Изневярата и след това ...

• 56 415
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 095
  • Out of the Mix
Хубава дискусия сте спретнали и разгърнали с различни варианти и казуси, въпроси последните 3 стр., затова ще се включа и аз с отговори.

Елифф, учудвам се, че точно ти не разбра какво исках да кажа. Да ми го беше задала друг този въпрос/чуденка, ок. Simple Smile
Мисълта ми е, че да и за мен това са качества, които искам, ама знаеш ли защо? Защото и аз предлагам същото, само че от мъжка страна, нали.

Говоря за случаи, когато жената не понася мъжа, ама от изгода седи и се прави на "примерна".
Не да няма много такива.

Габриел, съгласен съм, дразни много и само провокират напрежение излишните подмятанки за какво ли не, лошото отношение, както казваш.

По въпроса на Абуто - предаден бих се чувствал. Всичко трябва да се казва овреме. Такива изненади са нож с две остриета. Или никога не казвай, или овреме, аз съм за второто.

Категорично съм и аз на мнението, че се усеща "разсейването", именно от динамиката в отношенията.
Не говоря да сте дупе и гащи, да не излизате самосиндикално, но се усеща. На мен не ми се е случвало, в смисъл изневяра, но промяна в отношението винаги се усеща, след което има разговор.

# 1 096
  • София
Само леко да отклоня темата. За малко.
Тези, които са твърдо за това, че брака е отишъл на кино и разумната стъпка е "развод". Как бихте реагирали, ако разберете за паралелна връзка на партньора ви, която се е случила да речем преди 10 години. Продължила е 5-6 месеца, вашият човек се е кротнъл и никога не ви е дал повод за съмнение. И всичко така до преди седмица, когато случайно научавате за аферата. Имате 18-20 години брак. Слагате ли кръста? Или...

Първо ще си дам 5-6 месеца време да помисля, като си спретна някоя паралелна връзка, да видя дали ще съжаля и ще оценя брака си докато ме лашка друг. Предателството си е предателство и лъжата няма давност. Дори да приемем, че времето може да притъпи някаква част от емоцията, няма как връзката да остане непроменена.

Колкото до авторката, тя изглежда си намира спасителни пояси в това да търси обяснение за действията на мъжа си. Интересно, че не изглежда да ги търси от него, а опира до философия и психология. Още по-интересно дали ако намери така търсената сламка, ще получи и желаното облекчение.

# 1 097
Много зависи от динамиката им.
Може и да свикне, ако приемем, че не е държала и не държи на сексуалната интимност толкова.
Ако са имали силна физическа връзка, обаче, това се отразява после, дори и да простиш/да ти простят. Супената сексуална интимност не се лепи.
Ако го карат само на философия и психология, може и да се закрепят нещата. Ако са удовлетворени и двамата в относителна степен.

# 1 098
“Излъжи ме, ако можеш” на Пол Екман. За броени левчета ще разберете много неща, няма нужда да давате торба с пари за курсове, семинари, модерни “психолози” и всякакви други алабалистики. Няма човек, който да не лъже, има много, които не си дават сметка, че е невъзможно състояние без никакви лъжи. Има и неволни лъжи, хората вярват искрено в лъжата си и лъжат други, има невежи хора, има препредаващи чужди лъжи, считайки ги за истина, неволните лъжи също са лъжи, както има и патологични лъжци. Също много народ лъже за да се нахрани. Мълчанието е равнозначно на произнесена неистина. Не по-малка лъжа е. Да, адски интересно е, но  във вашия случай с какво ще ви помогне. Вас ви лъжат и унижават и то с друга жена. Това е сигурно. Да се самоанализира той, ама на него така си му е добре. Единствената по-кофти ситуация е, ако беше мъж. Не се подигравам, то вече времената са такива, че…

# 1 099
Първо ще си дам 5-6 месеца време да помисля, като си спретна някоя паралелна връзка, да видя дали ще съжаля и ще оценя брака си докато ме лашка друг. Предателството си е предателство и лъжата няма давност. Дори да приемем, че времето може да притъпи някаква част от емоцията, няма как връзката да остане непроменена.
Да ходиш да те лашка друг само за да си го върнеш на твоя е все едно мъж ако му изневери жена му, да иде за реванш в някой бардак, да ги нареди 10 подред там и да ги почне. Всеки може да си го позволи, ако извади $1000, ама ще му стане ли по-леко ако е обичал жена си и е научил, че тя ходи да спи с друг?
Според мене не, само по-тъжно ще му стане.
Но си зависи от човека, предполагам. И в какви отношения са били.

# 1 100
А бихте ли ревнували мъжа си от обвързана колежка, с която си говори всеки ден по негова инициатива поне по час. Търси я за мнение по важни въпроси, като не вдигне, пише, споделя за проблеми във връзката (което няма как да се знае от половинката, разбира се), но смятам, че енергията се усеща.
Аз бих.
Да, определено.
Освен ако колежката не е много дърта и много неатрактивна. Тогава - да се консултира на воля. Simple Smile

# 1 101
  • София
Не е. На мен ми е малко жал.

Но и като цяло смятам, че на мъжете с много 'приятелки' от женски род не им е чиста работата.

# 1 102
  • София
Много ме кефи поредното меме:
По-скоро бих повярвала на кола без спирачки, отколкото на "тя е само приятелка."

