Изневярата и след това ...

• 56 367
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Out of the Mix
Наблюденията ми са, че масово след появата на детето, отношенията между мама и тате рязко се влошават, сексът оредява, страстта, прекарването им заедно, като мъж и жена.

И аз съм на мнение, че отношенията с жената, и на жената с мъжа трябва да са на първо място и водещи - тяхното време и приоритети. Детето си получава нужното, но другото крепи семейството и тогава може да има щастие с целия му колорит и субективност.

По същия начин и с роднини и приятели, служебно, хора, трети лица и т.н.
Имаш ли връзка, обгрижвай я, иначе всичко отива "у рЯката".

# 1 171
И аз съм на мнение, че отношенията с жената, и на жената с мъжа трябва да са на първо място и водещи - тяхното време и приоритети. Детето си получава нужното, но другото крепи семейството и тогава може да има щастие с целия му колорит и субективност.
За ергенчето това е най-важно, то се знае.
Но изгледай две деца и след 10-15 години да си говорим пак?

# 1 172
  • София
Нормално е, когато има деца, те да са приоритет. Незряло е да се очаква друго. Което не значи да се неглижират напълно отношенията в самата двойка. Просто повечето мъже са инфантилни и очакват при форсмажорни обстоятелства майката да предпочете тях.
Ако детето е болно, няма да има внимание за мамин, нормално. Самият той трябва да насочи своето върху общото дете, а не да реве, че не е обгрижван емоционално от "маминка."

# 1 173
  • Out of the Mix
Да, казвам баланс да се намира. То е ясно, че няма как всичко да е "както преди".
Тук във форума съм чел потребителки, които са споделяли същото, като мен и им се получава, така че може. Simple Smile
Крис, май и на теб много ти се иска да "глътнеш въздух", а? Wink

И нещо друго допълвам - аз не седя "статист".
Именно затова ще се получава. Отмятам много неща наравно с жената, винаги съм го правил.
И точно заради това тя ще има времето да обръща внимание на себе си, след което на мен подобаващо. Relieved

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 11:08 от Revoker

# 1 174
А, моите са големи вече. Е, не до степен сами да се гледат, но голямото е гимназия.
Малкото мога като излизам някъде да го оставя само в къщи; или като му се играе, мога да го пращам само с топката и колелото в двора на даскалото, да си играе там с когото намери.
Като бяха по-малки, все с мен обаче. На игра с мен, на детски рожден ден с мен, вземане/водене от училище с мен... сега живнахме от известно време насам, откъм свободно време за нас си с жена ми.

# 1 175
  • София
Децата не са пречка за отношенията в двойката. И обратно. Двойката е центърът, защото децата идват в двойката в един момент и след определено време излизат от нея.
А усилията и на двамата да са насочени натам, за да бъдат наистина двойка. Точно толкова, колкото и към децата, докато имат нужда. Не към единият от двойката, независимо кой, а към общуването им.
Крис, децата понякога спят, ходят на училище, на разни други занимания, имат си и време, в което се занимават самостоятелно (все повече с възрастта), та все остава време насаме с партньора, въпреки тях.

# 1 176
Скрит текст:
Всъщност всички разведени жени около мен си намериха нов мъж още първите 2 години сед развода.
Въобще и мен ме плашеха като малка, ама вече не се хващам на тези срашни приказки, разказани в мрака.
Нов мъж или ново гадже? Защото ако е второто, и за 2 дни могат да намерят, не 2 години - отиват сами на бар и готово, с мъж ще се приберат (какъв мъж е отделен въпрос).

Скрит текст:
Аз останах със същите впечатления, четейки Крис - че не е разбирал жена му да изневерява, че не му се лъже дългосрочно, демек в паралелна връзка, но е чукн@л тук- там еднократно.
Ми не, не съм - кажи как става без да лъжеш после, та да го направя. Може би ако успея да си предизвикам селективна амнезия - иначе все ще се издам.

