Изневярата и след това ...

• 56 332
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София
Преди може да е била по- млада и красива, после обаче е по- умна.
И грозните жени си намират, ако имат самочувствие.

# 1 186
Смятам, че с възрастта човек става по-зрял, много по-добре знае какво търси и какво да очаква от една връзка. Свалили сме розовите очила и по-трезво избираме.
Значи тогава грешката си е в жените - първия път като са избирали, са се подвели, че някой е секси, бедбой, кара да им пърхат пеперудите, или каквото там.
Тоя втория (или такива като него) може да са я искали и тогава, ама тя не им е обръщала внимание. И сега той я получава вече с деца от друг, които ще трябва да отглежда той. Някак си не е в негова полза, ама щом казвате...

Най-добре е човек хубаво да си опича акъла и да избира правилно от първия път. Но всеки може да сгреши - човешко е.

# 1 187
Младостта по никакъв начин не те предпазва от бъдещи кръшкачи, алкохолици и насилници.
Младостта и красотата ти дават повече избор, ама всички знаем, че младият човек избира с хормоните си. Та, имаш избор, ама нямаш инструментите да направиш правилен такъв, после имаш инструментите и акъла, ама нямаш толкова избор.

Но не в това е днес проблема
и моят повод за развод -
аз просто вече нямам време -
остана ми половин живот.
Развод ми дай, развод ми дай
и повече не ме мъчи.
Вземи панелите, трабанта,
но въздухът ми остави.

# 1 188
По темата за това, защо някои жени приемат изневярата на мъжа като нещо нормално. Очевидно е, защото в бащиното семейство са били свидетели на изневяра, чували са от майка си и баба си, че те мъжете са си такива и не търсят по-читав вариант, защото вярват, че такъв няма.
Може да играе роля и това, че някои жени не могат да се самоиздържат с работата си, но според мен по-скоро тази убеденост, че мъж ли е - кръшка.

А че една жена евентуално е ценна с това, да е добра майка, а другите неща са по-скоро пожелателни - шокирана съм от такава гледна точка, наистина. Защото мъжът и жената са центърът на семейството. Деца може да има, може и да няма, все пак не са длъжни да ги създават. А и децата са зависими от родителите броени години, какво правим след това - всеки се разотива по живо, по здраво?

# 1 189
  • Out of the Mix
Митът за кравата с телето и че никой не я иска, освен за е*ане, се разваля с тези житейски примери. Мъжете много се дразят от факта, че може да им се намери заместник и особено ако се окаже, че той е свестен мъж и не е боклук.
Съгласен, но това е рядко.
Каква може да е причината човек да бяга от "свестното и хубавото" в неговите очи, за него? Аз не бих, ако всичко ни е ок. Ако на нея нещо не й е ок, говорим, ако няма консенсус, се разделяме. Паралелности и "сравнения" във връзката докато си с някой не се прави. Simple Smile
Изстинат ли двама души, това трябва да е краят, не "заместници", кръшкания, изневери, с цялата съвкупност от драми и проблеми, обструкции. Аз лично нямам нужда от такова нещо.

Преди може да е била по- млада и красива, после обаче е по- умна.
И грозните жени си намират, ако имат самочувствие.
Ти, може би си около годините на Лъвица, не знам, ти ще кажеш, ако искаш.
Но, примерно Манди - умна си е отсега.
Аз съм си същият и отпреди 10-15 г., сега съм по-мъдър с много опит вече за какво ли не, не че съм по-"умен".
Същият разсъдлив съм бил и на 25-30. Simple Smile

Също така мъжете са видяли за това време, че с едната гола хубост не се живее, така че, търсят партньор и те, не само някоя кукличка. Говоря за качествените и осъзнати мъже, де, тези които са били и мой таргет.
Разбира се.

# 1 190
Добре де, Крис, значи ако мъжът кръшка, жената е виновна, че го е взела такъв и не е гледала, ако жената кръшка - той горкият, а тя - боклук. ?

# 1 191
Ами моя сегашен мъж не ме е "получил" с деца, а е направил осъзнат избор какво губи и какво печели от цялата работа. Явно не му тежи.