# 1 103
  • SF
Аз мисля, че всяка двойка преминава шеговито или не съвсем през разговори за изневярата и какво би било, ако някой ден....
Говорили сме си за пътувания, за напълнявания, за смяна на работа, командировки, спортуване до късно. И в двойката си определят някакви вътрешни неписани правила. Например си знаят, че на море един без друг няма да ходят. Ако нещо такова се случи, то ще е по-скоро изненадващо, а не като част от статуквото.
Не може 17 години никога, ама никога да не си забелязал партньора ти да говори с чужда  жена, да закъснее, да спомене, че някоя актриса е страхотна, да не сте изгледали един филм с изневяра и последствия. Няма как такива неща да не са коментирани. Това са нормални теми от живота. Хората говорят за какво ли не - ако настъпи внезапна бедност, какво ще правим, ако спечелим милиони от тотото, ако срещнем Брад Пит или Анджелина Джоли и са самотни, разведени и навити...
Не може да не се знае какво е отношението на партньора към изневярата и други житейски ситуации.
Аз поне винаги съм знаела кой е ревнив, усещала съм кой е предан, кой ме следи, кой ми вярва. Личи и в елементарен разговор. Била съм на концерт и първите въпроси не са как беше концертът, оня пя ли като звяр, а ме пита имало ли е много мъже, сама ли съм била, как съм била облечена, кога съм се прибрала, чаааак след това ме пита дали концертът си е струвал. Ще ходя на планина и не пита къде, а първо пита с кого. С Моника. Тя сама ли ще бъде? Да. А онези нейните приятели на брат й? Няма да идват. Е, как двете сами в гората? Кога ще си дойдете? Някой няма ли да ви докара? След 2 дни разбирам, че въобще не знае къде ще ходя, но как ще съм облечена и кой ще идва е уточнено няколко пъти.

# 1 104
  • София
Да ходиш да те лашка друг само за да си го върнеш на твоя е все едно мъж ако му изневери жена му, да иде за реванш в някой бардак, да ги нареди 10 подред там и да ги почне. Всеки може да си го позволи, ако извади $1000, ама ще му стане ли по-леко ако е обичал жена си и е научил, че тя ходи да спи с друг?
Според мене не, само по-тъжно ще му стане.
Но си зависи от човека, предполагам. И в какви отношения са били.

Може и да му стане, да, кой знае. Не бих го съдила. Може и да приеме, че изневярата на жената е човещинка и да не си я слага много на сърцето. Може да тръгне на семинари да търси дълбоко-философска причина за действията й. Може да приеме, че след всичко, което е направила за него, дома и децата, малко креватна гимнастика навън не заслужава внимание. Темата показа, че има всякакви хора, с всякакви подходи в такава ситуация Relieved Моето лично мнение е, че всеки си преработва по неговия начин, пък изневерилия има най-малко право да го кори как.

# 1 105
  • София
Съгласна, а тъничката злобна нишка в коментара, отнесен до хипотетична ситуация на друг човек, говори рязко за двойните стандарти на хора, които са окей с изневерите. Със своите, не тези на половинката, разбира се.

# 1 106
  • Далечният изток
Така де, от тази и подобни теми съм разбрала, че е позволено само на мъже.
Даже един го обясни. Да таковаш било мъжкарско и гордо, да те таковат - унизително. Та все пак е голяма работа да таковаш, свое, чуждо, няма значение, то си върви като даденост на пола им (имат инструмента, не друго).

# 1 107
  • Out of the Mix
Хубаво е, когато се излезе от офиса, всичко да остане там и да не се прехвърля вкъщи, както и телефонните разговори. Не намирам за нормално да се прибере вкъщи, или аз, след което да говоря 1 ч. служебно, и то често.
Вече всичко е много динамично и неизбежно, особено с хоум офисите, дистанционната работа, и т.н. Но кратко, ясно, целево, ако не е нещо "спешно", директно минава за утре, ако е спешно - утре първа работа за деня. Има си неписани правила.
Прибере ли се човек вкъщи и след един диапазон 18.30-19.00 преко сили, никакви телефони по работа. Повечето хора не могат роднините да си чуят, по работа ще говорят. Не може да види мъжа си, да му врътне една така да се каже, час ще ми говори по телефона.
Профилактика на отношенията се казва. Всички са дресирани, че след определено време не вдигам. Само за много близки хора, и когато знам, че нещо може да се е случило, и ми е важно. През останалото време изобщо нямам намерение да се лишавам и от минута от времето си за приятния релакс, вечер, вечеря с близкия човек. Simple Smile

# 1 108

Елифф, учудвам се, че точно ти не разбра какво исках да кажа. Да ми го беше задала друг този въпрос/чуденка, ок. Simple Smile

Говоря за случаи, когато жената не понася мъжа, ама от изгода седи и се прави на "примерна".

Естествено, че не разбрах. Пишеш "седи и не пуска". Ама как точно да го пусне? Вързала ли го е, затворила ли го е, как? Всичко му поднесено на тепсия, та даже и табутата в секса. И той милият иска, много иска, ама как да тръгне?! То лесно ли е?!?
Е за такова "правене на примерна" ако знаеш колко мъже мечтаят Simple Smile

...ако не е нещо "спешно", директно минава за утре, ако е спешно - утре първа работа за деня. Има си неписани правила.
.........
Не може да види мъжа си, да му врътне една така да се каже, час ще ми говори по телефона.
Joy Joy Joy Кефиш ме, ш'ти звънна.
Не, не, по-добре ме назначи в твоята фирма. Най тача неписаните правила Wink

Това за говоренето по телефона и аз не съм съгласна. И наблюдавам и мъже се подхлъзват.Вместо да уважи жена си, той пет минути  мохабет дроби.

# 1 109
Това за говоренето по телефона и аз не съм съгласна. И наблюдавам и мъже се подхлъзват.Вместо да уважи жена си, той пет минути  мохабет дроби.
Аз съм ги научил.
Като звънне, казвам - "В моментай ба, не мога... Щи звънна след три минути". И чакат. Както казал Асан на машиниста - Който може спира бате.

Общи условия

Активация на акаунт