"Ден година прави" -- в България се опитват да смъкват кожата на туристите

• 4 653
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
Както казах, не е на първа линия, нали? И мъкнеш чадъри, дюшеци... Ама аз искам шезлонг, а не хавлия на пясъка. И искам да съм на 50 метра от морето, защото носим я падълборд, я каяк... И да има тоалетни, нещо за пиене или хапване...

Не съм сигурна, че в България го няма това, а и това са предпочитания, не причина да не си стъпим на собственото море, освен това повечето хора искат разнообразие от време на време. Хората около мен ходят на няколко морета и нашето обикновено е поне едно от тях.

Crystal_Noir, до колкото зная концесионерите са длъжни да поддържат целия плаж. На южния плаж на Приморско тоалетни има само при платената зона. Ако не искаш шезлонги и искаш да няма много хора на близо - нямаш тоалетна. Пълна идиотщина, дано в Гърция навсякъде да има тоалетни.
В Сицилия пък има входове на плажовете, така че много отдавна си зная, че простотия има навсякъде. Специално в Приморско, освен на проблеми с тоалетната се натъкнах и на скокове с парашут, без да търся, така че всякакви неща има.

# 46
  • Sofia
Да, разнообразието е хубаво нещо, но идеята е да почиваш, когато си на почивка, а не да си късаш нервите в издирване на тоалетни, места за паркиране и ресторанти, в които да хапнеш нормална храна, без да ядеш боклуци или преработена храна. Само на нашето море ми се е случвало да си поръчам пилешко бутче за вечеря пълно с лед и скреж под кожата. Обяснението на сервитьорката, цитирам:
- "Ама госпожо вие какво си мислите, че някой ще ви го пече сега ли? Естествено, че е от обяд" 🙄 И естествено, скандалът започна! И ние правехме едно поне 10 дневно море през юли, така беше до миналата година, след миналогодишното фиаско имам забрана дори и да помислям за родното черноморие.

# 47
Мен не ме интересува, че не е така, както го искам, абсолютно навсякъде в Гърция. За мен е важно, че има места, на които е събрано всичко, което аз искам. А у нас все нещо не е наред. То това ме изгони от нашето море, не някакво чуждопоклонничество.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 19:32 от Черна станция

# 48
Обадих се вчера да питам дали студиото, в което бяхме юли е свободно от 01.09 и се оказа, че един италианец го е наел за два месеца. Има фенове и на нашето море и то, живеещи с държави с излаз и на морета и на океани. Различни сме хората и имаме различни предпочитания за почивка и разбирания за приятно прекарване на времето.

# 49
Ходим на море в Б-я на  ол инклузив и ми е перфектно, ни се занимавам с ресторанти, нито с таксита.
То и в Гърция таксито ще те одере, пък ресторантите там не са евтини.

# 50
Вярно не са евтини ресторантите, но пък за някои това ни е част от удоволствието на почивката. Аз като изключим лятото, не ходя нито по ресторанти, нито по кафенета. Обичам, когато отида на почивка в непознат град, да се разходя и да открия хубаво заведение, в което да седна и по възможност да опитам в различни, не само в едно и също. Пък и обикновено отсядам на места, в които има кухненско боксче, понякога си купуваме и храна от магазина. Такситата тази година бяха извънредни, защото детето си навехна крачето, обикновено не ни се налага да ползваме. В крайна сметка предполагам излиза като пари, почти колкото един ол инклузив, но е въпрос на предпочитания за начин на почивка при нас, но пък и аз не се оплаквам от цените. Нормално е плащат хората данъци, осигуровки, както аз очаквам да си взема някаква заплата в края на месеца, така и те, а сезона не е непрекъснат.

# 51
  • Terra incognita
Тамън се върнахме от ок инклузив в Гърция, да, има своите предимства, не се занимаваш с абсолютно нищо, но разбрахме, че този формат почивка не е точно като за нас. Обичаме разнообразието и чара на гръцките таверни и да не бъдем зависими от графици- ядем или не ядем когато и каквото ни е кеф.

