При всички положения, ако не успяваш да си нещо, което искаш да бъдеш, с половинката си, значи има проблем. В кой - варира.
Линда, първо: твоите мнения са ми сред най-ингересните в темата. Даваш материал за размисъл.
Относно подчертаното. Колко от нас не са си хванали релсата? Създаването на семейство и деца с всички последващи задължения и задачи върви по-лесно, ако "влакът" избягва дерайлиране.
Съвместният живот предполага компромиси. Някои от хората сме склонни на повече компромиси от други, съответно постепенно се отдалечаваме повече от това, което сме били в началото на отношенията. Сега, най-добрият вариант е да успееш да се върнеш към желаното ти "аз" и с подкрепата на партньора. Но, пък той за целта, може да се наложи да се раздели с дългогодишни удобства. Та? Развод, предполагам Wink
Не пледирам в защита на изневярата, разсъждавам.

# 1 024
  • София
Обикновено изневярата не е сама. С нея вървят ръка за ръка още един куп измами и лъжи - за пари, за време, за почивки, за децата, дори е възможно и за имоти... А това вече става много гнусно.

# 1 025
  • София
Не мога да си представя да имам доверие повече. А връзката без доверие придобива съвсем друг вид. Затова и казах, ако по някакви неведоми пътища остана в такава връзка, вероятно ще е в съвсем друг формат, който ще включва съвсем друго отношение към партньора и контакти с други мъже. Но това не ми е представата за връзка, не виждам такава да ме прави щастлива, съответно не смятам, че ще има дълъг срок на годност.

# 1 026
Той не съжалява, каква прошка? Той само дето не е казал, че се гордее, че ги оправя две едновременно. Извинявам се за езика, но това е малко по-различна ситуация от тази да се изневери веднъж и после човекът да се терзае как е могъл и как не е помислил каква болка ще причини на партньора си. Този ги разиграва и хич не му дреме. Няма такъв филм - имам право, защото рутина, битовизми и не знам си колко години брак. Този брак е и твой и си длъжен да се грижиш за него, заедно с другия, да измисляш различни начини за разнообразяване, които да поддържат любовта жива. Прощава се за личното спокойствие, а на другия - ако другият си струва. Тогава да, иначе да си губиш живота с човек, който все ще те лъже и унижава е чисто самоубийство. Аз тук не виждам любов към авторката, не виждам съжаление, че е била наранена и унижена. Има смисъл, но не и в такива ситуации. Толкова месеци я е лъгал, кой знае и за какво още, пък тя нека си затваря очите. Много хора потъват в битовизмите, но нямат паралелни връзки - общуват, изясняват се, решават заедно ли ще са или не, но не унижават така другия и не тръгват по този път. По-добре е човек да приеме истината, не да се самозалъгва. Как се продължава след това - никак. При всяко забавяне ще си мислите, че ви изневерява, при всяка дума - че ви лъже.

# 1 027
Скрит текст:

Линда, първо: твоите мнения са ми сред най-ингересните в темата. Даваш материал за размисъл.
Относно подчертаното. Колко от нас не са си хванали релсата? Създаването на семейство и деца с всички последващи задължения и задачи върви по-лесно, ако "влакът" избягва дерайлиране.
Съвместният живот предполага компромиси. Някои от хората сме склонни на повече компромиси от други, съответно постепенно се отдалечаваме повече от това, което сме били в началото на отношенията. Сега, най-добрият вариант е да успееш да се върнеш към желаното ти "аз" и с подкрепата на партньора. Но, пък той за целта, може да се наложи да се раздели с дългогодишни удобства. Та? Развод, предполагам Wink
Не пледирам в защита на изневярата, разсъждавам.
Ами според мен там е разковничето и на проблема и на решението - количеството и вида компромиси. Трябва отстъпчивост в една връзка, трябва и някакъв ритъм да се хване. Така е. Но хората понякога се разминават в разбиранията си и това е сложното. Това, което за единия е лек компромис и необходимост, за другия - не е. Много често големи различия изплуват при възпитанието на детето - то става като поле, на което виждаш много качества на партньора си. Единствената константа според мен е, че трябва да имаш предвид, че другият също си има вселена и желания. Звучи очевидно, но на практика често не се прави. И гаранции няма, въпреки добрите намерения.

Няма такъв филм - имам право, защото рутина, битовизми и не знам си колко години брак. Този брак е и твой и си длъжен да се грижиш за него, заедно с другия, да измисляш различни начини за разнообразяване, които да поддържат любовта жива.
Само да вметна и още малко нюанс - има и хора, които не са изневерили, защото не са имали достатъчно подходящ човек на хоризонта. А не защото са много по- устойчиви на изкушения. Или може би са донякъде по-устойчиви в смисъл на по-селективни. И това е с години, докато не срещнат подходящия и не се влюбят. А проблемите в брака са ги имали отдавна. От друга страна пък има и хора, които наистина при рутина и проблеми, просто си го търсят.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 11:46 от Linda*kiss

# 1 028
То тогава май всичко е въпрос на късмет. Или ще ни провърви, или не.

Как да (се мъчим) да отгатваме кой кога ни е верен или ни лъже, щото нещо му/ й е прещракнало.

Късмет, който предопределя много неща, вкл. и деца, възпитание и пр.

# 1 029
Това е и моето мнение Simple Smile Да си живеем живота, а проблемите се мислят ако и когато ти дойдат на главата. Иначе - не.

# 1 030
Само да вметна и още малко нюанс - има и хора, които не са изневерили, защото не са имали достатъчно подходящ човек на хоризонта. А не защото са много по- устойчиви на изкушения. Или може би са донякъде по-устойчиви в смисъл на по-селективни. И това е с години, докато не срещнат подходящия и не се влюбят. А проблемите в брака са ги имали отдавна.
Добър нюанс. И тук важи "никога не казвай никога", но още повече "не бързай да съдиш".
Изневерявали са ми. Не съм съвсем оперирана от ревност, но на онзи етап от живота ми не го приех драматично.

# 1 031
Би било идеално някой с реален опит да разкаже как е преодолял изневярата и продължили ли са относително щастливо? В полигамна връзка ли е било?

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 18:39 от Petko09699

# 1 032
Писаха в темата хора, на които половинката е изневерила. Не съм следяла от-до, защото е 70 страници тема вече (кога станаха?), но по спомен всички казаха, че накрая бракът е бил приключен и са съжалявали, че са давали шансове.

# 1 033
А това защо, когато хората са различни, връзките са различни, браковете са различни, ценностите са различни и т.н. Чуждото решение, ако не ти пасва, с какво ти помага?

Сещам се за още една любима сентенция "Животът е 10% от това, което ни се случва и 90% от това, как реагираме на случилото се."

# 1 034
има всякакви истории свързани с изневери, които и тук се изписаха..
преобладаващите според мен са на партньори, които търпят изневери или се правят, че не знаят за тях.. има и такива с разводи/раздели..щастливи ли са след това и колко не може еднозначно да се каже..
дали обаче човек, който е живял двойнствен живот по време на паралелна връзка, може да стане отново моногамен, честен и верен след като го хванат?
аз лично не вярвам, освен ако не се хване с трети човек, в който е сериозно влюбен..

Общи условия

Активация на акаунт