Нашите цветя - обща тема 25

• 26 980
  • 745
  •   2
Отговори
# 570
  • София
Аз имах предвид дали може направо вътре и да не се завиват допълнително... А трябва да се отваря редовно за проветряване...

# 571
  • София
Angel, ако имаш предвид цяла зима да стоят навън в тази мини оранжерийка, не, няма да стане. Спасява 1-2-3 градуса максимум и подобни са подходящи за защита на разсади от слани и ниски Т напролет. Ти си в студен район май?

# 572
  • София
Ясно, ми не много, до Благоевград... Ама си пада под 0.чат пат има 1-2седмици по-студено... Аз за луковиците го мисля... Че ще ми е мн тежка тенджерата да я размъквам между гаража и двора... Та още обмислям възможните варианти.

# 573
  • София
За засадени луковици в някакъв съд или саксия ли? Ако е за тях, няма смисъл от такава, а при по-сериозно застудяване да се изолира самата саксия. Примерно слагаш около нея вата, EPS, или някакъв текстил на повече пластове и омотаваш с полиетилен или стреч... с една дума както и с каквото имаш. Hands V

# 574
Мариета искам ако имаш ако не ще изчакаме да избие . Като по млада въобще не харесвах тия вечно зелените растения , но сега започнах много да ги харесвам . Някак си по ми е красиво , вместо само цъфтящи , сякаш внасят повече уют .

# 575
В показаното слагам кактуси и секуленти,  които не са студоустойчиви, алоетата, които са ми в ниски саксии саксийките са до 15 см в диаметър и при толкова малки саксийки вероятността за измръзване на корените е голяма, за по-големи саксии няма да е необходимо. На балкон ми е тази етажерка и я затварям само в най-големите студове, през останалото време си стои постоянно отворена.

Луковични пролетни не съм слагала със защита. Но и нямам особен успех, освен с мустари, показвала съм тук в какви малки саксийки съм го наслагала и си седят без никаква грижа през зимата и покарва и цъфти.

Другите - лалета, нарциси, покарва от 3 - 1 примерно и едни мънички и често не ми цъфтят въобще.
Тази година, ако не ми се получи, ще трябва окончателно да спра с опитите.  Не знам в мен ли е проблемът или в луковиците.

# 576
Здравейте отново. Исках да ви покажа моята Aptenia cordifoli, която посадих успешно след вашите съвети, за което съм ви много благодарна! Истината е, че стана прекрасна и явно летните жеги й се отразиха отлично.
Сега, обаче следва въпроса как да я съхраня, защото точно през зимата я губя обикновено. Изнасям я на стълбищната площадка, светлината е недостатъчна, но температурата е ок. Как да я поливам през този период, за да не изгние (изсъхне)?

# 577
  • София
Сега я премерих тенджерата, 35висока,45 диаметър... Да може би така с единична няккава опаковка все пак ще измисля.... Ще видя, има още топли дни да реша точно.

# 578
  • София/Варна
При Вас не става толкова студено. Давай смело.
Само трябва да има дупки на дъното и малко камъчета и пясък, за да се отцежда добре.

# 579
  • София
От април е така, обилно цъфтеж.
През зимата прибирам вкъщи, остават само грудкити в земята.

# 580
Здравейте отново. Исках да ви покажа моята Aptenia cordifoli, която посадих успешно след вашите съвети, за което съм ви много благодарна! Истината е, че стана прекрасна и явно летните жеги й се отразиха отлично.
Сега, обаче следва въпроса как да я съхраня, защото точно през зимата я губя обикновено. Изнасям я на стълбищната площадка, светлината е недостатъчна, но температурата е ок. Как да я поливам през този период, за да не изгние (изсъхне)?

Да ви кажа , че ми омръчна от тази аптения . Всяка година падат семенца и никне в градината самичка . Обикновено след дебела слана омеква и ги премахвам . В момента едната ми градинка цялата е с аптения и се чудя кой ли ден ще я оскубя . Моята е розова . Преди сме имали и вкъщи , но изчезва . Иначе е красива като виси .

# 581
Преди години имах аптения и си стоеше и лято, и зима в саксия в кухнята.

# 582
  • София
Момичета, какво цвете ще ми препоръчате за прозорец, до който слънчице не достига. Само там не съм сложила саксия  Blush
Площа за място на саксията е широка, около две педи широка и четири дългата. Благодаря

# 583
замиокулкас

# 584
  • In transit
От април е така, обилно цъфтеж.
През зимата прибирам вкъщи, остават само грудкити в земята.
T.e не вадиш грудките от пръста, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт