Инвитро Център към МК "Доверие"

• 59 523
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Моят опит е от септември/октомври 2024 и определено е доста различно от това, което описвате, но чух че са правили “пълна промяна” на отделението през август м.г. Не е извънземен лукс, но обстановката в кабинетите е ок.
Явно е имало нужда да се по-добри и базата, и персонала. Добре, че са го направили

Не съм била при д-р Станулов, така че нямам наблюдения върху това как работи (от това, което съм чела/чувала е доста добър специалист), но съм доста разочарована от клиниката. (Сега нещата може да са се подобрили, не съм била повече от година, надявам се, че ситуацията е различна).
Странно е как репродуктивни специалисти ти обяснават, че яйцеклетката живее 72 часа след овулацията или правят процедура в стаята за почивка с "магаре" от преди първата световна, защото има много хора и не достатъчно място или не се използват медицински ръкавици, а такива, подобни на тези за боядисване на коса или ембриоложката крещи на една двойка - шансовете ви са 1%, какво ми се правите тук.

# 736
По-нескопосана и смешна статия не съм чела, все едно ученик в 10ти клас е писал свободно съчинение. Клиника Афродита могат само да се радват, че доктора е работил за тях, защото нямаше и да сме  чували за нея. Ембриоложките след като нямат нужното образование как са работили преди това в най-великата клиника според статията?!

# 737
И аз ще изкажа мнение относно ембриоложките и то много положително! През февруари имах пункция, като след процедурата, едната ембриоложка дойде и предложи варианти за мен и съседката по стая. Ние имаме и мъжки фактор и тъй като не бях напълно запозната, попитах може ли да ползваме ЧИП, но тя отговори, че в нашия случай не е подходящ, тъй като подвижността ни е ниска, а там сперматозоидите се поставят в хоризонтална положение (или нещо подобно). Това, което ни препоръча беше ПИКСИ и се оказа напълно подходящо в нашия случай - 12 извадени яйцеклетки, 11 оплодени и 8 ембриона с много добро качество. Радвам се, че им се доверих и безкрайно благодаря на момичетата!

# 738
  • София
Много е възможно след като са правили ремонт и са привлекли добри специалисти, нещата да са се променили към добро. На мен ще ми остана много неприятен спомен и ако познати ме питат за мнение, със сигурност бих им казала да отидат на друго място. Разбира се, стискам палци на всички, които се борят за своето бебенце там.
Ембриоложката, която споменах, е млада с турско име (за жалост не помня точно как се казва).

# 739
  • София
Отзивът ти е валиден към миналата година, точно преди идването на доктор Станулов е имало леко обновяване, не е лукс, но не е и от миналия век. Тази ембриоложка не работи също в Доверие от миналата година, преди това също не работеше с пациентите на доктор Станулов, а само с на доктор Бангеева. Той си дойде със своя екип, който вече е общ.

# 740
  • София
Затова няколко пъти повторих, че мнението ми е от преди време. Ако тогава са допускали тези неща, това не говори добре за клиниката като цяло. А темата не е конкретно за д-р Станилов, за когото пак казвам съм чувала добри неща.

# 741
По-нескопосана и смешна статия не съм чела, все едно ученик в 10ти клас е писал свободно съчинение. Клиника Афродита могат само да се радват, че доктора е работил за тях, защото нямаше и да сме  чували за нея. Ембриоложките след като нямат нужното образование как са работили преди това в най-великата клиника според статията?!

Не защитавам статията, само ще отговоря, че в нея пише, че са работили в Афр , но не като ембриоложки.

Аз търся най-добрия вариант за София, защото сме с мъжки фактор и ембриолозите и нужната им квалификация е от изключително значение за мен.
Колебая се между Надежда и Станулов и проучвам.

# 742
Aleksit@, тук не виждам смисъл да се коментира компетентността на емблиолозите. Ако някой изкаже мнение различно от хвалебствено за тях, бива обявен за несериозен и "мнението му няма нищо общо с действителността".

Мили момичета, това, че вие от 5 яйцеклетки имате по 10 ембриона не означава, че това е общовалидния случай. Аз от над 15 яйцеклетки бях с 1 ембрион,  който може и да не е бил здрав. Не ми се вярва да съм единствената пациентка с подобен опит. Но знам, че и никой няма да сподели такъв поради вече споменатите причини. И не, не съм трол, не съм и на хонорар в Афродита, всъщност не съм стъпвала там.

Надежда не бих препоръчала аз.