В тази връзка, идва ми наум и следващия хипотетичен въпрос: ако измислят имплантиране на спомени в мозъка, примерно като във филма "Зов за завръщане" с Шварценегер - отиваш, включват те в компютъра и преживяваш като на живо каквото си поръчаш - приключения, жени, войни, всичко като наистина - та ако го измислят, което никак не е невероятно в близките години, и мъжът ви отиде и си поръча секс с друга жена, това ще се брои ли за изневяра?
Нов мъж. Едните живеят заедно вече, мъжете участват в отглеждането на децата. Возят ги до училище/детска градина, водят ги на море, гледат ги, когато майката има ангажименти, готвят им. Друга двойка са от една година заедно, също правят същото, но все още не живеят под един покрив. Децата изглеждат щастливи.
Ако са си намерили нещо еднократно в бара или секс бъди нямаше да го споменавам дори. Далеч съм от мисълта, че жена не може да си намери секс все пак, че да го пиша изобщо.
Знам, знам, не звучи готино. Митът за кравата с телето и че никой не я иска, освен за е*ане, се разваля с тези житейски примери. Мъжете много се дразят от факта, че може да им се намери заместник и особено ако се окаже, че той е свестен мъж и не е боклук.

# 1 177
Нов мъж. Едните живеят заедно вече, мъжете участват в отглеждането на децата. Возят ги до училище/детска градина, водят ги на море, гледат ги, когато майката има ангажименти, готвят им. Друга двойка са от една година заедно, също правят същото, но все още не живеят под един покрив. Децата изглеждат щастливи.
...
Митът за кравата с телето и че никой не я иска, освен за е*ане, се разваля с тези житейски примери. Мъжете много се дразят от факта, че може да им се намери заместник и особено ако се окаже, че той е свестен мъж и не е боклук.
Тези житейски примери се отнасят до "едните" - тоест едно семейство = един мъж? Не мисля че това е представително, защото аз мога да ти дам 10 примера за обратното (не че и те нещо доказват).
Но щом казваш, че жена с деца по-лесно си намира мъж, отколкото жена без деца - кой съм аз да споря. Не съм в женски обувки. За себе си знам, че пред две жени с еднакви качества, но едната с деца, другата без, бих избрал тази без.
Естествено, качествата никога не са еднакви, но да не ми кажеш сега, че статистически жените с деца са по-красиви, с по-добри сърца, по-добри къщовници, и по-добри в леглото от тези без деца?

# 1 178
  • София
Не е казала, че е по- лесно, а че жените "с багаж" също могат да си намерят и то адекватни хора.

# 1 179
Не е казала, че е по- лесно, а че жените "с багаж" също могат да си намерят и то адекватни хора.
Явно да - и то защото, по ирония на съдбата, съдейки по последното мъжко мнение, явно като си с деца има доста по-голяма вероятност да хванеш свестен, другите масово предпочитат "безбагажни" Joy JoyJoy

# 1 180
За ергенчето това е най-важно, то се знае.
Но изгледай две деца и след 10-15 години да си говорим пак?
Говорите сякаш всички двойки са така. Не са. Това е малко като с наратива да не се развежда жената, че после кой ще я иска. Или да се жениш в 20те, че после свършвали мъжете. Песимистично и плашещо, но не и вярно.

