Изневярата и след това ...

• 56 382
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 125
Може да потърси друг, който няма да й изневерява. Да, и там има риск, но поне има надежда, докато с настоящия е факт. Все едно да стоиш във фирма, в която знаеш, че са ти намерили заместник и ще те уволнят, но вместо да си търсиш друга работа, стоиш, защото може и да размислят. Ти обаче се самоубеждаваш, че изборът е изцяло твой и по всяко едно време можеш да напуснеш сама.
Новият може да не изневерява, но то само това ли се гледа като мъжки качества?
Може да не й допаднат навиците му откъм пушене, пиене, обличане, хигиена, развлечения, вкус към музика и ТВ предавания, и хиляда други работи.
И най-важното: старият е баща на децата, децата са свикнали да живеят с него и го обичат, и той като живее с тях може да ги възпитава. А ако дойде нов, какъв ще им е? Как ще свикнат да живеят с чужд мъж? И ако се опита да им каже нещо, ще му отвърнат вероятно "ти не си ми баща, че да ми четеш лекции".
Ако вече децата са изхвръкнали от къщи, тогава може да е по-приемлив вариант за нов мъж. Иначе старият, но познат, макар и не перфектен, може да е по-добър вариант от нов и непознат.

# 1 126
Не знам защо задължително трябва новият веднага да става пастрок на децата, да се нанесе при жената и да се прави на баща. Това става с времето, ако изобщо стане. Аз не бих бързала да настанявам нов мъж при децата си.  Децата ще преживеят раздялата на родителите си. Бащата не спира да е баща, когато се разделят. Ако спре, то значи не е вършил работата си и преди това. Да си родител не означава просто да заемаш място на дивана. Този баща с хобита, за които жената не знае какви са и къде са, колко точно участва като родител?

# 1 127
  • София
Не се гледа само това, но то е супер фундаментално. Мъж, който изневерява, видно не се притеснява (или в най-добрият случай - не приоритизира) какво би станало, ако жена му научи и се разделят, ако децата разберат, ако вече не може да ги вижда толкова често, ако друг мъж се настани в живота им, ако любовницата се намеси в живота му. Но очаква жена му да мисли за тези неща? Мъж, който изневерява, демонстрира безотговорност, незачитане на чувствата на майката на децата му, рискува благото и финансовара сигурност на семейството, спокойствието на жена си, бъдещето на децата си, психическото им здраве. Това са ужасни черти, много по-страшни от това да не му знаеш навиците (които ще вземеш предвид като го избираш този нов мъж, все пак, а няма да хванеш първия, който не изневерява).

# 1 128
Може да потърси друг, който няма да й изневерява. Да, и там има риск, но поне има надежда, докато с настоящия е факт. Все едно да стоиш във фирма, в която знаеш, че са ти намерили заместник и ще те уволнят, но вместо да си търсиш друга работа, стоиш, защото може и да размислят. Ти обаче се самоубеждаваш, че изборът е изцяло твой и по всяко едно време можеш да напуснеш сама.
Новият може да не изневерява, но то само това ли се гледа като мъжки качества?
Може да не й допаднат навиците му откъм пушене, пиене, обличане, хигиена, развлечения, вкус към музика и ТВ предавания, и хиляда други работи.
И най-важното: старият е баща на децата, децата са свикнали да живеят с него и го обичат, и той като живее с тях може да ги възпитава. А ако дойде нов, какъв ще им е? Как ще свикнат да живеят с чужд мъж? И ако се опита да им каже нещо, ще му отвърнат вероятно "ти не си ми баща, че да ми четеш лекции".
Ако вече децата са изхвръкнали от къщи, тогава може да е по-приемлив вариант за нов мъж. Иначе старият, но познат, макар и не перфектен, може да е по-добър вариант от нов и непознат.
Тя може да си го избере без тия навици, те се виждат преди изобщо да се задълбочат нещата... За пореден път се повтарям - свестен партньор се избира, не се попада на такъв. Избираш го максимално близък до това, което искаш да получиш. Изневярата дали му е навик няма как да разбере в началото, ако не го хване на късмет.

# 1 129
Не знам защо задължително трябва новият веднага да става пастрок на децата, да се нанесе при жената и да се прави на баща. Това става с времето, ако изобщо стане. Аз не бих бързала да настанявам нов мъж при децата си.
Ами то тогава това не е нов мъж, а просто гадже.
Ще го виждаш 1-2 пъти в седмицата, вероятно.
Старият всяка вечер се е прибирал в къщи след работа и пак е намерил как да изневери. А новият 1-2 пъти седмично за няколко часа ще идва при тебе, през останалото време волен като птичка - но ще му имаш доверие да не ти изневерява? Успех!

