Изневярата и след това ...

• 56 270
  • 1 574
  •   1
Отговори
# 1 350
Когато мъжете ги тресне кризата на средната възраст и някоя им обърне внимание, те се увличат. Вдига им самочувствието - видиш ли, че още стават. Не че са влюбени или че нещо не им е наред вкъщи. Просто са първосигнални. Не ги оправдавам в никакъв случай! Просто така си го обяснявам!

# 1 351
Абе дето има една приказка, кучето научи ли се веднъж да яде л@на...
Все пак това не е случайно да е хванал някоя кака, като е бил командировка и на другия ден да е забравил за нея.

# 1 352
  • По света и у нас
Зависи, много жени седят в такива дръзки защото мъжете им ги издържат и са финансово зависими от тях. Но ако ти работиш плащаш сметки във вашия брак а той си хойка и си харчи парите по някакви жени, не виждам никакъв смисъл да му толерирам връзката.

# 1 353
  • София
"Децата" и като пораснат, намразват търпящия родител. Дали ще е пиянство, побой или изневери, няма много значение. Човешката психика е такава - хищническа и се настройва срещу 'жертвата'. Идва и осъзнаване, че родителят ти няма достойнство и че е допринесъл с бездействието си за неоптимално детство и тийнейджърство. Това съм видяла от многото такива случки.

# 1 354
Когато след няколко години тийнейджърът излезе от дома и си хване живота в ръце, ти ще останеш с този човек и как точно ще живееш с него? Или е достатъчно да си делите сметките и да се игнорирате?
Тийнейджърът може да е още 5-10 години в къщата, а неверният съпруг - още 40! Добре ли звучи?

Просто решение - натирваш упоменатия тийнейджър да се оправя сам в живота възможно най-рано след 18. Само от полза ще му е, уверявам те. Освен ако не си майка орлица.
Скрит текст:
"Безчовечни родители изхвърлиха детето си на улицата, точно на рождения му 50-ти рожден ден"
Можеш да го спонсорираш с година наем. Максимум.
На другия ден след изнасянето му изхвърляш и мъжлето. Не твоето конкретно, Fever Ray, добре знаем, че бгмамите имат най-прекрасните мъже и никога няма да ги изхвърлят. С шутове. Или поне няма да се похвалят във форума.

# 1 355
Не може да се сърди на мъжа, че се е влюбил, защото това не е подвластно на контрол.
А, може, може. Не е нещо невиждано мъж да има нужда да усети отново пеперуди и да се влюби повторно извън брака, ама между усещането на тази нужда и влюбването има флирт, разговори, срещи, секс. Та хем е обяснимо, човешко, хем мъжът се е постарал да се случи и преди да се влюби бая е по*бал с извинение.
Моя позната беше упорито сваляна от женен мъж в продължение на месеци, почти година, преди да му стане любовница.

# 1 356
Манди, исках да кажа, че човек, независимо дали мъж и жена, може да се влюби само, ако чувствата му към партньора му са изчезнали.
Аз поне не вярвам във възможността да изпитваш любов към двама души едновременно.
Дори желанието за пеперуди и прочее насекоми говори за това, че е спрял да обича жена си.

Тия ала бала, той я обича, ама има нужда от емоции аз не ги приемам. За мен любовта е и да ме уважава, и да не ме наранява. Трябва да е пълен идиот, за да си мисли че няма да ме нарани с паралелна връзка. Ако не е пълен идиот, значи не ме обича. Просто е.

# 1 357
  • София
Просто решение - натирваш упоменатия тийнейджър да се оправя сам в живота възможно най-рано след 18.

Аз точно това правя, но съпругът си го коткам. Wink
Затова и казвам, че децата, заради които уж остават във връзка, изчезват от картинката, затова не виждам защо са тези оправдания, че да се чака до пълнолетие и натам, за да се отървеш от боклука (за неверните половинки говоря, не за децата, защото за тях е естествено да си тръгнат доста преди да станат на 50).

# 1 358
Фивър, подсещаш ме за много вяла мисъл, но дали тези 35-годишни тийнове подсъзнателно не са избутвани да полетят от гнездото навреме точно защото връзката на родителите е изчерпана и имат неосъзнат страх "какво правим с нас и между нас без детето?".

