Не можем да се разберем - старо или ново?

• 6 260
  • 113
  •   1
Отговори
# 45
Простиране на терасата на простир под нивото на парапета на балкона не би трябвало да пречи никому. Е, освен ако няма прозрачни парапети, но пак не е забранено да се уплътнят отвътре с нещо зелено например.

# 46
Ха, Ха! Аз живея на доста хубаво място и има правила, но не ме напрягат и всъщност ми е доста спокойно.
Просто си спазвам закона. Ако дойдат разни лумпени, които искат да вдигат купон през нощта,  ще дойде полиция и ще прекратят. Но кой е луд да идва точно при нас  Joy
Тия 200 страници правила ме напрегнаха само като си ги представя. Ще вървя и ще козирувам по списък, как пък не. Че и ще си плащам!
100 процента 199 страници и половина противоречат на закона. А какво ще стане,  ако
снимам? Кой се страхува да бъде сниман е интересно?
Аз лично нямам обяснение, защо някой ще иска да живее в затворническо общежитие и да го следят разни чичковци охрана.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 10:52 от zavs

# 47
Някои затворени комплекси са с точно прозрачни парапети и разбира се е забранено да се слага каквото и да е на терасата, че се вижда. Такъв апартамент със сигурност не бих си купила.

# 48
На кого точно пречат и дрехите, които се виждат? Вече повечето хора са с остъклени тераси и всички дрехи са вътре така или иначе. Скоро не съм виждала висящи извън терасите.

# 49
От затворен комплекс, до затворен комплекс  може да има голяма разлика.
Гледали сме в два затворени комплекса. И при двата огледа  тази информация беше премълчавана ако не попитаме директно. В единия случай с половин уста отрекоха за затворен комплекс, а казаха че не било сигурно още, можело да има външен управител, но за момента не могли да дадат по-конкретна информация. Освен това предлагаха странна  сделка, при която най-напред да дадем 1/2 от сумата на ръка на едно лице, а после то да прехвърлело правата си на друго, с което на по късен етап да направим официалното изповядване при нотариус , но само за остатъка от сумата и без гаранции, че тя няма да бъде променена междувременно. Абе да идеш с една торба пари и да се откажеш от всички гарантирани ти от закона права. Мерси.
 На другото място също и дума не стана за списък с правила. Късмет, че попитах. Не съм питала за простиране, понеже ползвам сушилня, но не можело и  стол на балкона. С прозрачно стъкло беше.
Проблемът не е в наличието на правила, а в това що за качество на живот стои зад тях. Конкретно.
В чисто нова и с претенции за съвременна сграда да не е предвидено ИЗОБЩО охлаждане в по-голямата част от стаите при ежегодно нарастващи температурни рекорди ... Не знам за неизмитите ягоди, но перманентно полепнали по тялото дрехи от пот също не е за всеки.
Друг проблем при затворените комплекси НС, е че поради презастрояване на парцела, с който разполагат, за да отделят улицата от стаите засаждат дървета на 1,5-2 м от сградата. Когато продават жилищата, тези дървета са още фиданки и в стаите все още е светло, но само след няколко години през прозорците изобщо няма да влиза дневна светлина .
  Що се отнася до достъпа и охраната. Трябва човек да е много голям идеалист за да повярва, че почти декоративна ограда с височина под 1 м. и жива охрана състояща се от един пенсионер  на входа при огромен комплекс и декари двор ще гарантират каквото и да е.
 Има  и то не е един ''специалисти'', които вземат до 8 етажа по вертикална не раздвижена фасада за под 5 мин.
   Присъединявам се към мнението по-напред, че няма по-голям комфорт от този на  къща с достатъчно голям собствен двор, но след това, поне за мен са самостоятелните кооперации с не повече от 10-15 апартамента като състоянието на общите части, покрив, мазе,  канали и щрангове са фактор.
   След саниране на цяла сграда с 15 см  качествена изолация сметките за отопление падат наполовина, а сградата получава най-високия сертификат по новите изисквания. Трудно е като организация, но е постижимо и си заслужава.

# 50
Ох, не знаех, че простряно пране толкова много нарушава душевния мир на околните. Аз не простирам на простор, но ако има нещо да ме дразни, най-малкото е прострените гащи.

# 51
И за какво е голям балкон без стол??? То сигурно и цветя не може...

# 52
Някои затворени комплекси са с точно прозрачни парапети и разбира се е забранено да се слага каквото и да е на терасата, че се вижда. Такъв апартамент със сигурност не бих си купила.
Знам за ЗК с прозрачни парапети, където има какво ли не по терасите, за съжаление и дрехи - ами не е красиво. Иначе масички и столове не виждам на кого пречат.

# 53
Балкона беше стандартен -няколко квадрата. Не знам за цветя не съм питала.

# 54
Поправете ме ако греша, но все пак никой никого не задължава да живее било то в затворен комплекс с 200 страници упътване, или някъде другаде, например.

Относно охлаждането - това се вижда при огледа на жилище и човек може да вземе информирано решение.

И наистина - от затворен комплекс до затворен комплекс, определено има разлика.

# 55
За охлаждането се вижда само ако е предвидена централна климатизация иначе не се вижда, а те си мълчат.

# 56
За охлаждането се вижда само ако е предвидена централна климатизация иначе не се вижда, а те си мълчат.

Всъщност не. Все повечето инвеститори/строители започват да монтират изводи за климатици в спалните и всекидневните с изводи на терасите или покрива за външните тела.

Ако такива не са налични, съвсем в реда на нещата е да се попита, дали има някакви ограничения за монтаж на климатиците.

# 57
ла.

Ако такива не са налични, съвсем в реда на нещата е да се попита, дали има някакви ограничения за монтаж на климатиците.
Когато и такива няма и при цените за които вече очакват да плати клиента, въобще не е в реда на нещата да не са измислили как да се осигури охлаждане и това да се впише във фасадата на сградата вместо да се решават от негово име, че нямал нужда . С цялото ми уважение към компаниите, но това е  напълно неприемливо.

# 58
Кой строител е решил тая глупост, че климатик в спалнята не е нужен? Hushed

# 59
Не си премълчах на място. Разбраха.

Общи условия

Активация на акаунт