С термин май 2025

• 31 106
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
7-ми ден: 50.5,
9-ти ден: 121.2.
А вие имате ли симптоми?

Да.
Чхг - 13 - 3 дни преди цикъл

Колко дневен ембрион е бил?

# 46
  • Варна
2 пет-дневни.
Важното е да се удвоява на 48 до 72 часа. Като в началото е много интензивно удвояването.

# 47
2 пет-дневни.
Важното е да се удвоява на 48 до 72 часа. Като в началото е много интензивно удвояването.

Просто ме учуди, че вашето чхг е доста високо, но сигурно е нормално заради двата 5дневни ембриона.

# 48
  • Варна
Може да пуснете пак изследване и да видите как расте. Има калкулатори за изчисляване на ЧХГ. Важно е да имате две стойности.
А иначе моя ръст отговаря за правилно развитие на един ембрион. Удвоява се на 38 часа. В началото е по-интензивно удвояването. Най-вероятно само едното се е хванало.

# 49
Може да пуснете пак изследване и да видите как расте. Има калкулатори за изчисляване на ЧХГ. Важно е да имате две стойности.
А иначе моя ръст отговаря за правилно развитие на един ембрион. Удвоява се на 38 часа. В началото е по-интензивно удвояването. Най-вероятно само едното се е хванало.

Първото ми беше - 2.97

# 50
  • Варна
2.97 е отрицателна стойност и не се взема под внимание.

# 51
2.97 е отрицателна стойност и не се взема под внимание.

Да , но следващото е 13

# 52
Здравейте! Би следвало да съм бременна в края на 5 г.с. (на 24 г. съм) Тест за овулация показа положителен резултат на 21 август. На 2 септември ЧХГ беше 45, днес, на 17 септ. - 18021. Мисля, че то е добре. От друга страна прогестеронът ми спада - на 2 септ. беше 105 nmol/L (на гладно), на 9 септ. го проверих отново - 102 nmolL, но не беше на гладно. Бях на гинеколог на 12 септ, видя се само сакче, казаха, че е нормално на този етап, беше 5,49 мм. Тогава се опитах да изразя опасения за падащ прогестерон, но гинеколожката бързаше много и не ме изслуша, само ми каза: "нищо не изследвай повече, ела след 2 седмици, ако се развие - развие".

Днес, 17 септ., на гладно прогестеронът беше - 83,08 nmol/L. (да, не я послушах, първа бременност ми е, исках да се изследвам).

Друго, което ме притеснява е завишено ТАТ (127 при макс стойност 115). МАТ е окей. Но това съм го говорила с ендокринолог още на 3 септември ми изписа  Л-тирокс, защото ТСХ беше 3,44, докато останалите FT3 и FT4 бяха в норма. На 26 септември имам пак консултация с ендокринолога, последния път щитовидната жлеза на ехограф беше окей.

Та, има за какво да се шашкам - имало ли е при вас такъв спад на прогестерона. Засега е още в граници, но след още седмица може да стане по-зле...
Ще отида на друг гинеколог след 2 дни, но дотогава имам нужда някой да ме успокои (пък ако трябва и да ме шашне допълнително).

Иначе пия фолиева киселина, Б12, Витамин C и D, Омега 3. Отделно, тази бременност е много желана, тъй като винаги съм била с нередовен цикъл. А тази овулация, която теста показа на 21 август, всъщност е закъсняла овулация с 40 дни. И да, все още не е напълно сигурно дали не е кухо яйце, та паниката нараства...

# 53
Здравейте и от мен, плахо се включвам, с положителен тест съм, и с вливания с интралипид. По календар съм съм в 6г.с и 4 дни, днес при прегледа едвам се установи точицата, и ми казаха че върви 1 седмица назад та дори и малко повече…. Последния ми МЦ бе на 09.08.2024г. С късна овулация съм, даже понякога липсваща. Възможно ли е да не се развиват добре нещата…

# 54
Здравейте и от мен, плахо се включвам, с положителен тест съм, и с вливания с интралипид. По календар съм съм в 6г.с и 4 дни, днес при прегледа едвам се установи точицата, и ми казаха че върви 1 седмица назад та дори и малко повече…. Последния ми МЦ бе на 09.08.2024г. С късна овулация съм, даже понякога липсваща. Възможно ли е да не се развиват добре нещата…

Пускайте чхг на 48 часа и ще разберете.

# 55
Михаела 678 моят прогестерон е 13 ма не съм го изследвала повече чхгто расте утре съм на преглед и аз като теб с първата изследвах всевъзможни неща и разбрах,че няма смисъл прогестерона попринцип е много чувствителен хормон който пада и от много стрес така,че успокой се и потърси второ мнение  горещо препоръчвам Николай Ковачев който с 13 прогестерон ми каза няма страшно ще го вдигнем и ми изписа терапия

# 56
Михаела 678 моят прогестерон е 13 ма не съм го изследвала повече чхгто расте утре съм на преглед и аз като теб с първата изследвах всевъзможни неща и разбрах,че няма смисъл прогестерона попринцип е много чувствителен хормон който пада и от много стрес така,че успокой се и потърси второ мнение  горещо препоръчвам Николай Ковачев който с 13 прогестерон ми каза няма страшно ще го вдигнем и ми изписа терапия

Какви са ти стойностите на чхгто?

# 57
Здравей. Поздравления♥
Май сме по едно и също време , но да си сверя и аз календара. Моята последна Мц беше на 08.08, което значи 1 ден преди теб. И днес на приложението ми показва , че съм на 6+0 седмици , та според изчисленията на моята гинеколожка го смята 5+6. Смятам , че може ми ти е объркан календара , защото с последна мц 09/08 няма как да си на 6+5

# 58
Календара който имам на първият преглед ми показваше точно 5 г.с. , така излезе и на ехографа.
След няколко дни прокървях и отново бях на преглед вече бях 5+5 ,и ехографа показваше същото. Моето бебе е инвитро ,може би затова са ми толкова точни сметките . Относно прогестерона , според моят аг 60 или над 60 е чудесен прогестерон .

# 59
  • Sofia
Изследвах го на 7-ми и 9-ти ден след трансфер. Смятам още веднъж да пусна. Най-вероятно другата седмица ще ми е първия  преглед.
Имам дете, родено 2012г. Прави ми впечатление, че тогава темите се изписваха много бързо и имаше много записали се, а сега няма такава активност. Може би се ползва вайбър или фейсбук или нещо друго.
Да ви се оплача. Снощи се разплаках от няма нищо. Пък не съм емоционална и не плача почти никога. Направо мъжа ми не можа да повярва. И аз още не мога.

И аз помня с предните ми отчетни колко бързо се изписваха темите и колко много бяхме, вече понатам си правихме и група във фб, но темите в бг мама продължаваха с голяма динамика. Може да е все още рано и аз се притеснявах да пиша,защото дори на преглед не съм била още. Но пък като видях няколко момичета с 3 деца и не се сдържах. Надявам се още момичета да се присъеднят към нас с хубави новини Purple Heart
Нели, аз съм доста емоционална по принцип, но имах няколко дни, в които толкова много плаках и когато това се случи за първи път беше преди да съм направила теста и мъжът ми беше убеден,че вече съм бременна.

Общи условия

Активация на акаунт