Изневярата и след това ...

• 56 282
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 335
  • София
Милото отношение обикновено е период, а връзката нищо не гарантира, че не си продължава паралелно. Но разбира се, всеки решава дали да се мъчи да пази отношения. Все пак смятам, че е добре, ако реши това, да го реши с ясно съзнание какво точно приема и какво значи това. Но разбира се, и тук някои хора предпочитат да заровят глава.

Иначе един случай от познат човек. Паралелна връзка, след която се взе решение да останат заедно заради детето. И наистина беше заради детето. Тя си го върна и то доста подобаващо, имаше си и за странично. След няколко години мъжът си хареса друга и поиска да е с нея. Жената и детето се изнесоха.

# 1 336
Не помня, около месец - два, но случайно разбрах, че пак си се виждат и оттогава нямаше как да сме мили вече Simple Smile Аз общо изтраях 6 месеца от разбирането на проблема до раздялата. За което съжалявам. Трябвало е веднага, но наистина в реалността все се ослушваме известно време.
Нормално е 6 месеца. Объркването, навикът. Но и аз така мисля - че до около година изтрайват да играят примерни. Година даже е много. По принцип до след 2рия месец пак се връщат към другата, ако изобщо са спирали. И е въпрос на това кога жената ще ги хване и дали ще иска да ги хване. Някои жени се примиряват по различни начини. А в твоя случай той изобщо не е спирал значи? Но то дори да е, ако си мисли постоянно за "колко хубаво беше, пък сега как трябва да се дисциплинирам"... то е почти ясно, че пак ще възобнови.

# 1 337
Нямам идея, тяхна си работа. Факт е, че ситуацията не се е развила към запазване на семейството, както и става почти винаги.

Паралелната връзка не е грип, "да му мине". Щом се е появила, значи е важна за дадения човек и той е решил да си я изживее, дори и рискувайки семейството си. Оттам нататък за какви шансове говорим. Един живот живеем и всеки трябва да може да го живее както той иска.

# 1 338
По мои лични наблюдения, оставане в брак с неверен съпруг за запазване на ''семейството'' изобщо не гарантира любов и уважение от страна на детето/децата към майката.
Особено, ако бащата е по-любимият родител.
За съжаление, някои (може би доста) мъже не успяват да съвместят страничния си живот със задължението да опазят поне достойнството на съпругата си в ''семейството''.
И големият въпрос е, защо продължават да стоят в брак с жена, която не уважават?
Ето тук е върхът на непочтеността.
А не просто, че са се влюбили в друга, която пък също се е влюбила и е достъпна.
Calma, надявам се при теб нещата да се наредят.

# 1 339
90 страници мнения, има си хас Калма да не се оправи Blush

# 1 340
Играел си бил с детето, а вие теглите всичко. Много сте равнопоставени, ама в кавички. Започвам да си мисля, че заслужавате неговото поведение. Мъжете искат жени, нормални жени. Точка. Какво набърквате децата, това е между вас; децата са друг вид любов. Никой нищо не съм видяла да постигне, използвайки някакви такива доводи като брак, деца и еди-колко време сме заедно. Те някои цял живот не се развеждат и цял живот ги унижават и използват. Ако толкова сте била сигурна, че сте много значима за него, само защото имате заедно дете…нищо чудно, че се е отклонил от семейното ложе. Родителството е едно, партньорските взаимоотношения съвсем различно усещане. Защо хората ги правят на коктейл, не знам. Само губят. Вие като двойка вече сте близо до нищото и е най-добре за вас да го приемете. Децата не са малоумни, много добре виждат кога мама и тате се обичат истински и го има пламъчето и кога разиграват циркове пред очите им. Този мъж дори не желае да разговаря с вас откровено.

# 1 341
Rumi11111, как разбра че тя тегли всичко?

# 1 342
Мисля, че авторката не е казала, че е значима за него. А само отговори, че й е съвестно да се развежда като вижда близката връзка на детето с бащата.  И че е променил тона на гласа си. Но аз поне не разбрах да казва, че се чувства значима заради детето им.
Иначе има една порода жени, които наистина вървят с това убеждение и натъртват, че са "майката на децата му". Такива жени действително не показват особен интелект и не предизвикват симпатии като се окаже, че им изневеряват.

# 1 343
Е, тя и другата може да стане майка на детето му...

# 1 344
Започвам да си мисля, че заслужавате неговото поведение. Мъжете искат жени, нормални жени.

А жените какво искат? Или на кого му дреме, те са виновни по презумпция

# 1 345
Е, тя и другата може да стане майка на детето му...
Е, да.
Знам една такава двойка с дете тийн. Дълго неразбирателство, несходство в характерите, мъжът се впусна в бизнес, стрес, срещна друга жена, разведена също с дете тийн. Влюби се. Няколко години афера. Накрая поиска развод. Големи драми. Бившата не искаше да се развежда.
Години наред лоши отношения между бившите, настройване на детето от майка му. Разделяне на приятелите. Скандали кой с кого да се вижда.
Всички тези години тя поне се успокояваше с това, че само тя му носи фамилията и имат общо дете.
Е, след няколко години новата двойка, хора в зряла възраст, вдигнаха голяма сватба и сега и те имат две техни деца. Всички деца са в добри отношения.