# 1 359
Четейки темата, не откривам мнение на някой, който е успял да преодолее изневярата и да бъде относително щастлив в съхраненото семейство.

Има две възможни обяснения: или няма такива случаи, или такива хора не пишат по форумите.

Може би по форумите пишем хора, които сме разочаровани, гневни, сърдити, злобни?

Има достатъчно много схващания, че анализът се свежда до това как се чувства измаменият човек и дали иска да продължи със същия партньор или не. И това не е само рационално решение и не по някакви строго определени правила.

Ако на авторката започва да и пука по-малко, а същевременно и се иска да опита и да не разруши граденото 15-16 г., може би е добре да съхрани брака. Това би я поставило в силна морална позиция. Но дали силно или "слабо", със слабости ще отговори съпругът и?

Само тя, от нейната камбанария, може да си даде отговор...

# 1 360
...

Ако на авторката започва да и пука по-малко, а същевременно и се иска да опита и да не разруши граденото 15-16 г., може би е добре да съхрани брака. Това би я поставило в силна морална позиция.

...
Или би доказало на мъжа, че и така може и последствия няма да има. Тоест, в слаба морална позиция.

# 1 361
Петко, от личен опит, на авторката ще започне да й пука по малко 😂, когато и тя закичи мъжа си с рога. Клонести, по възможност. И  тогава вече, от равностойни позиции, двамата може и да преосмислят целта и смисъла на това да останат да живеят под един покрив.
Иначе, другото е бла- бла-бла. Че жената е длъжна да работи, наравно с мъжа, и освен това да си гледа децата, къщата, че и родителите на мъжа. И да бъде винаги вярна, послушна и добра. Докато на мъжът, нищо, че и на 50 години да стане, и не може да се отлепи от фустата на майка си, и живее в наследственото жилище на жена си, му е позволено да хойка колкото може, щото такава била мъжката природа, видиш ли ти🤣    А жена му е длъжна да търпи и мълчи, щото тя сама, без мъж, не може да се оправи, а и на тия години, и с деца, няма кой да я вземе. Докато мамин златен има огромен избор измежду двайсетина години по- млади от него мацки, без деца, които са готови освен още няколко чавета да му родят, да отглеждат, обичат и уважават освен него, и майка му, и цялата му фамилия, щото оная кобра, жена му тия неща не ги умее. 🤣🤣🤣
Пък реалността обикновено е различна. Жената, ако е стойностна, друг мъж все ще си намери. А мъжът, ако цял живот мисли само с оная си работа, на финала пак при мама се кротва, ако е още жива. Или почва да си изнудва децата, които, докато е бил млад и флюбен, не е поглеждал. Щото е мъж, и си има и жена, и майка, които да му гледат децата, докато на него му се полага да се наживее, щото е мъж с пишка 😆, един на мама си.
И това, принципно, са такъв тип мъже, които, още неизмъкнали се изпод фустата на майка си, са се намърдали по фустата на жена си, и понеже нямат особени занимания и цели в живота, съсредоточават целия си умствен и физически потенциал, който принципно не е с особен капацитет, да минат под възможно най много фусти.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 10:22 от Прекрасная Василиса

# 1 362
Аз не говорих за това, а за съвсем други неща.

Мисля всички се обединяваме около това, че изневярата е лошо нещо.

Как се подхожда към нея е индивидуално и, според мен, зависи от много обстоятелства и от капацитета на замесените участници.

Това с "връщането" ще бъде нарочно и на пук и няма да я накара да се чувства добре. Семейството/ личните отношения не са конкуренция, не са сравняване. Конкуренцията означава край на отношенията, по моето скромно мнение. Винаги има по-добър и красив от партньора ни - колегата/ колежката, шефа и т.н.

Доколкото аз зная, в повечето случаи изневярата е живото-променящ факт и води до развод/ раздяла. За мен също е така.

Бих се възхитил на хора, съумяващи да съхранят семейството И да се чувстват добре след това.

# 1 363
  • София
Не виждам нищо възхитително в това някой да преглътне изневяра.

# 1 364
Имах предвид да преодолее и да се чувства добре след това, а не да се поболее. Това са висши духовни сили, недостъпни/ непонятни и за мен...

Общи условия

Активация на акаунт