Нашите цветя - обща тема 25

• 26 982
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Карлово
Привет, дами. Имам нужда от съвет от опит.
Това" цигане" е многогодишно. Цяло лято беше в съда както го купих. Продавачката ме посъветва да го пресадя  на есен. Дотук добре, но как се гледа през зимата? Полива ли се, на светло ли се държи?
Благодаря предварително.

Това по ми прилича на Винка.
Зимата на топло и светло вкъщи.

# 541
ДамаТрефа
благодаря за отговора. Не е винка, имала съм такива и много ясно се различават.
Показаното цвете се гледа през лятото на сянка, защото листата му са много нежни и бързо повяхват от пряка слънчева светлина.

# 542
Matt, прекрасно растение. Но спешно на пролет го пресей в саксия поне широка колкото листата. Гледах видео в ютюб как пръскат с химикали бананите за да умират хората. И всякакви плодове тропически. И как президентите и всички водещи не яли плодове заради тази причина. Вкарват ги във цял свят само за да тровят хората. Ако го намеря филма ще ви пусна. Дори масово хората ги берат преди да са напръскани. Това е отново част от програмата на Америка за надвиване и смаляване на населението. Много се ядосах. Колкото банани съм изял единствено съм имал киселини.
Много се ядосах. Дано ви станат големи бананите. В Индия ги тачат много и за украса и ползват доста в ритуалите и самите листа.

# 543
Matt, прекрасно растение. Но спешно на пролет го пресей в саксия поне широка колкото листата. Гледах видео в ютюб как пръскат с химикали бананите за да умират хората. И всякакви плодове тропически. И как президентите и всички водещи не яли плодове заради тази причина. Вкарват ги във цял свят само за да тровят хората. Ако го намеря филма ще ви пусна. Дори масово хората ги берат преди да са напръскани. Това е отново част от програмата на Америка за надвиване и смаляване на населението. Много се ядосах. Колкото банани съм изял единствено съм имал киселини.
Много се ядосах. Дано ви станат големи бананите. В Индия ги тачат много и за украса и ползват доста в ритуалите и самите листа.

Тия са пълни изр*ди чесно . Купих си конифери от кауфлад едните на 3 и 50 другото около 9 лв. Ще ги снимам после. В градината с цветята е пълен хаус и не знам как ще я подреждам веднъж за винаги . Помагайте със съчетания . По високите по назад средните по средата , а ниските най - отпред нали ? А тия като кампанула гломерата например или хризантемите на кое място стоят , тъй като от начало са ниски , а после стават високи  ?! А вечно зелените на кое място стоят за да се открояват ? Laughing
Имаше само бели хризантеми и се отказах от тях , имаше и лилиум на 4 лв. , харесах още нещо ама забравих какво беше LaughingLaughingLaughing
Наумила съм си да сея ягоди в автомобилни гуми , че имаме много . Дъното им ще напълня с камъни , че има цяла къща да построиш и отгоре пръс и оборска тор смесено и 4 5 корена ягоди . Ще ги подредя и нито ще ти копая , нито нищо . Ще видим пак де .
Дали ако сложа надупкан бризент отдолу ще им стане нещо за да мога да ги местя .

# 544
  • Карлово
ДамаТрефа
благодаря за отговора. Не е винка, имала съм такива и много ясно се различават.
Показаното цвете се гледа през лятото на сянка, защото листата му са много нежни и бързо повяхват от пряка слънчева светлина.
Извинявай, но моите циганчета, импасианс са със заоблени листа. Май веднъж имах едно кичесто с такива листа, но от много грижи си замина. Но така ми бяха казали да го гледам вкъщи през зимата.

# 545
Това е вид циганче / импатиент . Цъфтят дълго време , но предполагам се гледат като другите циганчета . Прибират се и се държат на светло и рядко поливане . Не цъфтят през зимата . Моите бяха умрели късно есента .