# 1 192
Младостта и красотата ти дават повече избор, ама всички знаем, че младият човек избира с хормоните си. Та, имаш избор, ама нямаш инструментите да направиш правилен такъв, после имаш инструментите и акъла, ама нямаш толкова избор.
С хормоните избират тийнейджърите. А сега както възрастта за първи брак е 30 - и то я свалят ромите, които се женят на/преди 18, а сред българския етнос е сигурно и над 30 - не ми се струва много оправдано това.

Добре де, Крис, значи ако мъжът кръшка, жената е виновна, че го е взела такъв и не е гледала, ако жената кръшка - той горкият, а тя - боклук. ?
Не, защо? И за двата пола важи. Ако мъжът си е избирал жена с оная работа, а не с главата, после кой му е виновен, ако тя излезе въртиопашка, или не си гледа къщата и децата, или нещо друго, за което да се вайка после?
Всеки си е отговорен за изборите.
И другото също важи за мъжете: ако мъж е разведен и отглежда деца и сега си тъси нова жена, сигурно ще намери някоя, но едва ли може да се надява на такава, каквато е можел да хване като е бил по-млад, по-хубав, свободен и без деца. Ще трябва да направи компромис. И ако тука му кажете, че ще има по-малък избор сред желаните свободни жени, аз напълно ще се съглася. За жените обаче не важало, викате?

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 14:17 от chris78

# 1 193
  • София
Не става дума за умни и прости, а за житейски опит.

А като си с дете, сработва и майчинският инстинкт да се погрижиш за него, като си намериш още един човек, който да се грижи за него в лицето на нов мъж. Не всяка иска да започне наново въртележката да си прави семейство. Някои жени просто си търсят кой да се грижи за детето им. Други си го обгрижват и умишлено не вкарват новите мъже в семейството, а ги ползват за компания. Трети не могат без да са обвързани сериозно с мъж и търсят под дърво и камък да се реализират като съпруги отново и отново. Хора различни

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 14:15 от The Catcher in the Rye

# 1 194
Скрит текст:
Смятам, че с възрастта човек става по-зрял, много по-добре знае какво търси и какво да очаква от една връзка. Свалили сме розовите очила и по-трезво избираме.
Значи тогава грешката си е в жените - първия път като са избирали, са се подвели, че някой е секси, бедбой, кара да им пърхат пеперудите, или каквото там.
Тоя втория (или такива като него) може да са я искали и тогава, ама тя не им е обръщала внимание. И сега той я получава вече с деца от друг, които ще трябва да отглежда той.
Скрит текст:
Някак си не е в негова полза, ама щом казвате...

Най-добре е човек хубаво да си опича акъла и да избира правилно от първия път. Но всеки може да сгреши - човешко е.
Новият не може да прехвърля травмите си и несгодите върху жената. Той също може да е бил в чужбина, да не е искал да се обвързва и да има деца, може той самият да се е влачил с години във връзка с жена, която не е била marriage material и да не е обръщал внимание на семейно-ориентираната жена и затова тя да се е хванала с бъдещия лош бивш, който тогава й се е струвал страхотен. Въобще новият е виновен за проваления й брак май май. И като цяло наистина всички мъже са боклуци. Дай да си стоим с първия грешен избор, защото сме си го избрали.

# 1 195
Честно казано, аз не съм си търсила мъж, който да се грижи за детето ми, за себе си лично си го намерих Simple Smile
А Крис не разбирам какво се опитваш да ни убедиш, че с втори брак няма как да си щастлив и да си кютаме с каквото сме си избрали на 20 ли?
За мен това изказване за крави и телета може да дойде само от един комплексиран човек. От мъжлета, дето нищо не предлагат, ама плашат гаргите, че да не им избяга сгодната женица. Съжалявам момчета, но има щастие и след развода.

