Рок и хевиметъл поклонници

• 26 172
  • 704
  •   1
Отговори
# 165
  • Mars Hotel
Аз отдавна действам по горната схема. Водя се по логиката, че ако имам билети за концерт, ще бъда много по-мотивирана и изобретателна в опитите ми да организирам пътуването до концерта по най-добрия начин. Satisfied Имам стимул, иначе казано.

# 166
Калкулирах тия дни в цифри концертите, които искам да посетя в близко и не толкова близко бъдеще, и стигнах до това:

На много ми се ходи, ами гледам да не правя такива сметки защото доктор ми е казал да избягвам стреса, когато ми е възможно Grinning

То дето бюджетът ми предимно няма да позволи, ами и съмишленици нямам около мен за ходене по такива концерти, което всъщност е по-тъжното и често по-трудно за преодоляване... И остават само много малки и много местни събития, ако поне за тях си намеря компания.
На моменти се шегувам че тъкмо свикнах бившия ми на тежка музика и се разделихме Joy То си е така де, почнал е да ходи и по концерти, ама мен това вече не ме грее...

# 167
  • Mars Hotel

То дето бюджетът ми предимно няма да позволи, ами и съмишленици нямам около мен за ходене по такива концерти, което всъщност е по-тъжното и често по-трудно за преодоляване... И остават само много малки и много местни събития, ако поне за тях си намеря компания.

Я гледай колко народ сме тука, казвай за къде търсиш компания и тръгваме.

# 168
ОК, значи едната половина от проблема се разреши. Сега остава само бюджета да измисля Joy

# 169
  • Бургас
Аз с напредване на годините започнах да клоня на другата крайност. Пари имам, ама желание нямам. Като знам каква мъка е. Пътуваш с часове, висиш прав с часове, няма тоалетна (читава), ядеш каквито боклуци има (с моите стомашни проблеми не е много ОК), няма хотел наблизо. Като бях на 20+ хич не ми беше проблем.
И компанията е важна, приятелите ми се пръснаха по света. Мъжа ми и детето понякога трябва да ги мъкна насила. И те слушат такава музика ама ги мързи повече от мене Grinning
Уупс малко излъгах. Детето откакто отиде в гимназия и научи всички актуални чалга песни. Мъка, мъка.

# 170
Аз много обичам да ходя на концерти с мъжа ми. Много от групите, които харесваме се застъпват. Но не живеем в София отдавна и вече не можем да си позволим повече от два-три концерта годишно. Освен пари, трябва и отпуска и някой да гледа детето.
Има концерти, които просто не стават за него. Прекалено шумно и натъпкано е.
Иначе е много яко. Оставяме детето, пътуваме, вземаме си хотел, пием бири, танцуваме. Малко ергенски живот.
Но всяко събитие иска планиране, бюджет, отпуска.
И с компания обичам да ходя, но вече се случва много, много по-рядко.

# 171
  • Mars Hotel
O, ходенето по концерти ни е основен повод за пътувания. Ако изключа ходенето на море лятото, май само за концерти пътуваме напоследък. Последно организирах пътуване до Дания, за да гледаме любима група на дъщеря ми, която е толкова неизвестна, че не свирят никъде извън Скандинавия и Германия. Беше супер, защото ги намерихме в малък клуб (не в Копенхаген) и успяхме да я снимаме с всички, да си поговорим с всеки от групата и даже да си вземе палка от барабаниста и сетлиста. Понеже тя свири на барабани, обсъдиха даже техники на свирене с него. Беше на седмото небе, а покрай нея и аз, защото знам отлично какви са тези емоции, само дето аз съм ги преживявала преди години. Сега имам и повод да ѝ напомням, че има страхотна майка, щото мен навремето даже в Пловдив не ме пуснаха на концерта на Металика. Smiling Imp

# 172
Оооо, и при мен бяха големи пазарлъци за концерта на Металика 99-та. Ама в крайна сметка ни пуснаха със сестра ми и един по-голям наш братовчед Hands Metal

# 173
За тази година приключих с рок концертите. За следващата вече за един имам закупени билети и се оглеждам за други.
Аз обожавам концертите , друго си е живото изпълнение.
И едно много заразително парче, на корейска група, току що излязло, от каналите които следя.

# 174
Вижте какво обявиха

Билетите се пускат в продажба от 15 ноември инфо тук

повече подробности тук

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 08:32 от Danifin1

# 175
  • София
Ама аз съм голяма шматка. Чак сега да се сетя, че има такава тема във форума.
Simple SmileHands Metal Ха-ха, има и по-големи от теб. Аз се включих във форума заради сериали, филми и книги и най-вече сканди-ноара (който тук е застъпен - за разлика от "мъжкия" оффроудаджийски форум). После: малко СБ, малко реалитита и... днес разбрах, че има такава тема.
Danifin1 - благодаря за темата и домакинството. Минах през цялата ( от авг. до днес не е много, но е качествено!). Май ще ви чета повече и ще "крада" идеи да чуя това-онова. Слушането при мен е на периоди (неравни). Отчасти и защото съм професионално деформиран.
Скрит текст:
Все пак, бая години съм пускал БГ рок по радио (превърнах хобито в професия, че и рок д-р станах със следите на "цветята от края на 80-те" в хартиените медии от времето на Прехода). Следя и днешните български групи - но по-малко и (за мен, естествено) се ядосвам на мейнстрийма и абонираните банди и имена - които се въртят в нашия ефир. Като че ли други няма. Видях пък, че има в темата и по-достолепни пишещи, отделно, че има интерес и към българския рок. Тук мога да помагам, но вече дори няма "място" като някогашната ми Черна класация "Блек Топ" - в която въртях непускани и непризнати "любителски" групи.
Нещо като това: https://youtu.be/GXIcx7xxW9I "Бедствен район" ги няма вече, но бяха пред "Ахат" в годишния Топ Тен, когато писма до редакцията се пишеха на хартия и се пращаха по пощата.
Отделно, имам добра колекция, вкл. доайените и даже стари "Златни Орфеи". Всичко е архивирано тройно, на компютъра държа поне това:

Признавам, че (вероятно) доста от днешните рок групи (БГ) сигурно не познавам - тъй че, в това отношение, ще разчитам и на вас. Все още ходя по концерти (по-рядко) и фестивали (напр. не съм пропуснал "Силата на рока" на Милена от 3-то издание). Последно бях тук и ме хвана яд на медийното статукво:
https://www.linkedin.com/pulse/%25D0%25B2%25D1%2580%25D0%25B5%25 … 2Rd18Z7TwNg%3D%3D
Средношколският рок фестивал - издание 9 и 1/2, Сф, от преди два месеца. И дори там, дето пописвам, не го публикуваха - беше около изборите. Та си го сложих в ЛинкедИна, не ползвам СМ.
А онова, с което започнах (ама и продължавам - и те, старците също) са златните години на хард и арт рока (70-те). Класически хардрок и хевиметъл, прогресив (арт през 70-те), днес неометъл, скандинавците, симфоник рок, готик, ритъм-енд-блус и блус. Ами, така съм възпитан, а и стар човек съм вече.
У нас, който е идвал - почти на 90% не съм пропускал. Трите ми №1 лайва са Уотърс на стадиона, Скорпиънс пак на "В.Левски" и Пейдж и Плант в зала 1 (не е заради дъртите ми пристрастия, а заради музиката от тях и атмосферата като цяло). Някъде там е и Металика от Пловдив.
Напоследък - вече не ходя толкова, особено извън Сф. Гледал съм (като гимназист с татко ми, в Цюрих) Флойд на живо и това ми стига. Парадоксално е, но легенди от бившия соц също се държат в спомените ми: Щерн Комбо Майсен с Щурците (във Видин), Омега (Будапеща по време на "летен пионерски лагер" - ей, ръководителите ни от тогава, златни сте!)...
На телефона си държа 4-5 албума на U2, Gilmour, Floyd, Ленинградските каубои - понеже ние израснахме с други технологии и технически мечти. Но по-скоро, защото не слушам музика от телефон. Декове, ролка, СиДи плейъри - единият "чист" без мп3-ки, грамофон - през 70-те рокаджийството и хайфизма вървяха ръка за ръка. При мен тъй и си остана. Без днешните 4-5-7-100.1... рокът не е правен да се слуша на домашно кино.
Скрит текст:
Какво още: аз (пък) харесвам повечето - а те не са много - дами-вокалистки в прог и неометъла. Имаме и българка сред тях - Стела Торманова, Starqueen. Пепеляшката, която прати записите си по пощата, а сканди компания я хареса и й направи албума дистанционно. И един техен прочут Торнбьорн си я беше взел за портньорка...
Вярвам (за съжаление), че банда като Ръш няма в момента. Без Пърпъл, Юрая и особено Блек Сабат нямаше да има това "нататък" което се случи. Стоунс и Зепълин също са "виновни". Глитър рока (Суит, Слейд, ТиРекс) си беше веселие. Ония 10-минутни балади (тук, освен Детето на времето и Утрото, се включват и Гранд Фънк, и Кокни ребъл) направиха спомените за младежките ни любови да звучат.
И - честно, не си падам по уейва - знам, че когато им беше времето, "Нова генерация" бяха най-европейската ни група. Ала, отделно от това, първата "Ера" и особено "Ер Малък" (изобщо Любо Малковски) са най-силния БГ рок, който някога е правен (като комплексни "показатели").
Ще наминавам тук. Бъдете здрави всички! И... знаете си, как бил умирал рокът, бе; кой ги разправя тия работи!...

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 22:42 от EmBrother

# 176
EmBrother   в нашата групичка, предполагам повечето от нас не са първа младост и сме пръснати във всички части на света или поне аз Joy Ще се радваме на твоята компания и да чуем какво можеш да ни предложиш пък и ние да те запознаем с някои нови групи. Както виждаш не сме много, но сме рокактивни Laughing Аз успях вече да се снабдя с билети за три концерта през следващата година. Графикът ми започна стабилно да се запълва бавно, бавно.
Скрит текст:
Ако се интересуваш от филми мога да те насоча към няколко групи  за филми, сериали, скандинавски, азиатски. Ако имаш интерес пишими на лични.

# 177
Ако има класация за най-подценяваните групи,Gemini Syndrom ще са в челните места. Да видим дали ще излезе линка:

https://www.youtube.com/watch?v=wNP_6kF2JpA

# 178
Инструкции за тези от вас,които се учат да слагат линкове тук. Ето как става с клиповете от ютюб.
Скрит текст:
Стъпка едно

Стъпка две  - поставяте вече копираият линк между двете видео
Стъпка три
Готови сте! Клипа от ютюб вече се вижда .
deaf права си, наистина са подценени. Имат страхотно звучене.

# 179
За специален гост в турнето на Linkin Park в Париж са поканени и едни страхотни японски рокери Hands MetalGuitar

Общи условия

Активация на акаунт