"Ден година прави" -- в България се опитват да смъкват кожата на туристите

• 4 654
  • 86
  •   1
Отговори
# 30
За Варна специално съм много доволна от таксиметрова фирма Триумф. Колкото показваше апарата, толкова ни искаха, даже и стотинките от рестото искаха да ми връщат. И ти пращат най-близката кола до локацията ти. Във всички заведения, в които хапвахме беше вкусно. Иначе и на мен ми направи впечатление, че от това лято има заведения, в които се таксуват кетчупа и лимона и то не само на морето. Като че ли преди не беше така или може би съм забравила.

# 31
  • София
Така е, какво те учудва? Може всички дружно да си останем вкъщи, за да им покажем на тези кожодери къде им е мястото!

Чак пък толкова, просто на море се ходи в Гърция.

Може, ама и там - греда.
Отидоха дъщерята и внуците с баща им и компания,  г-жа Главната баба спонсорира всичко - от врата до врата.
Времето хубаво, но децата се прибраха умрели от глад.
Всичко готвено или овкусено  със зехтин. А те не го харесват и само ровили в чиниите. Малката директно плюла поръчаната манджа. Баткото 7 дни бил на лъдълски донъти и брецели.
Тук едвам ги изхранихме.

# 32
  • Melmak
Ох, това със зехтина ме уби. Специфика на местната кухня! Аз ако отида в Индия, сигурно ще умра от глад също, при все че не съм злояда.

# 33
  • Terra incognita
За мен фактор е и солеността на водата. Няма какво да се лъжем, Черно море е с по- ниска соленост, а аз водя децата най- вече с профилактична цел.

# 34
Ако не я пиеш водата, какво значение има солеността?
Относно зехтина, човек, който му пука ще види, че не ядат, ще разнищи защо и все ще намери какво да даде за ядене без зехтин...
Плюс гърците са услужливи и ако им се спомене предварително ще направи всичко възможно да останете доволни... Не в ол инклузив на конвейер, в малки тавернички де.

# 35
Ако в техният ол инклузив не можеш да намериш с какво да нахраниш децата, значи нещо не е както трябва, и то не с храната. По местата, по които съм ходила аз, менюто е толкова богато, има избор за всеки вкус.

# 36
А просто мисля, че никой не е обърнал внимание какво ядат или не ядат децата, иначе решение ще се намери винаги.

# 37
  • Terra incognita
Е какво ми пука солеността, колкото по- солено е морето, толкова по- лековито е. И на всичкото отгоре колкото по- солено е, толкова по- малко болестотворни бацили виреят в нея.

# 38
  • София
Не бяха на ол инклузив, а в апартаменти.
Хранили са се по близки до плажа и апартамента ресторанти.
Не знам много подробности. Само, че децата дойдоха умрели от глад и не спряха да се тъпчат с всичко, сготвено от дядо.
Минало е вече, за следващата почивка ще потърся повече полезни мнения по темите тук и ще разкажа на майката. Тя не е по четенето в нета.

# 39
Добре де, какво толкова готвено са яли в Гърция? Аз освен за мусака не се сещам. Има гирос, има сувлаки, има всякакви риби на скара, всякакви други морски дарове на скара (октоподи, калмари), има и пици, хамбургери...

# 40
Ами аз не си представям в малка таверна в Гърция да кажеш на лелята/чичото "не слагайте зехтин, децата не ядат" и те да не измислят нещо...
В България е доста по-вероятно да ти се сопнат нещо, да съм по темата де.

# 41
  • Terra incognita
По таверните предлагат и супи. Яла съм разкошни пилешки и рибени супи.
Иначе домашната им кухня се доближава до нашата, все пак сме съседни балкански народи. Не мога да си представя някой да умре от глад в Гърция, ако са им мазни ястията, гръцката салата с малко хляб е отлична алтернатива, казвате да е без зехтин и готово. Разядките им също много вкусни. Пържени картофи, бифтек, тиквички, пилешки шницели, сармички, във всяко заведение предлагат и паста или нещо като пица. Рибки гаврос, децата ми много ги обичат.

# 42
Това с вирусите не знам какъв критерий е. Човек може да хване вирус навсякъде, дори в София.

Много години от деца сме карали цели лета на морето, защото имаме летен дом. Карали сме вируси и стомашни, и други, като не е било от масово ходене на ресторанти. Вирусите са си навсякъде. Като възрастна не помня да съм хващала вируси? Пък не е като да не сме поседели на море. И на ресторанти, и на барове сме ходили. Просто не пием вода от чешмата при никакви положения, не ядем царевица от плажа и подобни.

Такситата наистина са много неприятна история. Особено на юг имам повече впечатления. Това са разни ЕТ, които не са към никоя голяма фирма и си правят каквото искат. Цените им са безбожни, в повечето случаи на уговорка. Ако курсът им се види кратък отказват да те качат. Нищо, че седят и чакат, няма навалица чакаща за такси. И манталитета им е гаден все едно си им длъжен с нещо или си зависим от тях. В повечето случаи става дума за такова гадно отношение и усещане за ден година храни.
Осъзнавам, че хората масово са си с колите на море и ако ползват такси е за да могат да пийнат две бири и да не мислят къде да паркират.

Ние не пием вода от чешмата, както правим в София. Никога не сме имали проблем, както вече казах, единствения случай, когато ми стана лоша от храна, беше в Италия. Сигурно трябва да спра да ходя там.
ЧС, като казвам дивотия, нямам предвид палатки, а плажове до град, до които не може да се стигне с кола. Хем са близо, хем са супер. Иначе аз едва след децата разбрах какво е навалица на плажа, защото не можем да си позволим да вървим малко повече. Зависи от плажа, но ако излиза извън града, малко по-нататък обикновено има много по-малко хора, защото повечето май ги домързява да походят малко.

# 43
Както казах, не е на първа линия, нали? И мъкнеш чадъри, дюшеци... Ама аз искам шезлонг, а не хавлия на пясъка. И искам да съм на 50 метра от морето, защото носим я падълборд, я каяк... И да има тоалетни, нещо за пиене или хапване...

# 44
  • Sofia
Е то това с липсата на тоалетни е един от най-големите минуси на нашето море. Още ми държи влага липсата на работещи тоалетни в Приморско миналата година. Отсядахме на дървените шезлонги (заведението с палмите), на северния плаж. От седем дни само два работеха. Алтернативата в останалите дни ти е заведението на Перла или другото при входа на плажа, или морето. Еми съжалявам, но това не е нормално, докато стигна до едното или другото заведение, причината за посещението може да е отпаднала!

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 19:27 от Crystal_Noir

Общи условия

Активация на акаунт