Нашите цветя - обща тема 25

• 26 394
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Резниците мушкато ще изгният във вода. Засушават се краищата им и се бодват в саксията на основното растение, така най-добре се вкореняват.
Така правя и аз лятото, като срамът дълги и грозновати. Режа и буч в същата саксия

# 631
Нито ги слагам във вода , нито ги оставям да съхнат . Чупя и бучкам в саксия . Какво е това съхнене , каква е тая вода? 

# 632

Как да ги прибера, като не им се прибира...

# 633
  • Mostly in my mind
Много хубави! И моите тръгнаха!
Няма да ги прибираме, ако не падне трайно под нулата.

# 634
Lilium мушкатата са разкошни😍

# 635
Ето и част от алпийските  на другата тераса.

# 636
Тези сакъзи са неосъществената ми мечта Heart Eyes Как ги гледаш, Lilium Simple Smile?  Колко коренчета има в сандъчето?

# 637
Тези сакъзи са неосъществената ми мечта Heart Eyes Как ги гледаш, Lilium Simple Smile?  Колко коренчета има в сандъчето?
По 3 в по- големите размери сандъчета. Терасата е огрявана само сутрин.

# 638
А от къде са тези алпийски сакъзи? Много са свежи.

# 639
Писала съм много пъти - вече 3 г поред през пролетта купувам алпийски сакъзи ( разсад ) от Кауфланд. Садя по 3 в сандъче, хващат се, развиват се до някаква степен и...до там. Не ми се обяснява отново какво и как, вече почти съм се примирила, че няма да имам сакъзи на балкона, но ще се радвам на вашите Simple Smile

# 640
Затова питах тези на Лилиум  от къде са. Може причината да е в разсада.

# 641
От Хоум  Макс ги купих  от тези дето са в контейнер по 12 коренчета  и на снимка се вижда цвета. Реших тая година да взема само бели , но ми се иска да си ги запазя за догодина.

# 642
Мушкатото издържа за кратко и до -5°С. Нищо няма да прибирам и аз. Жал ми е да си начупя за вкореняване, докато цъфтят още.

# 643
Lilium , цъфтяха ли лятото в жегите, или и те спряха като другите пеларгониуми?
Кой месец ги пускат в Хоум макс?

# 644
Цъфтяха  си, бяха зелени,но те са на сенчеста  тераса и ги огрява за около 2 часа преди обяд. Купих ги някога април. Други години съм отглеждала  и на слънчевата  тераса, където ги пече цял ден. Ще потърся снимки и ще покажа.

Общи условия

Активация на акаунт