# 52
ОИ може би е за семейства с подрастващи синове, дето нямат изхранване. Или с бебе, заради което не могат да хойкат. Но иначе е скучно все в ресторанта на хотела всяка вечер. Друго са си таверните, а и такси никога не ми се е налагало да ползвам.
Освен това при ОИ човек без да иска преяжда и после у дома кантарът пищи.

# 53
  • Terra incognita
Да, определено пропищяха кантарите ни 😂 след всички баклавички и гръцки сиропирани десерти на корем

# 54
Не разбирам защо си мислите, че ОИ е само за плюскане и пиене. Не че няма и такива, които затова ходят, но по принцип са малко.
ОИ има куп други предимства и не виждам защо хората, които го предпочитат, трябва да бъдат обиждани или да се вкарват в оправдателен режим.

# 55
  • Melmak
За мен ОИ е опция за изхранване на почивка извън Европа, където е по-лесно да се случат така нещата, заради липса на читави заведения навън или хигиенни изисквания.

Но в Бг или Гърция на море на Ои разбирам също в случаи за подрастващи деца. Няма как ОИ да замени таверна примерно.

# 56
  • Пловдив
Но в Бг или Гърция на море на Ои разбирам също в случаи за подрастващи деца. Няма как ОИ да замени таверна примерно.
Точно - с изненада това лято установих, че моите подрастващи, на 6 и на 9, го предпочитат. В България това, но то и за навън важи. Аз нарочно бях взела само закуска, те искали обяд и вечеря в хотела, молависъ. На мен ми се ходеше по пицарии и дори по сандвичарници, аз съм от тоя тип прасета с тестените изделия, ама другия път ще вземам и вечеря.
Има и други възможни предимства - например предварително плащаш и не мислиш колко ще ти излезе или дали няма да свършат парите, включените услуги, ако се ползват, излизат по-евтино накуп и са като място накуп, такова неща.

# 57
Не разбирам защо си мислите, че ОИ е само за плюскане и пиене. Не че няма и такива, които затова ходят, но по принцип са малко.
ОИ има куп други предимства и не виждам защо хората, които го предпочитат, трябва да бъдат обиждани или да се вкарват в оправдателен режим.

защо пък обиждани? Пише "ОИ е може би за хора с подрастващи деца или бебе...", което ще рече лично мнение
обидно ли е да имаш бебе?
никой не ги е нарекъл "прасета"

# 58
В Гърция българите си носят доматите и краставиците и си готвят. Ходенето на таверна не е всеки ден. Малко бедняшка история - да минем тънко. Стаичка под наем или някое бунгало. Морето също не навсякъде е хубаво, морски таралежи и скали и камъняци във водата, поне там където аз бях и хавлии на педя разстояние.

# 59
  • Melmak
Магдена, не се учудвам. Имам приятелка с трима сина, двама от тях близнаци.
Тя основно ходи на ОИ като са на море, защото казва, че много се изнервят като са гладни и става ужас. Сърдят се като са на ресторант, един си поръчва едно, друг друго, някоя поръчка се забави в кухнята и “защо това на брат ми идва, моето не е готово”. Казва, че за нея е много по-лесно на ОИ и я разбирам с подрастващи вечно гладни няма как да е иначе.

Аз в БГ не знам колко ще са хубави ол инклузивите, може и да има добри, но трябва щателно да се избира.

Това, че българите си носят краставиците и доматите сигурно е вярно за някои. Но така да се обобщи не е коректно. Познавам доста наши близки, които ходят и не са този тип. Ние като сме ходили, макар и малко пъти пак не сме били такива.

На мен не ми харесва простотията и чалгарщината по бг морето, но не мога да обобщя, че всички българи, избрали да плажуват в България са чалгари.

Общи условия

Активация на акаунт