Нашите цветя - обща тема 25

• 26 980
  • 745
  •   2
Отговори
# 555
И моите не спират да правят бебета. Вече имам и внучета, подарявах и на приятелки. Пак трябва да ги местя в по-голяма саксия, а ги имам от пролетта.

# 556
Страхотни са.
И аз мисля да си понапълня дома със сенсивиери. Много са красиви и създават уют.
Засега имам една от пролетта,  не расте твърде диво, но си се развива нормално.

# 557
  • Стара Загора
Благодаря, момичета. По-ниските видове растат по-бързо,за разлика от високите. Просто трябва търпение. Аз много ги харесвам,защото са абсолютно непретенциозни.  Обичат топлина и светлина,но не директно слънце,защото изгарят. През лятото ги изнасям навън,но скрити в сянката. От топлото време полудяват, тогава правят най-много издънки.

# 558
Далия

Хризантема
Астра (предполагам)

# 559
  • In transit
Менделеевка, Памела, чудесни цветя!

Като видях сансивиерата ми се прииска и на мен една средно висока. Търся си цвете, което да не е много разперено , за да стои от едната страна на ТВ шкафа. Според вас би ли виряла на около 2 метра навътре в стаята? Достатъчно светло е, но пряко слънце стига до там само зимата, лятото слънцето не влиза пряко в стаята, защото има балкон отпред.

# 560
  • Стара Загора
Менделеевка, Памела, чудесни цветя!

Като видях сансивиерата ми се прииска и на мен една средно висока. Търся си цвете, което да не е много разперено , за да стои от едната страна на ТВ шкафа. Според вас би ли виряла на около 2 метра навътре в стаята? Достатъчно светло е, но пряко слънце стига до там само зимата, лятото слънцето не влиза пряко в стаята, защото има балкон отпред.
Да,няма никаъв проблем да си расте навътре в стаята.  Просто няма да има силно изразени шарки. Сред тях има и много средни по височина видове. Много често пускат такива в  Homemax.

# 561
  • In transit
Благодаря, ще ида да разгледам.

# 562
Сансавиерите растът много , много бавно . Имам една от около година и почти не е мръднала , а за издънки да не говорим .
Само да искаш - давам веднага! Тези класическите са като троскот.
Дори цъфтят
Цяло лято са вън. Едва ги извадих от саксията преди седмица и разрязах, за да подаря половината.
Снимката е от реди години

# 563
  • София
Мушката ми

Сакъзи

Циганчета

Плумбаго

# 564
Гледам в момента предлагат и придават много мушката, сакъзчета и резници от тях. Какво ги правят в момента? Аз есенно време режа яко и прибирам...не би ми хрумнало тепърва да взимам резници зимата

# 565
Точно сега се садят резници ако имаш условия, до пролетта са развити растения и започват да цъфтят много по-рано от останалите.

# 566
Натуся, плумбагото е уникален цвят.

Мариета, разкошна сенсевиера.

# 567
А какви са условията..ще взема пък да размножа

# 568
  • София
https://24home.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/%d0 … ny-200x77x168-cm/
https://www.egradina.bg/parnik-s-4-rafta-derrick
ако си взема такова нещичко ще пази ли достатъчно саксиите да не замръзват?

# 569
Angel_Dust, ползвам това от 2 години
https://www.ikea.bg/products/hyllis-etazherka-s-pokrivalo/99291745/?_gl=1*1qgq5fi*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIot_y282FiQMVV6SDBx19ZhVmEAAYASAAEgLS6fD_BwE

Понеже саксиите, които слагам там са малки, на полиците съм сложила едни парчета паркет и завивам саксиите, за да не измръзнат корените.  Преди ги увивах със  зебло, но то изгни  и нямам достатъчно за тази година, сега много е поскъпнало и  не ми се дават толкова пари, отделила съм някакви стари неща, които мисля да срежа и с тях даувия  саксиите.

За дръвчетата сега купих зимна защита от Лидъл, има я в брошурата

Общи условия

Активация на акаунт