Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 87

• 39 794
  • 825
  •   1
Отговори
# 45
Ползвали ли сте Лактулоза сироп против запек? Действа ли? Имам позволение от АГ да го пия, тъй като Фрутилакс вече не ми действа, а от вчера съм на постелен режим и ще ми е по-трудно в тази посока.

# 46
  • UK
Аман с тези болнични наистина и патологизирането на всяка бременност. Не мисля, че са много случаите,  където реално на някоя от нас се е налагало да вдига наистина тежко.

# 47
Аман с тези болнични наистина и патологизирането на всяка бременност. Не мисля, че са много случаите,  където реално на някоя от нас се е налагало да вдига наистина тежко.

Абсолютно подкрепям това мнение, много се злоупотребява с тези болнични. Нямам нищо против медицинските показания (проблемна бременност, лежане за задържане, стресова работа на крак, трудна физически, нощни смени и тн.), които налагат излизането на болничен, но масово не е такъв случаят. И това е навсякъде известно. В офиса още като казах, че съм бременна в началото, нямаше и 3ти месец, моята ръководителка каза - на мен ми е ясно, че всички излизат болничен от самото начало, ти си прецени какво ще правиш. В крайна сметка бременните ние сме болни, отново повтарям, АКО всичко е наред и нямаш медицински причини, подкрепям това да си живеем живота както преди, да работим, да пътуваме, да се забавляваме, да си гледаме семействата, без излишно да се преекспонира бременността.

# 48
Много обичам, когато се пише, без да се знае нищо … Не патологизирам бременността си, не искам да пускам болничен просто ей така.Не съм видяла горното мнение на момичето, може би защото сме писали почти по едно и също време. Опитах се да намеря къде сте писали за болничните, но наистина не мога да мина през всички страници, затова попитах и вече съжалявам.
Вдигам наистина тежки кашони всеки ден по 11 часови смени, не е нужно да омаловажавате някои неща Simple Smile  Попитах за варианти и съвети как да постъпя най-добре, но и сама ще разбера. По-добре в някои случаи човек наистина да не ви чете

# 49
Ехокардиография може да се направи доста по-рано от 36 гс, аз имах една в 22 гс.

И аз не разбирам защо се нападат жени с физическа работа, които искат болничен. Моята работа е на бюро, половината време вкъщи, та не ми е проблем да работя, но физически с уморявам страшно бързо, а бях в добра форма преди да забременея. Ако имах физическа работа, абсурд да мога да я върша. Щях и аз или в болничен, или да поискам да ме прехвърлят на някакви други задължения, при които да мога да съм седнала. Например ако бях сервитьорка, нямаше да издържа, пък какво остава с вдигане на тежко по цял ден.

# 50
За ехокардиографията - 22/23та седмица се пада, целта е ако има проблем да се вземат мерки, дали лекарства, дали нещо друго. Иначе на първата фетална всичко беше абсолютно перфектно, както и пулс и сърдечен ритъм на регулярните прегледи - също.

# 51
  • Смолян
Някоя ползвала ли е тези пластири в ранна бременност?

# 52
За болничните - никой не упреква жени с проблемна бременност или такива, извършващи тежка физическа дейност и стоели дълго време на крак. Говорим в масовия случай. Много жени се възползват от състоянието си, но те не са болни, за да взимат болничен. Позната излезна в болничен, защото искаше да си спи до късно. Бивша колежка излезна, защото мениджърката я дразнеше. И още примери имам. Това си е източване на системата.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 18:00 от VaniaK

# 53
И това каква връзка има с жената в темата, която ясно си каза, че на работа вдига тежко?

А спането не бива изобщо да се подценява по време на бременност. Сънливостта е много голяма, нуждата от сън се увеличава. Напълно основателна причина си е това, по-добре ли е да заспива жената на работа?

# 54
  • UK
Нуждата от сън се компенсира с лягане по-рано, дремки и полягване през деня и т.н. В България се дава и 45-дневен болничен преди термин, който покрива месеците, в които бременните са най-изморени. В чужбина и това няма, и пак жените износват деца и някак си се справят.

# 55
И как да поляга през деня, като е на работа?

Аз пък бях най-изморена в първия триместър и никога не ми стигаше сънят.

Аз живея в чужбина

# 56
  • София
Нуждата от сън се компенсира с лягане по-рано, дремки и полягване през деня и т.н. В България се дава и 45-дневен болничен преди термин, който покрива месеците, в които бременните са най-изморени. В чужбина и това няма, и пак жените износват деца и някак си се справят.
Аз съм най-уморена първите месеци. Страдам от патологично повръщане по време на бременност, също и киселини, които не се повлияват от нищо. И двете бременности излизам болничен почти веднага, защото не мога да функционирам. Отделно имам няколко загубени бременности.
Едва търпя собствената си миризма, какво остава за чужда...свалям килограми, не мога да се храня и съм успана, заради изтощението. Работех по онова време във фирма с магазини-парфюмерии, бижутерии. Като ме пратеха да правя ревизия бременна в парфюмерията, повръщах на почивки.
Ако ме видите да се возя в рейса ще ви се сторя бледа, но до там. Няма как да знаете какво ми е и какви са причините ми да излизам в болничен.
Та е хубаво да не давате оценка за чуждата ситуация.

# 57
  • UK
Ох, ама не е нужно всеки да си споделя личната и специфична ситуация все едно се оправдава - в ОБЩИЯ случай много рядко се налага излизане в болничен от началото до края на бременността. Всеки си има неразположения и някакви обстоятелства. То затова има и трудова медицина - за да се направи оценка на риска за здравето на служителя, никой смятам не желае да издевателства над болните си или бременни служители.

# 58
Ами тогава защо нападате момичето с нейния частен случай, в който тя си каза, че е физическа работа с вдигане на тежко? Защо трябва да повдигате общия случай?

# 59
Ох, ама не смятам, че е нужно и да говорим за ОБЩИЯ случай, когато зададох конкретен въпрос, свързан с моята ситуация. Не е ли именно целта всеки да каже как е при него индивидуално и по този начин да намери хора в сходната ситуация, за да има един вид взаимопомощ? Ако ще седим да си говорим общи приказки за общия случай, че колежката я мързи и ѝ се спи, няма смисъл от дискусията.

ЕДИТ : Споделяйки какво се случва на работното ми място, на което прекарвам огромна част от времето си, не се оправдавам, няма нужда от този тон. Казвате, че сън се компенсира с дремки през деня (???) Дори в ОБЩИЯ случай една работеща жена няма как да си дремка и полягва през деня , не знам вашата работа каква е Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 21:50 от Teddybearbaby

Общи условия

Активация на акаунт