Откъде в София икона на Свети Мина?

• 475
  • 13
  •   1
Отговори
  • столицата
Здравейте, откъде в София бих могла да закупя икона на Свети Мина? Искам да е от физически магазин, за да мога да я видя реално. Като размери нещо 20 на 30см примерно.

# 1
В галерия “Ной” на улица “Париж” , точно зад Операта е, в София миналата година купих икона на друг светец. Бих погледнала задължително там дали има и на Свети Мина. За картини има по-голям избор обаче.

# 2
В миналото имаше магазини на СБХ, там продаваха икони. Не знам дали ги има сега тези магазини. Аз съм си поръчвала преди години художник да ми нарисува икона на Свети Мина - имаше художници в градинката зад Царския дворец, които продаваха картини и икони.
Малка икона джобен формат може да намерите в някоя църква.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 10:38 от Valerie R

# 3
  • София
В някои от църквите продават икони. В Св Седмочисленици имаше  нещо като магазин до входа, виждала съм в Св Неделя в дъното срещу входа, минаваше се през една врата и в дясно. Дори в кварталната църква на Надежда съм виждала да продават икони, дали има на Св Мина не зная.

# 4
От манастира, има магазин.

# 5
В Св. Неделя може да намерите, особено на Св. Мина мисля винаги имат налични.

# 6
  • София
И в църквата на Женския пазар е възможно да има! Там има доста икони:)

# 7
Преди години съм купувала точно икона на Св.Мина от този манастир (Младост 2)

# 8
В Монетния двор има сребърна.  Ако е за подарък...

# 9
  • София/Севлиево
Моята си я купих от манастира,но мисля че във всяка църква я има(аз държех да е осветена и я взех на празника на светеца -11 ноември).

# 10
От църковните магазини. Има ги към много църкви.

# 11
  • столицата
Благодаря на всички! По църквите наистина я има, макар че явно се оказа търсена и на места поизчерпана.

# 12
Моя позната рисува икони по поръчка.

# 13
  • София

От тази фейсбук група. Дори ще помогнете

Общи условия

Активация на акаунт