Тя може да си го избере без тия навици, те се виждат преди изобщо да се задълбочат нещата... За пореден път се повтарям - свестен партньор се избира, не се попада на такъв. Избираш го максимално близък до това, което искаш да получиш.
Избираш като си свободен и ходиш по срещи. Като отглеждаш сама две деца, кога ходиш по срещи и колко широк избор имаш?
Тука доста теми има гледам от свободни жени, неомъжени и без деца и пак питат "къде да срещна мъж". А на тези с всички битови и домашни задължения покрай децата и без много свободно време, може би сами мъже им минават в шпалир и отговарят на въпроси от интервюто, та да могат да направят информиран избор?

# 1 130
  • София
Очакванията и уговорките са различни и не са променени правилата на играта, без ти да знаеш в единия случай. В другия - не е така.

# 1 131
  • София
Обикновено /не винаги/, мъжете склонни към изневери си личат още в началото. Още в първите разговори вмятат леки манипулации към жената, каква е мръсница, как е нормално да имат повечко партньори и разни такива. Едно такова, леко подхлъзване, подготовка на почвата, че връзката няма да бъде от сериозните и прочие.
Когато един мъж иска да бъде наистина с една жена, с деца от друг брак даже, той ще намери начин да е само е нея, да е до нея.
Ако не иска - ще си намери оправдания.

# 1 132
  • София
Ами то тогава това не е нов мъж, а просто гадже.
Ще го виждаш 1-2 пъти в седмицата, вероятно.
Старият всяка вечер се е прибирал в къщи след работа и пак е намерил как да изневери. А новият 1-2 пъти седмично за няколко часа ще идва при тебе, през останалото време волен като птичка - но ще му имаш доверие да не ти изневерява? Успех!

Да, ама за един-два пъти в седмицата, няма да му раждаш деца, няма да се грижиш за дома, в който живее, да му осигуряваш ежедневно уют и спокойствие, да движиш сума общи задачи, няма да си му отделила десетилетия от живота си, и няма да го чакаш с готова вечеря, а той да се прибира и да те целува с устата, дето я е врял малко по-рано между нечии крака Wink Та сори, Крис, не успяваш да ме убедиш колко е хубаво да се търпи изневеряващ мъж Joy Единственото, в което ме убеждаваш все повече е, че ти си такъв.

# 1 133
А за какво ти е някой, дето сте заедно 10+ години, ако ти върти номера и кръшка? Много ясно, че всеки нов е по-интересен и вълнуващ. Хич не схващам това изтъкване да си стоим при "познатото", защото "сме си свикнали".

# 1 134
  • София
Нали трябва да внушат на жените си да не ги напускат, като ги хванат Joy

# 1 135
  • София
Нали трябва да внушат на жените си да не ги напускат, като ги хванат Joy
Нещо като масово лицемерие и газлайтинг?
Какъв прекрасен живот!

# 1 136
стоят при 'познатото' мързеливите, на които не им се занимава да се самоиздържат и саморазвиват, обикновено.. тези, които стоят от силна любов се броят на пръстите на едната ми ръка сигурно, макар често с това да се оправдават..

# 1 137
Та сори, Крис, не успяваш да ме убедиш колко е хубаво да се търпи изневеряващ мъж Joy Единственото, в което ме убеждаваш все повече е, че ти си такъв.
Аз да съм казал, че е хубаво? Чувала ли си поговорката "ела зло, че без тебе по-зло" - понякога трябва да избираш между два варианта, и двата не перфектни, и избираш по-малко лошия. Както виждаш, има хора, които го правят - например авторката. Опитвам се да ти дам причини защо. Ако за тебе тези причини не важат, не го прави.

Втората част на твърдението ти пък ми звучи като детската градина - ти си еди-какъв си! Не съм! Си! Не съм! Си!
Има ли как да се докаже какъв е един анонимек аватар във форум? Всеки може да си мисли каквото желае, а който ме познава на живо, само той знае какъв съм.

# 1 138
Варианта да се водиш съпруга на мъж, който има паралелна връзка е винаги по-лошия вариант.

От какво би могло да е по-зле? Ако пие, ще се разделите. Ако те бие, ще се разделите. Нали? Но ако си има друга жена, не било толкоз лошо значи, така ли Simple Smile

# 1 139
  • София
Крис, значи не си изневерявал на жена си? А ако разбереш, че тя ти е изневерявала, ще останеш ли с нея в името на годините заедно и удобството?

Общи условия

Активация на акаунт