# 1 196
  • Out of the Mix
Не става дума за умни и прости, а за житейски опит.

А като си с дете, сработва и майчинският инстинкт да се погрижиш за него, като си намериш още един човек, който да се грижи за него в лицето на нов мъж. Не всяка иска да започне наново въртележката да си прави семейство. Някои жени просто си търсят кой да се грижи за детето им. Други си го обгрижват и умишлено не вкарват новите мъже в семейството, а ги ползват за компания. Трети не могат без да са обвързани сериозно с мъж и търсят под дърво и камък да се реализират като съпруги отново и отново. Хора различни
Хубаво, съществуват тези постановки.
Ясно е, че връзката сработва най-добре с близки интереси и "гледането в една посока" за динамиката на отношенията.
Какви подбуди според теб би имал свободен мъж, здрав да се "бута" да гледа чужди деца и защо да го прави?

# 1 197
Явно да - и то защото, по ирония на съдбата, съдейки по последното мъжко мнение, явно като си с деца има доста по-голяма вероятност да хванеш свестен, другите масово предпочитат "безбагажни" Joy JoyJoy
Добре де - същата тази жена, когато е била по-млада, по-красива, и без деца, най-добрият мъж, който е успяла да намери, после се оказал или изневеряващ, или пияница, или насилник, или нещо друго, заради което се развела с него.
И сега, 10-15 години по-късно, с деца в картинката, ще се котира по-високо и ще хване по-свестен от предния?
Някак си не го схващам това.
То че се женят повторно (някои и по 2-3 пъти) - женят се. Кой е казал обаче, че по-успешно от първия път?

Защото, за n-брой години, и жените и мъжете порастват и узряват.
Едни улягат и помъдряват, а други се научават да ценят себе си и да изискват, трети се поучават от грешките си.
Животът около хората се променя защото самите хора са вече различни, но за това се искат мъдрост и самокритика.
Мисля например, че бившият ми мъж вече би бил един чудесен съпруг, но за някоя друга жена.
Надявам се да я срещне, и да - признавам, че ще ме боли като виждам как друга получава това, което бе изградено с моя помощ и на базата на нашия провал като двойка.
Аз също получавам в момента дивидентите от нечий чужд труд някога.
Такъв е животът.
Според мен, целият проблем тръгва от неправилно (или липсващо) обучение в семейството........по семейните въпроси.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 14:31 от Nephrite

# 1 198
  • София
- Харесва жената, влязла му е под кожата, от там заобичва детето ѝ
- Офлянквал се е като по- млад и не е направил деца, когато му е било времето и това е шорткът да има семейство. Мъжете не са като жените, могат да обичат и чужди деца
- Не може да си позволи млада и напълно необременена жена. Майките с деца имат претенции за едни неща, но при тях отпадат за други. Повечето вече са помислили как да осигурят детето си, не чакат Михаля, целенасочени са и нямат време за губене, имат изграден живот
- Не им е до купони, пътувания и джиджи биджи. Искат по- спокоен живот, какъвто биха имали д майка с дете. Най- малкото времето е ограничен ресурс и когато има още един човек, който да го "яде", намалява времето за хахо хихи

Много причини може да има един здрав (?) мъж да се обвърже с майка с дете. Мизогинистичните нагласи защо да не се обвърже няма да ги изброявам. На никого не са му опряли пистолет в главата.

# 1 199
  • София
Тоя втория (или такива като него) може да са я искали и тогава, ама тя не им е обръщала внимание. И сега той я получава вече с деца от друг, които ще трябва да отглежда той. Някак си не е в негова полза, ама щом казвате...

Е как ще не е? Ъпгрейднал е от нищо на жена с деца Laughing Ето, с годините наистина се разширяват мъжките възможности Joy

Какви подбуди според теб би имал свободен мъж, здрав да се "бута" да гледа чужди деца и защо да го прави?
Може би не на всеки мъж първият критерий е има ли жената деца? На повечето хора предишни деца не са идеалния вариант, но ако види насреща си качествен човек, това е по-важно? Може самият той да е с "теленца"? Може да не иска свои деца и така да си гарантира, че няма да го натискат да прави? Може да няма успех сред жените без деца или връстничките си (ако е по-млад)? Причини всякакви са възможни. Но съм забелязала, че някои мъже сякаш приемат много лично това жената да е родила на друг. Все едно са били лично непредпочетени.

Общи условия

Активация на акаунт