Ако някои си е намерил комфорта, чувства се добре и бракът му върви и другояче, добре. Но е факт, че разводите са от това, че партньорите в двойката не се понасят, а не защото някой е разлюбил детето. Така че си е съвсем резонно да се жениш за когото харесваш и да харесваш и да ти е достатъчен, този за когото си женен.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 13:33 от Linda*kiss

# 1 181
Скрит текст:
...
Митът за кравата с телето и че никой не я иска, освен за е*ане, се разваля с тези житейски примери. Мъжете много се дразят от факта, че може да им се намери заместник и особено ако се окаже, че той е свестен мъж и не е боклук.
Тези житейски примери се отнасят до "едните" - тоест едно семейство = един мъж? Не мисля че това е представително, защото аз мога да ти дам 10 примера за обратното (не че и те нещо доказват).
Но щом казваш, че жена с деца по-лесно си намира мъж, отколкото жена без деца - кой съм аз да споря. Не съм в женски обувки. За себе си знам, че пред две жени с еднакви качества, но едната с деца, другата без, бих избрал тази без.
Естествено, качествата никога не са еднакви, но да не ми кажеш сега, че статистически жените с деца са по-красиви, с по-добри сърца, по-добри къщовници, и по-добри в леглото от тези без деца?
Написала съм го ясно - "едните живеят заедно, мъжете участват" (явно трябва да поясня, че не са полиаморни, две жени с един мъж...), другата двойка не живеят заедно. Едните (които живеят заедно) са общо 5 двойки, във всяка от които участва жена с деца от предишна връзка и нов мъж (за уточнение това прави 10 човека, 5 жени и 5 мъже, не 9 жени на един мъж или някоя друга комбинация). Другата двойка са един мъж и една жена с дете, не живеят заедно.
Това са тези, за които се сещам и които познавам много добре и се виждам често с тях, познавам мъжете им - и старите, и новите.
Проектирането на лични страхове и предпочитания изкривява представите ни за реалния живот.
Значи вместо да кажем "никой няма да вземе жена с деца, ако я вземе със сигурност ще е по-зле от съпруга", може да кажем следното: "Страх ме е да остана сам, не смятам, че ще намеря друга, която да е необвързана и да поеме съпружеските задължения на жена ми с охота. Жена ми ще я е*ат разни мухльовци, ще ги запознава с децата, децата може и да ги харесат. Няма да виждам децата си достатъчно често, ще ми се отрази финансово, ще трябва да плашам издръжка, да се изнеса от семейното жилище, да плащам и наем. Жилището трябва да е голямо, за да има спалня и за децата, наемът ще ми изяде цялата заплата, няма да имам пари да ходя по срещи, ще видя жена през крив макарон."

# 1 182
Явно да - и то защото, по ирония на съдбата, съдейки по последното мъжко мнение, явно като си с деца има доста по-голяма вероятност да хванеш свестен, другите масово предпочитат "безбагажни" Joy JoyJoy
Добре де - същата тази жена, когато е била по-млада, по-красива, и без деца, най-добрият мъж, който е успяла да намери, после се оказал или изневеряващ, или пияница, или насилник, или нещо друго, заради което се развела с него.
И сега, 10-15 години по-късно, с деца в картинката, ще се котира по-високо и ще хване по-свестен от предния?
Някак си не го схващам това.
То че се женят повторно (някои и по 2-3 пъти) - женят се. Кой е казал обаче, че по-успешно от първия път?

# 1 183
Значи никой нищо не гарантира, ама ако знаеш, че някой е насилник/пияница/алкохолик/изневеряващ трябва да стоиш с него, защото следващият ще е какво - по-зле? Колко по-зле? Освен ако не смяташ, че всички мъже са еднакви и за нищо не стават. Smiley

# 1 184
Ами, Крис, човек на 20 е на един акъл, на 40 е на друг. Аз смея да твърдя, че на 40+ съм с човек, който много повече ми импонира като душевност, сексуалност и разбиране към живота от мъжа, с който бях на 25. Същият този, сегашният, ме взе с "теле". Смятам, че с възрастта човек става по-зрял, много по-добре знае какво търси и какво да очаква от една връзка. Свалили сме розовите очила и по-трезво избираме. Също така мъжете са видяли за това време, че с едната гола хубост не се живее, така че, търсят партньор и те, не само някоя кукличка. Говоря за качествените и осъзнати мъже, де, тези които са били и мой таргет.

Общи условия

Активация на акаунт