# 743
Работили са точно като ембриоложки. Те фигурират в официалните ембриопротоколи и документи на клиниката. Като такива бяха представени  и на техния сайт. В случая Афродита реално дискредитират себе си, а не тях.
Хубаво е да се вярва на документи и доказателства, а не на махленска статия в жълта медия.

Не защитавам статията, само ще отговоря, че в нея пише, че са работили в Афр , но не като ембриоложки.

Аз търся най-добрия вариант за София, защото сме с мъжки фактор и ембриолозите и нужната им квалификация е от изключително значение за мен.
Колебая се между Надежда и Станулов и проучвам.

# 744
Само да добавя за статията - завършила съм журналистика, имам и media buying опит с голяма част от медийните групи в България и мога да потвърдя, че това си е платен ПР материал и не може да се счита под никаква форма като репортаж или пък някакво разследване на реален казус. На подобни статии няма как да се вярва и да се приемат като някакъв достоверен източник на информация, защото в повечето случаи се пращат директно написани от клиента. Сега друг е въпросът какво минава за одобрено през редакцията, в повечето случаи, ако имаш вътрешни хора и медията е по-жълта може всичко да мине.
Също така с много малък рисърч може да се види, че Афродита си плащат за съдържание от 2020 насам в медии като Стандарт и в медийната група 24часа, виждам че тази годинa и Капитал са добавили към списъка. Преди време позитивни статии за екипа на Станулов, сега негативни и така.. на медийната среда в БГ трудно може да се вярва.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 11:44 от shubidu

# 745
Мили момичета, това, че вие от 5 яйцеклетки имате по 10 ембриона не означава, че това е общовалидния случай. Аз от над 15 яйцеклетки бях с 1 ембрион,  който може и да не е бил здрав.
Да, но също така наличието на неуспехи не значи, че ембриолозите са некомпетентни. Предстои да видим каква ще е статистиката на ЦАР за Доверие, но оставам с впечатлението, че някои хора очакват 100% успеваемост от доктора и екипа му, а това просто не е реалистично. И те са хора, не магьосници.

# 746
  • София
Всъщност сериозният проблем е, че няма регистър, по който официално да се записва успеваемостта на болниците и всяка може да си обяснява, каквото пожелае.
Иначе едва ли има човек, който смята, че шансовете са 100%. По този път толкова неща могат да се объркат, че като се замислиш, лошо да ти стане.

shubidu приятелски, ако човек се регистрира само, за да напише коментар по повод черен ПР , това винаги поражда съмнения за мотивите на този човек.

# 747
Жената е регистрирана на 8.09.2024?????

# 748
Всъщност сериозният проблем е, че няма регистър, по който официално да се записва успеваемостта на болниците и всяка може да си обяснява, каквото пожелае.
Иначе едва ли има човек, който смята, че шансовете са 100%. По този път толкова неща могат да се объркат, че като се замислиш, лошо да ти стане.

За статистиката на ЦАР се предоставят документи за установените бременности и живородените деца. От Афродита ми звъняха около термина и за двете ми бременности, за да проверят как са минали ражданията и помолиха да им пратя копие от епикризите.

В това отношение статистиката на ЦАР е представителна. Няма реални данни за клиниките които не работят с фонда.

# 749
Мили момичета, това, че вие от 5 яйцеклетки имате по 10 ембриона не означава, че това е общовалидния случай. Аз от над 15 яйцеклетки бях с 1 ембрион,  който може и да не е бил здрав.
Да, но също така наличието на неуспехи не значи, че ембриолозите са некомпетентни. Предстои да видим каква ще е статистиката на ЦАР за Доверие, но оставам с впечатлението, че някои хора очакват 100% успеваемост от доктора и екипа му, а това просто не е реалистично. И те са хора, не магьосници.

Това, че при вас има много ембриони от малко яйцеклетки не значи и че са много компетентни. Нали така? Никъде не съм написала, че са некомпетентни или че очаквам 100 процента успеваемост, напротив. Ясно ми е, че в световен мащаб успеваемостта е около 30%. Ако говорим за моя случай конкретно, дори д-р Станулов ми се стори изненадан когато му казах, че нямаме повече ембриони.

Не знам колко е представителна извадката на ЦАР, която покрива само процедурите, които те са финансирали. Клиниките, които работят с фонда работят и без него. На двойките, които се самофинансират никой не им звъни да ги пита нищо. Иначе нямам против д-р Станулов да е на първо място в статистиката на ЦАР. Първото място беше и причината да искам да съм негова пациентка.

Общи условия

Активация на акаунт