Нисък прогестерон

• 2 756
  • 42
  •   1
Отговори
Здравейте.
Случвало ли ви се е, да е нисък прогестеронът в начална бременост, но след започване на терапия да се запази бремеността? Говорим за 4 гс и няколко дни. Предписана е терапия, чхгто е 84, прогестеронът е 5… АГто каза, че се надяваме… Утре пак ще се пускат изследвания.
1 мисед януари, личното ми мнение е, че пак това е била причината, защото и тогава беше нисък(14-17). Тогава бремеността се разви до 9 гс с прием на дуфастон и прогестерон( но в малки количества).
Отчаяна съм. Четох хиляди теми..

# 1
  • София
Queen_S
Прогестеронът е нисък, но надежда винаги има. През годините съм се нагледала на какви ли не чудеса.
Следи, през 2-3 дни, ЧХГ и Прогестерон.
Прогестерон се изследва винаги е една и съща лаборатория, сутрин рано, на гладно... 2-3 часа след използването на прогестин, като това време трябва стриктно да се спазва.
От мен, силно стиснати палци и ще чакаме хубави новини Peace

ПП. Провери ТСХ, Т3 и Т4, Пролактин, Тестостерон, Андростендион, ДХЕА... поне да отхвърлиш вероятността, те да създават проблеми на бременността...В12, В6, Хомоцистеин...

# 2
Queen_S
Прогестеронът е нисък, но надежда винаги има. През годините съм се нагледала на какви ли не чудеса.
Прогестерон се изследва винаги е една и съща лаборатория, сутрин рано, на гладно... 2-3 часа след използването на прогестин, като това време трябва стриктно да се спазва.

ПП. Провери ТСХ, Т3 и Т4, Пролактин, Тестостерон, Андростендион, ДХЕА... поне да отхвърлиш вероятността, те да създават проблеми на бременността...В12, В6, Хомоцистеин...

Първият мисед пак беше така- чхг 77,64..130..250..2500.. така че силно се надявам. Но душата ми се е свила.
Да, утре ставаме рано и отивам в Рамус. Там тествахме и вчера. Имат и лаборатория в София, която работи в Неделя.
ТСХто- и него видяхме вчера-2.74. Покачило се е, беше 1.8 мин месец. Попринцип от половин година съм на ЛТирокс, без да има проблеми с щитовидната. Ендо каза да вдигна от 25мт на 50.
За ДХЕА не съм чувала, че чета. Дал ми е АГто да изследвам прогестерон пак и естрадиол.

# 3
  • София
Скрит текст:
Queen_S

Първият мисед пак беше така- чхг 77,64..130..250..2500.. така че силно се надявам. Но душата ми се е свила.
Да, утре ставаме рано и отивам в Рамус. Там тествахме и вчера. Имат и лаборатория в София, която работи в Неделя.
ТСХто- и него видяхме вчера-2.74. Покачило се е, беше 1.8 мин месец. Попринцип от половин година съм на ЛТирокс, без да има проблеми с щитовидната. Ендо каза да вдигна от 25мт на 50.
За ДХЕА не съм чувала, че чета. Дал ми е АГто да изследвам прогестерон пак и естрадиол.
Да, ТСХ се е повишил и дозата трябва да се коригира, но от 25 на 50 не е много Ок. - поне 4-5 дни приемай 37,5... ( 25:2=12,5+25=37,5)... защото високата доза, може да стресира ЩЖ и тя да реагира неадекватно - често се случва при бременност... защото и самата бременност си е стрес за тялото.
Ще чакам да споделиш какви са резултатите,... и се постарай да се успокоиш, защото стреса само ти вреди - нищо не може да промениш.

# 4
Извинявайте, че Ви притеснявам, но мога ли да попитам как се развиват нещата?

# 5
Queen_S

Някакво развитие имате ли?

# 6
Извинявайте, че Ви притеснявам, но мога ли да попитам как се развиват нещата?

Ами, един мисед в 9 гс, една биохимична август.. и започване на прогестеронови препарати преди овулация…

# 7
Здравейте момичета! Вчера имах трансфер при Стаменов на 5 дневен ембрион, при прогестерон 7, 88. Каза че е нисък и ми изписа дуфастон, 3 по 1. Чудя се защо изобщо го направихме. А сега, само чета и се притеснявам.

# 8
  • София
Да, прогестеронът е нисък (предполагам е ng/ml?!), но след като вече е извършен трансфера, започвай прогестина - другото си е божа работа. Дано да се имплантира и да си имате здраво и красиво бебе.

# 9
Благодаря denis@! Да, 7,88 ng/ml е. Ами така реши той дори не коментирахме вариант да го отложим. Слагам циклогест, пия естрофем 3 по 1 и допълнително ми каза да взимам и дуфастон 3 по 1. Слагам инжекции Зарзио и Прегнил, като ги редувам.

# 10
  • София
Благодаря denis@! Да, 7,88 ng/ml е. Ами така реши той дори не коментирахме вариант да го отложим. Слагам циклогест, пия естрофем 3 по 1 и допълнително ми каза да взимам и дуфастон 3 по 1. Слагам инжекции Зарзио и Прегнил, като ги редувам.
Малко е нисък, но нали сме в очакване на  Коледа - дано да станем свидетели на поредното Чудо Peace
Пускай контроли на 3-4 дни и дано да се повишат нивата.
Правилото при контролите е:
- в една и съща лаборатория
- по едно и също време ( напр. сутрин, около 8:00 ч.) ,
- 3-4 часа след приложението на прогестин
Ще чакам да пишеш и стискам палци.

# 11
Непременно ще пиша. Благодаря за подкрепата. Аз съм доста спокойна, нямам никакви симптоми и.....буквално съм отписала случая.

# 12
Непременно ще пиша. Благодаря за подкрепата. Аз съм доста спокойна, нямам никакви симптоми и.....буквално съм отписала случая.

Стискам палци - следете прогестерона. За съжаление при мен падна доста и докато влючат циклогеста, нещата не се развиха добре.

Щях да попитам, доволна ли сте от др Стаменов? На мен ми беше първия преглед при него, явно деня на Вашия трансфер и някак не ми вдъхна доверие

# 13
Аз днес направих тест- 9 ден, отрицателен е. Просто мисля да спра всички лекарства, не виждам смисъл и ми писна да се тъпча.Нямам идея защо изобщо правихме трансфера при такъв прогестерон. Иначе, Стаменов е добър, но явно всеки сам самостоятелно трябва да си чете, следи, пита за всичко. Аз за съжаление не съм от тези жени, не знам на кой ден кое колко трябва да ти е, стараех се да не чета, правех само каквото ми кажат. А гледайки назад май винаги съм имала проблем с нисък прогестерон. Иначе правихме 1 биопсия той каза че след нея със същите медикаменти ми е бил 17. Нямам идея защо тогава не направихме трансфера, а трябваше да правим още една биопсия. И така....имам час на 16.12. Чудя се дали ще се сърди, че съм спряла лекарствата.

# 14
Здравейте! Вчера пуснах кръвен тест в Кандиларов. Отрицателен е според мен, но много странни референтни стойности. Някой запознат ли е? Междудругото спрях лекарствата още пред 4 дни, след отрицателния тест на шуър чек.

Общи условия

Активация на акаунт