# 546
Алиса,първо реши каква градина искаш-с преобладаващи иглолистни,с много цветя,с повече рози,с повече треви.Ще има ли обособени кътове,затревени площи,къде е слънчево или сенчесто.Като войници ли ще садиш растенията?Избирай първо дърветата,храсти,евентуално място за скален кът,водна площ.След това идва ред на по- ниски многогодишни и едногодишни.Една градина никога не е веднъж завинаги.Винаги се променя.

# 547
Привет, дами. Имам нужда от съвет от опит.
Това" цигане" е многогодишно. Цяло лято беше в съда както го купих. Продавачката ме посъветва да го пресадя  на есен. Дотук добре, но как се гледа през зимата? Полива ли се, на светло ли се държи?
Благодаря предварително.
Скрит текст:

Прочети тук как се глед този вид импатиенс Нова Гвинея.
https://heaven-gardens.com/product/%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D1%8 … s-30%D1%81%D0%BC/

# 548
Бях решила да спра с опитите за лалета в саксии, но си купих няколко керамични саксии непредвидено, да има и днес пак се изкуших и купих лаленца, алиуми, нарциси, зюмбюли и лютиче, с него ще ви е първи опит. Малко са ниски саксиите, но са с диаметър 30. Та пак ще правя опит.
Чуденките са ми следните:
- как най-добре да съхранявам луковиците докато ги засадя, на хладно или вътре.
- да сложа ли някакъв тор в пръстта.
-навън ли да оставя саксиите или да им търся  някакво място на хладно.

# 549
  • София
Аз ги съхранявам в както се продават в опаковките, тях в хартиени торби, тях на тъмно в гаража

# 550
  • Карлово
Бях решила да спра с опитите за лалета в саксии.
Защо, къде бъркаш?
Аз понакупих луковици от МиМ и сега се чудя в саксия ли да сложа част от тях или в градината?
В саксии изглеждат много красиви и мога да ги сложа по на слънце, както и да ги извадя като поизсъхнат листата им, без да нараня луковиците. Притеснявам се обаче да не измръзнат. Иначе гледах в интернет как да ги засадя на етажи. Почва пропусклива се препоръча с пясък пръст и огнил тор. Още малко ще поумувам и почвам.

# 551
  • София
И аз гледах... Това, което разбрах е, че се садят когато температурата е трайно под 15градуса. Близките 2седмици го дават по-топло, така че още ще чакам. И сега за съхранението... На студено и сухо място без да замръзват... Като някой дават оптимално до 1градус,други казват, че до - 5, -10 няма проблем да са навън ако не е постоянно толкова студено... Да не е саксията директно на почвата, а на крачета, за по-добър дренаж... Иначе най-добре било в неотопляем гараж, мазе, оранжерия или нещо такова или... Да се обвие саксията с нещо, да й се направи къщичка от клони, листа,сено,нещо да не замръзва, а някои даже гледах, че ги заравят саксиите... 🤷‍♀️ 😂
А тази жена ги покри накрая на видеото с някакво зимно покривало... https://youtu.be/u9sfOiKhFXk?si=4r9fnHEsbGW_zaxM

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 10:17 от Angel_Dust

# 552
  • Стара Загора
Навън есента си настъпва сериозно и тези дни реших,че вече е време за прибиране на цветята от терасата. Макар и остъклена нощем си става доста студено.  И установих,че много саксии съм събрала 😄.
Споделям любимите си сансевиери

# 553
Сансавиерите растът много , много бавно . Имам една от около година и почти не е мръднала , а за издънки да не говорим .

# 554
Менделеевка, много са ти готини сенсивиерите.
Имам тези по-ниските, подариха ми ги пролетта- растат като луди и толкова много издънки. Ще ги снимам да покажа. Правих си експеримент да отгледам от листа, някои изгниха, други пуснаха корени, а трети направо нови издънки без корени.
Мини сенсевиерата, която ми е от няколко години расте като луда, няколко пъти я пресаждам вече, даже цъфна това лято.

Общи условия

Активация на акаунт