# 1 346
Скрит текст:
Играел си бил с детето, а вие теглите всичко. Много сте равнопоставени, ама в кавички.
Започвам да си мисля, че заслужавате неговото поведение. Мъжете искат жени, нормални жени. Точка.
Скрит текст:
Какво набърквате децата, това е между вас; децата са друг вид любов. Никой нищо не съм видяла да постигне, използвайки някакви такива доводи като брак, деца и еди-колко време сме заедно. Те някои цял живот не се развеждат и цял живот ги унижават и използват. Ако толкова сте била сигурна, че сте много значима за него, само защото имате заедно дете…нищо чудно, че се е отклонил от семейното ложе. Родителството е едно, партньорските взаимоотношения съвсем различно усещане. Защо хората ги правят на коктейл, не знам. Само губят. Вие като двойка вече сте близо до нищото и е най-добре за вас да го приемете. Децата не са малоумни, много добре виждат кога мама и тате се обичат истински и го има пламъчето и кога разиграват циркове пред очите им. Този мъж дори не желае да разговаря с вас откровено.
Какво значи нормални жени и защо авторката е ненормална?
Тук се написаха всякакви обвинения към нея - че е твърде делова и анализираща, аз бих казала, че не е първична; твърде незаинтересована към свободното време на мъжа, аз бих казала, че дава свобода и не е контролираща; твърде прощаваща, аз бих казала, че не е истерична.
Та не знам какво искат мъжете. Авторката казва, че е била лоялна, че обича мъжа си и че не е очаквала изневяра. Тук я обявиха за арогантна - "защо не е очаквала, всички мъже изневеряват!"... Може би просто не са имали съществени проблеми, скандали и не са спали в отделни стаи и затова не е очаквала. И аз не бих очаквала мъжът ми да ми изневери и бих била изключително изненадана, ако сега разбера такова нещо, защото няма индикации. Сигурно и аз съм арогантна.
Изневярата не винаги е резултат от проблеми в брака, че човек да го предвиди. Понякога другият просто се влюбва в нов човек. Ние сме серийно моногамни. Може неговата серия да е свършила.

# 1 347
Според мен, Calma е напълно наясно, че някъде по пътя е изгубила съпруга си.
Сега просто се бори с мъката от загубата, намира се в своеобразен траур, но решава да остане с бащата на детето си.
Може би защото няма къде да отиде и засега ѝ е по-лесно да носи цветя на гроба на умрелите си съпружески отношения, докато детето порасне.......или се появи друга възможност.
Аз не мисля, че този избор я прави достойна за изневеряване.
Колкото до мъжкия индивид, ако е толкова глупав, че да забремени любовницата - ами, нека той поеме бремето по оправяне на кашата, обяснения пред детето и т.н.
Calma просто отговаря на някои зададени въпроси.
Единственият ми съвет в момента е да не позволява недостойно поведение и лошо отношение към себе си от страна на индидивида.

# 1 348
Аз намирам много от себе си в авторката.
Тези обвинения които се сипят по нея за това ,че не се интересува от мъжът и какво прави в свободното време за мен не са редни.
Моят бивш мъж винаги е имал достатъчно свободно време в което аз не съм се бъркала с кого и как ще го прекарва.Както и той на мен.Разбира се имахме си и време за нас като двойка и като семейство.Никога не му е забранявано от моя страна да си практикува хобито или да излезе с някой приятел.
После обсъждахме къде е ходил ,с кого се е видял и как си е прекарал.По същият начин и той се интересуваше ,аз къде съм била,с кого,как съм си прекарала.Това беше нашият начин да покажем заинтересованост.
Никога не съм му мрънкала за това какво прави в свободното си време само за него.Е това не му попречи да си хване любовница и да изневери.Всичко си е до приоритети.

# 1 349

Изневярата не винаги е резултат от проблеми в брака, че човек да го предвиди. Понякога другият просто се влюбва в нов човек. Ние сме серийно моногамни. Може неговата серия да е свършила.
Така де, но в такъв случай, когато тази серия е свършила, защо се опитваме да я съживяваме. Както имаше една много разпространена поговорка - ако видиш, че яздиш умрял кон, слез от него.
Не може да се сърди на мъжа, че се е влюбил, защото това не е подвластно на контрол.
Може да му се сърди обаче, че не е бил достатъчно честен с нея да отиде и да ѝ каже, че серията е свършила и е време да потърси някоя друга.
Той обаче сега казва, че иска да запази семейството си. Тоест, серията за него не е свършила. Или пък сега отново я лъже?
Или изобщо не е бил влюбен в тази жена, демек го е правил за разнообразие, което вече пък за мен е трудно простимо.

Общи условия

Активация на акаунт